ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κυπριακές κολοκυθόπιτες με κολοκύθα, καρότα και γλυκοπατάτες

Απολαύστε τες με τις γεύσεις του χειμώνα!

Published by
Συντακτική Ομάδα

Η κολοκύθα είναι το χαρακτηριστικό λαχανικό της εποχής. Αγαπημένες για τις συνδέσεις του με παραμύθια, ζεστές σούπες, φαναράκια και χαλαρές βραδιές δίπλα στη φωτιά. Αν και η κοπή και το καθάρισμα μπορεί να μας δυσκολέψει, είμαστε έτοιμοι να ξεπεράσουμε αυτή την πρόκληση και να απολαύσουμε μαζί με άλλα εποχιακά υλικά. Όπως τα καρότα και οι γλυκοπατάτες. Σήμερα, θα ασχοληθούμε με την κολοκύθα butternut. Για να προετοιμάσουμε, χρειαζόμαστε ένα καλό μαχαίρι και έναν αποφλοιωτή λαχανικών με καλή λεπίδα για εύκολο ξεφλούδισμα.

Ξεκινάμε κόβοντας τις άκρες της κολοκύθας. Στη συνέχεια, με τον αποφλοιωτή ξεφλουδίζουμε τον «λαιμό» και το υπόλοιπο μέρος της. Κόβουμε τον λαιμό, ο οποίος δεν περιέχει σπόρια, σε φέτες και έπειτα σε κύβους. Το στρογγυλό σώμα, αφού το κόψουμε στη μέση και αφαιρούμε τα σπόρια, το κόβουμε σε ημικύκλια και μετά σε κυβάκια. Αν δεν χρησιμοποιήσουμε όλο, το φυλάξουμε στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση.

Οι γλυκοπατάτες καθαρίζονται και τηγανίζονται ή διαφημίσεις για πουρέ, σε σούπες ή σε συνδυασμούς με άλλες ρίζες του χειμώνα όπως η σελινόριζα και τα παντζάρια. Και τώρα, ας περάσουμε στη δημιουργία μιας νοστιμιάς!

Υλικά για τη ζύμη:

4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκού θαλασσινό αλάτι
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1-1½ ποτήρι νερό
2 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού

Για τη γέμιση:

500 γρ. τριμμένη κολοκύθα
αλάτι
¾ φλιτζανιού πληγούρι
1 ματσάκι φρέσκο ​​δυόσμο, ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι ξανθές σταφίδες
2 κουτ. γλυκού κανέλα

Διαδικασία:

Αρχικά ανακατεύουμε την τριμμένη κολοκύθα με το αλάτι και το πληγούρι, και αφήνουμε στο ψυγείο για να φουσκώσει το πληγούρι.

Στη συνέχεια, για τη ζύμη, ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και δημιουργούμε μια λακουβίτσα. Ρίχνουμε το νερό, το λάδι και το ξύσμα πορτοκαλιού και ζυμώνουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να έχουμε μια λεία ζύμη. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30-60 λεπτά.

Επίσης στη γέμιση προσθέτουμε την κανέλα, το δυόσμο και τις σταφίδες και ανακατεύουμε καλά.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 μπαλάκια και τα ανοίγουμε σε φύλλα. Κατόπιν κόβουμε κύκλους με ένα κουπ πατ ή ποτήρι και γεμίζουμε με την κολοκύθα. Κλείνουμε σε μισοφέγγαρα και πιέζουμε τις άκρες για να κλείσουμε καλά.

Έπειτα ψήνουμε στους 180°C για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρουμε ζεστά.

Απολαύστε αυτή τη γευστική δημιουργία με τις γεύσεις του χειμώνα!

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Σήμερα 30 Ιουνίου: Γιορτή των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων – Ποιοι έχουν την ονομαστική τους εορτή!

Σήμερα, 30 Ιουνίου, η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη Σύναξη των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων, των πρώτων…

34 λεπτά ago

Το μόνο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε τους νεκρούς μας

Ποιό είναι το μόνο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε και να ωφελήσουμε…

2 ώρες ago

Δάφνη Μητσοτάκη: Η κόρη του Πρωθυπουργού έγινε 22 και είναι πιο εντυπωσιακή από ποτέ

Η μικρότερη κόρη του Πρωθυπουργού Δάφνη Μητσοτάκη έγινε 22 ετών και είναι πιο εντυπωσιακή από…

4 ώρες ago

Τροχαίο σοκ με αυτοκίνητο που τούμπαρε στην Πλατεία Αττικής

Τροχαίο σοκ στην Πλατεία Αττικής Αυτοκίνητο με γυναίκα οδηγό που τράκαρε σε σταθμευμένο όχημα στη…

6 ώρες ago

Θέμα στις ΗΠΑ ο Κέντρικ Ναν: Στο φως η πρόταση από τον Ολυμπιακό των 5 εκατομμυρίων

Θέμα στις ΗΠΑ ο Κέντρικ Ναν: Στο φως η πρόταση - μαμούθ από τον Ολυμπιακό…

7 ώρες ago

Σοκ στα Χανιά: Νεαρή γυναίκα έπαθε ανακοπή καρδιάς ενώ διασκέδαζε σε μπαρ

Σοκ στα Χανιά με νεαρή γυναίκα που έπαθε ανακοπή καρδιάς ενώ διασκέδαζε μαζί με την…

8 ώρες ago