Οι κολοκυθοκεφτέδες είναι σχεδόν πάντα μια από τις πρώτες επιλογές που παραγγέλνουμε σε μια ταβέρνα. Συχνά σερβίρονται με σως γιαουρτιού (με λίγο ξύσμα λεμονιού) ή με το κλασικό τζατζίκι.
Η αλήθεια είναι ότι είναι πανεύκολοι να τους φτιάξουμε στο σπίτι. Το μυστικό βρίσκεται στο καλό στύψιμο του κολοκυθιού για να μην νερώνει το μείγμα. Αν και το τηγάνισμα είναι η παραδοσιακή μέθοδος, γίνονται εξίσου νόστιμοι –και πιο υγιεινοί– όταν τους ψήνουμε στον φούρνο.
Υλικά για Κολοκυθοκεφτέδες στον Φούρνο:
- 1 κιλό κολοκυθάκια
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο
- ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
- ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 10 κλωναράκια δυόσμο, ψιλοκομμένο
- 2 αυγά
- 200 γραμμάρια φέτα, τριμμένη
- Αλάτι – πιπέρι, κατά βούληση
- 1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- Φρυγανιά, για το πανάρισμα
Εκτέλεση:
Προετοιμασία Κολοκυθιών: Αρχικά πλύντε καλά τα κολοκυθάκια και τρίψτε τα στο χοντρό μέρος του τρίφτη. Τοποθετήστε τα σε ένα σουρωτήρι, αλατίστε τα και αφήστε τα για περίπου 10 λεπτά να βγάλουν τα υγρά τους. Στη συνέχεια, πιέστε τα δυνατά με τα χέρια σας ή με ένα κουτάλι για να απομακρύνετε όσο το δυνατόν περισσότερο νερό. Μεταφέρετε τα στυμμένα κολοκυθάκια σε ένα μεγάλο μπολ.
Ανάμειξη Υλικών: Στη συνέχεια προσθέστε στο μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το αλεύρι, και ανακατέψτε καλά. Στη συνέχεια, ενσωματώστε το αλεύρι, ανακατεύοντας με το χέρι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ρύθμιση Σύστασης: Ωστόσο αν το μείγμα είναι πολύ υγρό και δεν πλάθεται εύκολα, προσθέστε επιπλέον αλεύρι, μια κουταλιά της σούπας τη φορά, μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή σφιχτή σύσταση.
Πλάσιμο και Πανάρισμα: Έπειτα λαδώστε ελαφρά τα χέρια σας. Πάρτε περίπου μία κουταλιά από το μείγμα και πλάστε το σε στρογγυλό, ελαφρώς πλακέ σχήμα. Τέλος περάστε τους κολοκυθοκεφτέδες από τη φρυγανιά και τοποθετήστε τους σε ένα ταψί που έχετε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Καλή σας όρεξη! Θα δοκιμάσετε να τους φτιάξετε στον φούρνο;
Χορηγούμενο