Αυτή η συνταγή περιγράφει πώς να φτιάξετε απολαυστικά κεκάκια κολοκύθας με ξηρούς καρπούς. Αρωματισμένα με κανέλα και πορτοκάλι.
150 γρ. κολοκύθα, τριμμένη
80 γρ. αμύγδαλα, ανάλατα και άψητα
150 γρ. καρύδια
12 γρ. κανέλα
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο, τριμμένο
80 γρ. ελαιόλαδο
70 γρ. αλεύρι βρώμης (φτιαγμένο από νιφάδες βρώμης που έχουν αλεστεί σε μπλέντερ)
16 γρ. μπέικιν πάουντερ
200 γρ. μέλι
100 γρ. χυμός πορτοκαλιού
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Αρχικά προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Στη συνέχεια αλέστε τους ξηρούς καρπούς σε ένα μπλέντερ, αφήνοντας μερικά καρύδια σε μικρά κομμάτια για να τα αισθάνεστε όταν τρώτε τα κεκάκια.
Κατόπιν σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε την τριμμένη κολοκύθα με τους αλεσμένους ξηρούς καρπούς και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Έπειτα ανακατέψτε καλά με ένα πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Ωστόσο μοιράστε το μείγμα σε θήκες για κεκάκια.
Μετά ψήστε για 28 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά.
Συμβουλές:
Ακόμη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος ξηρών καρπών σας αρέσει.
Επίσης εάν δεν έχετε αλεύρι βρώμης, μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας αλέθοντας νιφάδες βρώμης σε ένα μπλέντερ.
Για πιο έντονη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε περισσότερη κανέλα ή γαρύφαλλο.
Ωστόσο μπορείτε να στολίσετε τα κεκάκια με ζάχαρη άχνη ή γλάσο.
Επιπλέον αυτά τα κεκάκια κολοκύθας είναι ένα υγιεινό και νόστιμο σνακ που μπορείτε να απολαύσετε οποιαδήποτε στιγμή.
Ενώ στη μητρική μας γλώσσα η διπλή άρνηση μπορεί να μας δημιουργεί γραμματικούς γρίφους, όπως…
Ο ΣΚΑΪ, με επικεφαλής τον Γιάννη Αλαφούζο, ενισχύει δυναμικά τη θέση του στον τηλεοπτικό χάρτη.…
Σε μια υπόθεση που προκαλεί σοκ, ένας 33χρονος άνδρας στη Θεσσαλονίκη καταδικάστηκε σε τετραετή φυλάκιση…
Κακή στιγμή για την Εθνική Τουρκίας, αλλά και για τον Παναθηναϊκό, στον προημιτελικό του EuroBasket…
Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου, η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αποστόλου Κλήμεντος, των Αγίων μαρτύρων Μηνοδώρας…
Νέα δεδομένα προκύπτουν σχετικά με την ανάληψη του Final Four της Euroleague το 2026. Ενώ…