Το Κοτόπουλο Piccata είναι μια διάσημη ιταλοαμερικάνικη λιχουδιά που συνδυάζει την αρωματική δροσιά του λεμονιού με την πλούσια υφή της βουτυράτης σάλτσας. Ωστόσο είναι ένα πιάτο που φτιάχνεται εύκολα στο σπίτι, είναι έτοιμο σε λιγότερο από μισή ώρα και είναι ιδανικό τόσο για το καθημερινό όσο και για ένα πιο επίσημο τραπέζι.
Το Piccata είναι ουσιαστικά στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε λεπτές φέτες και σωταρισμένο σε τηγάνι. Το μυστικό της επιτυχίας κρύβεται στη σάλτσα του, η οποία αποτελείται από:
Επίσης η τέχνη της συνταγής βρίσκεται στην ισορροπία μεταξύ της οξύτητας του λεμονιού και της βουτυράτης, αρωματικής βάσης. Ωστόσο μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε δύο εκδοχές: με κρέμα γάλακτος για πιο πλούσια και βελούδινη υφή, ή χωρίς κρέμα για ένα πιο ελαφρύ και δροσερό αποτέλεσμα.
Για να ετοιμάσετε αυτό το πεντανόστιμο πιάτο, θα χρειαστείτε:
Επίσης το Κοτόπουλο Piccata είναι ένα ευέλικτο πιάτο που συνδυάζεται υπέροχα με πολλά συνοδευτικά, χάρη στην ισορροπημένη του σάλτσα:
Μπείτε στα άδυτα που κρύβουν οι οίκοι ανοχής στο Μεταξουργείο. Μια αποκαλυπτική έρευνα για την…
Ξεκίνησε η εγκατάσταση για τις νέες AI κάμερες στην Αττική. Δείτε τα σημεία που τοποθετήθηκαν,…
Σοκάρει η καταγγελία 22χρονης στο Αίγιο για βιασμό και ληστεία 10.000 ευρώ από συγγενικά της…
Παρακολουθήστε τις εξελίξεις από την ετήσια συνέντευξη του Βλαντίμιρ Πούτιν. Τι απαντά για τον πόλεμο…
Ανακαλύψτε το απαγορευμένο ιερό σεξουαλικό τελετουργικό της Βαβυλώνας. Η «ιερή πορνεία» στον ναό της Ιστάρ…
Σοκαριστικές δηλώσεις από τον επικεφαλής του Πενταγώνου, Πιτ Χέγκσεθ. Γιατί ο αμερικανικός στρατός δεν βρίσκει…