Οι κολοκυθοκεφτέδες είναι σχεδόν πάντα μια από τις πρώτες επιλογές που παραγγέλνουμε σε μια ταβέρνα. Συχνά σερβίρονται με σως γιαουρτιού (με λίγο ξύσμα λεμονιού) ή με το κλασικό τζατζίκι.
Η αλήθεια είναι ότι είναι πανεύκολοι να τους φτιάξουμε στο σπίτι. Το μυστικό βρίσκεται στο καλό στύψιμο του κολοκυθιού για να μην νερώνει το μείγμα. Αν και το τηγάνισμα είναι η παραδοσιακή μέθοδος, γίνονται εξίσου νόστιμοι –και πιο υγιεινοί– όταν τους ψήνουμε στον φούρνο.
Προετοιμασία Κολοκυθιών: Αρχικά πλύντε καλά τα κολοκυθάκια και τρίψτε τα στο χοντρό μέρος του τρίφτη. Τοποθετήστε τα σε ένα σουρωτήρι, αλατίστε τα και αφήστε τα για περίπου 10 λεπτά να βγάλουν τα υγρά τους. Στη συνέχεια, πιέστε τα δυνατά με τα χέρια σας ή με ένα κουτάλι για να απομακρύνετε όσο το δυνατόν περισσότερο νερό. Μεταφέρετε τα στυμμένα κολοκυθάκια σε ένα μεγάλο μπολ.
Ανάμειξη Υλικών: Στη συνέχεια προσθέστε στο μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το αλεύρι, και ανακατέψτε καλά. Στη συνέχεια, ενσωματώστε το αλεύρι, ανακατεύοντας με το χέρι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ρύθμιση Σύστασης: Ωστόσο αν το μείγμα είναι πολύ υγρό και δεν πλάθεται εύκολα, προσθέστε επιπλέον αλεύρι, μια κουταλιά της σούπας τη φορά, μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή σφιχτή σύσταση.
Πλάσιμο και Πανάρισμα: Έπειτα λαδώστε ελαφρά τα χέρια σας. Πάρτε περίπου μία κουταλιά από το μείγμα και πλάστε το σε στρογγυλό, ελαφρώς πλακέ σχήμα. Τέλος περάστε τους κολοκυθοκεφτέδες από τη φρυγανιά και τοποθετήστε τους σε ένα ταψί που έχετε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Καλή σας όρεξη! Θα δοκιμάσετε να τους φτιάξετε στον φούρνο;
Σε ηλικία 69 ετών έφυγε από τη ζωή ο Πολ Μάριο Ντέι. Ο αρχικός τραγουδιστής…
Σύμφωνα με τον Ισπανό δημοσιογράφο Κάρλος Τορίμπιο, ο Παναθηναϊκός αναδεικνύεται σε κυρίαρχο υποψήφιο. Για την…
Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στους γονείς παιδιών που φιλοξενούνται σε παιδική κατασκήνωση στα Χανιά. Μετά τη…
Το μεγάλο deal ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας για τον 24χρονο δεξιό μπακ,…
Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) εξέδωσε έκτακτο δελτίο για την πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού που…
Σήμερα, Τετάρτη 30 Ιουλίου, η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά πέντε σημαντικές μορφές των αποστολικών χρόνων, οι…