Κοσκοσέλα: Η νησιώτικη στραπατσάδα που θα σας ξετρελάνει!
Επίσης η Θήρα είναι ένα νησί σκέτο διαμάντι για την Ελληνική επικράτεια, έχει καταφέρει να τραβήξει τα βλέμματα παγκοσμίως γιατί έχει μια ιδιαίτερη μαγική φυσική ομορφιά.
Επιπλέον είναι περιττό να αναφερθώ στην εντυπωσιακή καλντέρα, στο πιο διάσημο ηλιοβασίλεμα του κόσμου και στα υπόλοιπα ανεπανάληπτα αξιοθέατα.
Ωστόσο θα σταθώ περισσότερο στην τοπική κουζίνα της, όχι μόνο επειδή είναι ευλογημένη και προικισμένη από το ηφαίστειο και το έδαφός της.
Δείτε επίσης – Μους με φράουλα και γιαούρτι – Το δροσερό και υγιεινό γλυκό που θα λατρέψετε
1 μελιτζάνα μοβ ή λευκή, τριμμένη
50 ml ε.π. ελαιόλαδο
800 γρ. ώριμες ντομάτες, τριμμένες
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
6 αυγά
αλάτι
μαύρο πιπέρι
Βήμα 1
Αρχικά σε ένα ευρύχωρο τηγάνι σοτάρουμε τη μελιτζάνα με το μισό ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για 2΄ ανακατεύοντας με σπάτουλα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, αλατίζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για περίπου 15΄ ή μέχρι να συμπυκνωθεί.
Βήμα 2
Έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη, αρκετό πιπέρι, τα αυγά και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Μετά ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά ώστε να σπάσουν τα αυγά και μαγειρεύουμε για περίπου 5΄ μέχρι να σφίξουν αλλά να παραμείνουν ζουμερά.
Βήμα 3
Σερβίρουμε την κοσκοσέλα με λίγη φρέσκια ρίγανη ή πάνω σε ντάκο.
Ένας 51χρονος Σουηδός τουρίστας βρήκε τραγικό θάνατο τα ξημερώματα της Τετάρτης στη Ρόδο, όταν έπεσε…
Με τι κυκλοφορούσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στον Πειραιά; Οι εικόνες που προκάλεσαν σάλο σε περαστικούς…
Που είναι τα τζιτζίκια όλον τον χειμώνα; Τι κρύβει το τραγούδι τους; Ο ύψιστος σκοπός…
Ένας 19χρονος νεαρός μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου το Σάββατο, 17 Μαΐου, αφού τον…
Ο Γάλλος ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ αντιμετωπίζει σοβαρές ποινικές κατηγορίες στην Ιταλία. Καθώς κατηγορείται ότι γρονθοκόπησε…
Η παιδική ηλικία παίζει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της ενήλικης προσωπικότητας. Η βασική ανθρώπινη ανάγκη…