Το Κοτόπουλο Piccata είναι μια διάσημη ιταλοαμερικάνικη λιχουδιά που συνδυάζει την αρωματική δροσιά του λεμονιού με την πλούσια υφή της βουτυράτης σάλτσας. Ωστόσο είναι ένα πιάτο που φτιάχνεται εύκολα στο σπίτι, είναι έτοιμο σε λιγότερο από μισή ώρα και είναι ιδανικό τόσο για το καθημερινό όσο και για ένα πιο επίσημο τραπέζι.
Το Piccata είναι ουσιαστικά στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε λεπτές φέτες και σωταρισμένο σε τηγάνι. Το μυστικό της επιτυχίας κρύβεται στη σάλτσα του, η οποία αποτελείται από:
Επίσης η τέχνη της συνταγής βρίσκεται στην ισορροπία μεταξύ της οξύτητας του λεμονιού και της βουτυράτης, αρωματικής βάσης. Ωστόσο μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε δύο εκδοχές: με κρέμα γάλακτος για πιο πλούσια και βελούδινη υφή, ή χωρίς κρέμα για ένα πιο ελαφρύ και δροσερό αποτέλεσμα.
Για να ετοιμάσετε αυτό το πεντανόστιμο πιάτο, θα χρειαστείτε:
Επίσης το Κοτόπουλο Piccata είναι ένα ευέλικτο πιάτο που συνδυάζεται υπέροχα με πολλά συνοδευτικά, χάρη στην ισορροπημένη του σάλτσα:
Σοκαριστικές δηλώσεις από τον επικεφαλής του Πενταγώνου, Πιτ Χέγκσεθ. Γιατί ο αμερικανικός στρατός δεν βρίσκει…
Μια διαφορετική και άκρως ανθρώπινη πλευρά του έδειξε ο Βασιλιάς Κάρολος κατά την πρόσφατη επίσκεψή…
Ο Παναθηναϊκός «πάτησε» τη Χάποελ Τελ Αβίβ με 93-82 στο ΟΑΚΑ. Δείτε πώς διαμορφώνεται η…
Ανατροπή στον καιρό τα Χριστούγεννα! Ο Σάκης Αρναούτογλου και ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιούν για βροχές,…
Χειροπέδες σε δύο διάσημους τράπερ για διακίνηση ναρκωτικών. Δείτε πώς λειτουργούσε το κύκλωμα, ποιος ήταν…
Ανοιχτό κάλεσμα για προσάρτηση της Κύπρου στην Τουρκία από τον Ισμαήλ Οζντεμίρ. Η ακραία ρητορική…