ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κολοκυθοκεφτέδες στον φούρνο: Η πιο υγιεινή και εύκολη συνταγή για παραδοσιακό μεζέ!

Published by
Συντακτική Ομάδα

Οι κολοκυθοκεφτέδες είναι σχεδόν πάντα μια από τις πρώτες επιλογές που παραγγέλνουμε σε μια ταβέρνα. Συχνά σερβίρονται με σως γιαουρτιού (με λίγο ξύσμα λεμονιού) ή με το κλασικό τζατζίκι.

Η αλήθεια είναι ότι είναι πανεύκολοι να τους φτιάξουμε στο σπίτι. Το μυστικό βρίσκεται στο καλό στύψιμο του κολοκυθιού για να μην νερώνει το μείγμα. Αν και το τηγάνισμα είναι η παραδοσιακή μέθοδος, γίνονται εξίσου νόστιμοι –και πιο υγιεινοί– όταν τους ψήνουμε στον φούρνο.

Υλικά για Κολοκυθοκεφτέδες στον Φούρνο:

  • 1 κιλό κολοκυθάκια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο
  • ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 10 κλωναράκια δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά
  • 200 γραμμάρια φέτα, τριμμένη
  • Αλάτι – πιπέρι, κατά βούληση
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • Φρυγανιά, για το πανάρισμα

Εκτέλεση:

Προετοιμασία Κολοκυθιών: Αρχικά πλύντε καλά τα κολοκυθάκια και τρίψτε τα στο χοντρό μέρος του τρίφτη. Τοποθετήστε τα σε ένα σουρωτήρι, αλατίστε τα και αφήστε τα για περίπου 10 λεπτά να βγάλουν τα υγρά τους. Στη συνέχεια, πιέστε τα δυνατά με τα χέρια σας ή με ένα κουτάλι για να απομακρύνετε όσο το δυνατόν περισσότερο νερό. Μεταφέρετε τα στυμμένα κολοκυθάκια σε ένα μεγάλο μπολ.

Ανάμειξη Υλικών: Στη συνέχεια προσθέστε στο μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το αλεύρι, και ανακατέψτε καλά. Στη συνέχεια, ενσωματώστε το αλεύρι, ανακατεύοντας με το χέρι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Ρύθμιση Σύστασης: Ωστόσο αν το μείγμα είναι πολύ υγρό και δεν πλάθεται εύκολα, προσθέστε επιπλέον αλεύρι, μια κουταλιά της σούπας τη φορά, μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή σφιχτή σύσταση.

Πλάσιμο και Πανάρισμα: Έπειτα λαδώστε ελαφρά τα χέρια σας. Πάρτε περίπου μία κουταλιά από το μείγμα και πλάστε το σε στρογγυλό, ελαφρώς πλακέ σχήμα. Τέλος περάστε τους κολοκυθοκεφτέδες από τη φρυγανιά και τοποθετήστε τους σε ένα ταψί που έχετε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Καλή σας όρεξη! Θα δοκιμάσετε να τους φτιάξετε στον φούρνο;

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Θρήνος στη Metal: Πέθανε ο Πολ Μάριο Ντέι, ο πρώτος τραγουδιστής των Iron Maiden

Σε ηλικία 69 ετών έφυγε από τη ζωή ο Πολ Μάριο Ντέι. Ο αρχικός τραγουδιστής…

5 λεπτά ago

NBA-Ευρώπη: Το σενάριο Βούτσεβιτς και το προβάδισμα του Παναθηναϊκού

Σύμφωνα με τον Ισπανό δημοσιογράφο Κάρλος Τορίμπιο, ο Παναθηναϊκός αναδεικνύεται σε κυρίαρχο υποψήφιο. Για την…

11 λεπτά ago

Αδιανόητο στα Χανιά: Γιατρός παιδικής κατασκήνωσης κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση 14χρονης

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στους γονείς παιδιών που φιλοξενούνται σε παιδική κατασκήνωση στα Χανιά. Μετά τη…

45 λεπτά ago

Το «χρυσό» συμβόλαιο του Βαγιαννίδη: Όλες οι λεπτομέρειες της μεταγραφής στη Σπόρτινγκ

Το μεγάλο deal ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας για τον 24χρονο δεξιό μπακ,…

1 ώρα ago

Προσοχή! Έρχονται ισχυρές καταιγίδες: Αναλυτικά οι περιοχές που θα επηρεαστούν την Πέμπτη

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) εξέδωσε έκτακτο δελτίο για την πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού που…

1 ώρα ago

30 Ιουλίου: Η Εκκλησία τιμά τους πέντε Αποστολικούς Πατέρες

Σήμερα, Τετάρτη 30 Ιουλίου, η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά πέντε σημαντικές μορφές των αποστολικών χρόνων, οι…

2 ώρες ago