ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κυπριακές κολοκυθόπιτες με κολοκύθα, καρότα και γλυκοπατάτες

Απολαύστε τες με τις γεύσεις του χειμώνα!

Published by
Συντακτική Ομάδα

Η κολοκύθα είναι το χαρακτηριστικό λαχανικό της εποχής. Αγαπημένες για τις συνδέσεις του με παραμύθια, ζεστές σούπες, φαναράκια και χαλαρές βραδιές δίπλα στη φωτιά. Αν και η κοπή και το καθάρισμα μπορεί να μας δυσκολέψει, είμαστε έτοιμοι να ξεπεράσουμε αυτή την πρόκληση και να απολαύσουμε μαζί με άλλα εποχιακά υλικά. Όπως τα καρότα και οι γλυκοπατάτες. Σήμερα, θα ασχοληθούμε με την κολοκύθα butternut. Για να προετοιμάσουμε, χρειαζόμαστε ένα καλό μαχαίρι και έναν αποφλοιωτή λαχανικών με καλή λεπίδα για εύκολο ξεφλούδισμα.

Ξεκινάμε κόβοντας τις άκρες της κολοκύθας. Στη συνέχεια, με τον αποφλοιωτή ξεφλουδίζουμε τον «λαιμό» και το υπόλοιπο μέρος της. Κόβουμε τον λαιμό, ο οποίος δεν περιέχει σπόρια, σε φέτες και έπειτα σε κύβους. Το στρογγυλό σώμα, αφού το κόψουμε στη μέση και αφαιρούμε τα σπόρια, το κόβουμε σε ημικύκλια και μετά σε κυβάκια. Αν δεν χρησιμοποιήσουμε όλο, το φυλάξουμε στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση.

Οι γλυκοπατάτες καθαρίζονται και τηγανίζονται ή διαφημίσεις για πουρέ, σε σούπες ή σε συνδυασμούς με άλλες ρίζες του χειμώνα όπως η σελινόριζα και τα παντζάρια. Και τώρα, ας περάσουμε στη δημιουργία μιας νοστιμιάς!

Υλικά για τη ζύμη:

4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκού θαλασσινό αλάτι
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1-1½ ποτήρι νερό
2 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού

Για τη γέμιση:

500 γρ. τριμμένη κολοκύθα
αλάτι
¾ φλιτζανιού πληγούρι
1 ματσάκι φρέσκο ​​δυόσμο, ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι ξανθές σταφίδες
2 κουτ. γλυκού κανέλα

Διαδικασία:

Αρχικά ανακατεύουμε την τριμμένη κολοκύθα με το αλάτι και το πληγούρι, και αφήνουμε στο ψυγείο για να φουσκώσει το πληγούρι.

Στη συνέχεια, για τη ζύμη, ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και δημιουργούμε μια λακουβίτσα. Ρίχνουμε το νερό, το λάδι και το ξύσμα πορτοκαλιού και ζυμώνουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να έχουμε μια λεία ζύμη. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30-60 λεπτά.

Επίσης στη γέμιση προσθέτουμε την κανέλα, το δυόσμο και τις σταφίδες και ανακατεύουμε καλά.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 μπαλάκια και τα ανοίγουμε σε φύλλα. Κατόπιν κόβουμε κύκλους με ένα κουπ πατ ή ποτήρι και γεμίζουμε με την κολοκύθα. Κλείνουμε σε μισοφέγγαρα και πιέζουμε τις άκρες για να κλείσουμε καλά.

Έπειτα ψήνουμε στους 180°C για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρουμε ζεστά.

Απολαύστε αυτή τη γευστική δημιουργία με τις γεύσεις του χειμώνα!

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Θύμα του Έπσταϊν αποκαλύπτει ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για το πέος του

Σοκαριστικές νέες αποκαλύψεις από θύμα του Τζέφρι Έπσταϊν για τη συμπεριφορά και το πέος του.…

26 λεπτά ago

Σάλος στις ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί με θανατική ποινή Δημοκρατικούς βουλευτές

Η πολιτική πόλωση στις Ηνωμένες Πολιτείες λαμβάνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, έπειτα από το βίντεο έξι…

43 λεπτά ago

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ποιός έτρεχε με 210χλμ στην Αττική Οδό με το αυτοκίνητό του;

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ποιός έτρεχε με 210χλμ στην Αττική Οδό με το πολυτελές αυτοκίνητό του; Τι…

1 ώρα ago

Υπ. Παιδείας: 1.161 Νέες προσλήψεις αναπληρωτών – Δείτε αναλυτικά όλα τα ονόματα

Σε συνολικά 1.161 προσλήψεις προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών και μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού/Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΕΠ-ΕΒΠ) προχώρησε το…

2 ώρες ago

Νέο κύμα προσλήψεων: 380 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί στα σχολεία

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την πρόσληψη συνολικά 380 προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών (με σχέση εργασίας Ιδιωτικού…

4 ώρες ago

Μεγάλη Γιορτή: Τα Εισόδια της Θεοτόκου και τα ονόματα που τιμώνται την 21η Νοεμβρίου

Στις 21 Νοεμβρίου, η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία τιμά τα Εισόδια της Θεοτόκου, μία από τις…

4 ώρες ago