ΣΥΝΤΑΓΕΣ - ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Λαχταριστή καρυδόπιτα με κρέμα

Χορηγούμενο

Ετοιμάστε μια απολαυστική καρυδόπιτα με αφράτη κρέμα σε περίπου 2 ώρες (1 ώρα προετοιμασία, 50 λεπτά ψήσιμο), ιδανική για 15 μερίδες.

Υλικά:

Για το Σιρόπι: Ζάχαρη, νερό, φλούδες λεμονιού, κανέλα.
Επιπλέον για την Καρυδόπιτα: Βούτυρο, ζάχαρη, αυγά, αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, χοντροκομμένα καρύδια, βανίλια, κανέλα, γαρίφαλο, μοσχοκάρυδο, ξύσμα πορτοκαλιού, γάλα.
Για την Κρέμα: Γάλα, κρέμα γάλακτος, ζάχαρη, κρόκοι αυγών, κορν φλάουρ, ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού, βούτυρο.

Διαδικασία:

Σιρόπι: Αρχικά βράστε όλα τα υλικά και αφήστε το να κρυώσει.
Καρυδόπιτα: Χτυπήστε βούτυρο με ζάχαρη, προσθέστε αυγά, μετά αλεύρι, μπαχαρικά, καρύδια, βανίλια και τέλος γάλα. Στη συνέχεια ψήστε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί στους 170-180°C για 45-50 λεπτά. Περιχύστε την καυτή καρυδόπιτα με το κρύο σιρόπι.
Κρέμα: Ζεστάνετε γάλα, κρέμα και ζάχαρη. Σε άλλο μπολ, ανακατέψτε κρόκους, ζάχαρη και κορν φλάουρ. Ρίξτε σιγά-σιγά το ζεστό γάλα στους κρόκους, μετά αδειάστε το μείγμα πίσω στο κατσαρολάκι (μέσα από σουρωτήρι) και ανακατέψτε μέχρι να σφίξει. Προσθέστε ξύσματα και βούτυρο αφού κρυώσει ελαφρώς.
Τέλος απλώστε την κρέμα πάνω στην καρυδόπιτα, πασπαλίστε με τριμμένο καρύδι και αφήστε να κρυώσει εντελώς πριν σερβίρετε.

 

Advertisement

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Advertisement

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
Advertisement
Back to top button