ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κολοκυθοκεφτέδες στον φούρνο: Η πιο υγιεινή και εύκολη συνταγή για παραδοσιακό μεζέ!

Published by
Συντακτική Ομάδα

Οι κολοκυθοκεφτέδες είναι σχεδόν πάντα μια από τις πρώτες επιλογές που παραγγέλνουμε σε μια ταβέρνα. Συχνά σερβίρονται με σως γιαουρτιού (με λίγο ξύσμα λεμονιού) ή με το κλασικό τζατζίκι.

Η αλήθεια είναι ότι είναι πανεύκολοι να τους φτιάξουμε στο σπίτι. Το μυστικό βρίσκεται στο καλό στύψιμο του κολοκυθιού για να μην νερώνει το μείγμα. Αν και το τηγάνισμα είναι η παραδοσιακή μέθοδος, γίνονται εξίσου νόστιμοι –και πιο υγιεινοί– όταν τους ψήνουμε στον φούρνο.

Υλικά για Κολοκυθοκεφτέδες στον Φούρνο:

  • 1 κιλό κολοκυθάκια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο
  • ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 10 κλωναράκια δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά
  • 200 γραμμάρια φέτα, τριμμένη
  • Αλάτι – πιπέρι, κατά βούληση
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • Φρυγανιά, για το πανάρισμα

Εκτέλεση:

Προετοιμασία Κολοκυθιών: Αρχικά πλύντε καλά τα κολοκυθάκια και τρίψτε τα στο χοντρό μέρος του τρίφτη. Τοποθετήστε τα σε ένα σουρωτήρι, αλατίστε τα και αφήστε τα για περίπου 10 λεπτά να βγάλουν τα υγρά τους. Στη συνέχεια, πιέστε τα δυνατά με τα χέρια σας ή με ένα κουτάλι για να απομακρύνετε όσο το δυνατόν περισσότερο νερό. Μεταφέρετε τα στυμμένα κολοκυθάκια σε ένα μεγάλο μπολ.

Ανάμειξη Υλικών: Στη συνέχεια προσθέστε στο μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το αλεύρι, και ανακατέψτε καλά. Στη συνέχεια, ενσωματώστε το αλεύρι, ανακατεύοντας με το χέρι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Ρύθμιση Σύστασης: Ωστόσο αν το μείγμα είναι πολύ υγρό και δεν πλάθεται εύκολα, προσθέστε επιπλέον αλεύρι, μια κουταλιά της σούπας τη φορά, μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή σφιχτή σύσταση.

Πλάσιμο και Πανάρισμα: Έπειτα λαδώστε ελαφρά τα χέρια σας. Πάρτε περίπου μία κουταλιά από το μείγμα και πλάστε το σε στρογγυλό, ελαφρώς πλακέ σχήμα. Τέλος περάστε τους κολοκυθοκεφτέδες από τη φρυγανιά και τοποθετήστε τους σε ένα ταψί που έχετε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Καλή σας όρεξη! Θα δοκιμάσετε να τους φτιάξετε στον φούρνο;

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

«Έρχεται πολιτικός σεισμός!» – Η Μαρία Καρυστιανού αποκαλύπτει: «Οργανώνεται κίνημα με επιτροπή σοφών για τη σωτηρία της χώρας»

Η Μαρία Καρυστιανού επιβεβαιώνει ότι ένα νέο συλλογικό πολιτικό εγχείρημα βρίσκεται σε φάση οργάνωσης. Πρόκειται…

3 λεπτά ago

Σκάνδαλο Έπσταϊν – «Βόμβα» για τον Άντριου: Η φωτογραφία – ντοκουμέντο με πέντε γυναίκες από πάρτι στο Sandringham που σοκάρει το Παλάτι

Μια νέα ασπρόμαυρη φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα μέσα από τα λεγόμενα «Αρχεία Έπσταϊν» δημιουργεί…

14 λεπτά ago

Μεταγραφή “βόμβα” στα σκαριά: Ποιος είναι ο Νιγηριανός σέντερ που περιμένει ο Αταμάν;

Ο Παναθηναϊκός επιβεβαίωσε την εξαιρετική του κατάσταση, κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο μια εβδομάδα που…

2 ώρες ago

Αγία Αναστασία η Φαρμακολύτρια: Η μεγάλη γιορτή της 22ας Δεκεμβρίου – Ο βίος και η θαυμαστή δράση της

Η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά στις 22 Δεκεμβρίου τη μνήμη της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολύτριας. Πρόκειται…

3 ώρες ago

Χριστούγεννα με ανοιχτούς δρόμους: Το σχέδιο των αγροτών για τις γιορτές

Με τα τρακτέρ παρατεταγμένα σε εθνικές οδούς, κομβικά σημεία και τελωνεία, οι αγρότες της χώρας…

3 ώρες ago

Αυτά τα 8 αντικείμενα «τραβούν» κακή τύχη μέσα στο σπίτι

Αυτά είναι τα 8 αντικείμενα που σύμφωνα με το Feng Shui φέρνουν κακή τύχη και…

7 ώρες ago