Το Κοτόπουλο Piccata είναι μια διάσημη ιταλοαμερικάνικη λιχουδιά που συνδυάζει την αρωματική δροσιά του λεμονιού με την πλούσια υφή της βουτυράτης σάλτσας. Ωστόσο είναι ένα πιάτο που φτιάχνεται εύκολα στο σπίτι, είναι έτοιμο σε λιγότερο από μισή ώρα και είναι ιδανικό τόσο για το καθημερινό όσο και για ένα πιο επίσημο τραπέζι.
Το Piccata είναι ουσιαστικά στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε λεπτές φέτες και σωταρισμένο σε τηγάνι. Το μυστικό της επιτυχίας κρύβεται στη σάλτσα του, η οποία αποτελείται από:
Επίσης η τέχνη της συνταγής βρίσκεται στην ισορροπία μεταξύ της οξύτητας του λεμονιού και της βουτυράτης, αρωματικής βάσης. Ωστόσο μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε δύο εκδοχές: με κρέμα γάλακτος για πιο πλούσια και βελούδινη υφή, ή χωρίς κρέμα για ένα πιο ελαφρύ και δροσερό αποτέλεσμα.
Για να ετοιμάσετε αυτό το πεντανόστιμο πιάτο, θα χρειαστείτε:
Επίσης το Κοτόπουλο Piccata είναι ένα ευέλικτο πιάτο που συνδυάζεται υπέροχα με πολλά συνοδευτικά, χάρη στην ισορροπημένη του σάλτσα:
Δημήτρης Κοντομηνάς: Αποκάλυψη σοκ για τις τελευταίες στιγμές του στο δωμάτιο του νοσοκομείου Ο θάνατος…
Στη φόρα τα βίτσια γνωστού τραγουδιστή πίσω από τον χωρισμό του και όσα γινόντουσαν στα…
Ποιόν ετοιμάζουν για νέο Αρχιεπίσκοπο; Τα σχέδια διαδοχής του Ιερωνύμου μετά την περιπέτεια της υγείας…
Τι κρύβει η μυστήρια ομπρέλα το μυστικό όπλο που έχουν πάντα μαζί τους οι σωματοφύλακες…
Άνοιξε γραφείο τελετών στην Εύβοια και στα εγκαίνια έγινε χαμός με απίστευτη κοσμοσυρροή και μια…
Απίστευτοι οι Ουκρανοί συνέλαβαν καμήλα μετά την εισβολή τους σε ρωσική θέση κοντά στο Χάρκοβο…