ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κυπριακές κολοκυθόπιτες με κολοκύθα, καρότα και γλυκοπατάτες

Απολαύστε τες με τις γεύσεις του χειμώνα!

Η κολοκύθα είναι το χαρακτηριστικό λαχανικό της εποχής. Αγαπημένες για τις συνδέσεις του με παραμύθια, ζεστές σούπες, φαναράκια και χαλαρές βραδιές δίπλα στη φωτιά. Αν και η κοπή και το καθάρισμα μπορεί να μας δυσκολέψει, είμαστε έτοιμοι να ξεπεράσουμε αυτή την πρόκληση και να απολαύσουμε μαζί με άλλα εποχιακά υλικά. Όπως τα καρότα και οι γλυκοπατάτες. Σήμερα, θα ασχοληθούμε με την κολοκύθα butternut. Για να προετοιμάσουμε, χρειαζόμαστε ένα καλό μαχαίρι και έναν αποφλοιωτή λαχανικών με καλή λεπίδα για εύκολο ξεφλούδισμα.

Ξεκινάμε κόβοντας τις άκρες της κολοκύθας. Στη συνέχεια, με τον αποφλοιωτή ξεφλουδίζουμε τον «λαιμό» και το υπόλοιπο μέρος της. Κόβουμε τον λαιμό, ο οποίος δεν περιέχει σπόρια, σε φέτες και έπειτα σε κύβους. Το στρογγυλό σώμα, αφού το κόψουμε στη μέση και αφαιρούμε τα σπόρια, το κόβουμε σε ημικύκλια και μετά σε κυβάκια. Αν δεν χρησιμοποιήσουμε όλο, το φυλάξουμε στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση.

Οι γλυκοπατάτες καθαρίζονται και τηγανίζονται ή διαφημίσεις για πουρέ, σε σούπες ή σε συνδυασμούς με άλλες ρίζες του χειμώνα όπως η σελινόριζα και τα παντζάρια. Και τώρα, ας περάσουμε στη δημιουργία μιας νοστιμιάς!

Υλικά για τη ζύμη:

4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκού θαλασσινό αλάτι
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1-1½ ποτήρι νερό
2 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού

Για τη γέμιση:

500 γρ. τριμμένη κολοκύθα
αλάτι
¾ φλιτζανιού πληγούρι
1 ματσάκι φρέσκο ​​δυόσμο, ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι ξανθές σταφίδες
2 κουτ. γλυκού κανέλα

Διαδικασία:

Αρχικά ανακατεύουμε την τριμμένη κολοκύθα με το αλάτι και το πληγούρι, και αφήνουμε στο ψυγείο για να φουσκώσει το πληγούρι.

Στη συνέχεια, για τη ζύμη, ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και δημιουργούμε μια λακουβίτσα. Ρίχνουμε το νερό, το λάδι και το ξύσμα πορτοκαλιού και ζυμώνουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να έχουμε μια λεία ζύμη. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30-60 λεπτά.

Επίσης στη γέμιση προσθέτουμε την κανέλα, το δυόσμο και τις σταφίδες και ανακατεύουμε καλά.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 μπαλάκια και τα ανοίγουμε σε φύλλα. Κατόπιν κόβουμε κύκλους με ένα κουπ πατ ή ποτήρι και γεμίζουμε με την κολοκύθα. Κλείνουμε σε μισοφέγγαρα και πιέζουμε τις άκρες για να κλείσουμε καλά.

Έπειτα ψήνουμε στους 180°C για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρουμε ζεστά.

Απολαύστε αυτή τη γευστική δημιουργία με τις γεύσεις του χειμώνα!

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Ο Μάριος από την Κρήτη στο First Dates και η πρόταση για τη Δήμητρα Κατσαφάδου

Το First Dates επέστρεψε στο Star την Πέμπτη 14/11 και ο Μάριος από την Κρήτη…

1 ώρα ago

Στην ανακρίτρια ο 30χρονος για τη δολοφονία της Δώρας

Το πρωί του Σαββάτου 16 Νοεμβρίου 2024, ο 30χρονος άντρας που ομολόγησε τη δολοφονία της…

1 ώρα ago

Ο Αντώνης Σαμαράς προτείνει τον Κώστα Καραμανλή για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κλιμακώνει τη σύγκρουσή του με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη,…

2 ώρες ago

Γονιδιακό τεστ μπορεί να διαγνώσει κάθε λοίμωξη

Ένα γονιδιακό τεστ που αναπτύχθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σαν Φρανσίσκο (UCSF) έχει αποδειχθεί…

2 ώρες ago

Οι αθλητικές μεταδόσεις Ολυμπιακός – ΑΕΚ, Nations League , GBL και Γιάννης Αντετοκούνμπο

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την ΑΕΚ στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι της χρονιάς στη Handball Premier. Με…

3 ώρες ago

Τι μπορούμε να φάμε στη νηστεία των Χριστουγέννων

Η νηστεία των Χριστουγέννων, ή αλλιώς σαρακοστή των Χριστουγέννων, ξεκινά στις 15 Νοεμβρίου και διαρκεί…

3 ώρες ago