Ετοιμάστε μια απολαυστική καρυδόπιτα με αφράτη κρέμα σε περίπου 2 ώρες (1 ώρα προετοιμασία, 50 λεπτά ψήσιμο), ιδανική για 15 μερίδες.
Για το Σιρόπι: Ζάχαρη, νερό, φλούδες λεμονιού, κανέλα.
Επιπλέον για την Καρυδόπιτα: Βούτυρο, ζάχαρη, αυγά, αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, χοντροκομμένα καρύδια, βανίλια, κανέλα, γαρίφαλο, μοσχοκάρυδο, ξύσμα πορτοκαλιού, γάλα.
Για την Κρέμα: Γάλα, κρέμα γάλακτος, ζάχαρη, κρόκοι αυγών, κορν φλάουρ, ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού, βούτυρο.
Σιρόπι: Αρχικά βράστε όλα τα υλικά και αφήστε το να κρυώσει.
Καρυδόπιτα: Χτυπήστε βούτυρο με ζάχαρη, προσθέστε αυγά, μετά αλεύρι, μπαχαρικά, καρύδια, βανίλια και τέλος γάλα. Στη συνέχεια ψήστε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί στους 170-180°C για 45-50 λεπτά. Περιχύστε την καυτή καρυδόπιτα με το κρύο σιρόπι.
Κρέμα: Ζεστάνετε γάλα, κρέμα και ζάχαρη. Σε άλλο μπολ, ανακατέψτε κρόκους, ζάχαρη και κορν φλάουρ. Ρίξτε σιγά-σιγά το ζεστό γάλα στους κρόκους, μετά αδειάστε το μείγμα πίσω στο κατσαρολάκι (μέσα από σουρωτήρι) και ανακατέψτε μέχρι να σφίξει. Προσθέστε ξύσματα και βούτυρο αφού κρυώσει ελαφρώς.
Τέλος απλώστε την κρέμα πάνω στην καρυδόπιτα, πασπαλίστε με τριμμένο καρύδι και αφήστε να κρυώσει εντελώς πριν σερβίρετε.
Πως η βόλτα για μια οικογένεια σε ταβερνάκι έγινε άγριος εφιάλτης; Συναγερμός σήμανε στις υγειονομικές…
Το αποκάλυψε η Δήμητρα Ματσούκα: Οι ερωτικές σκηνές και ο Πέτρος Κόκκαλης μέσα στην πραγματική…
Το μυστικό για ατημέλητα μαλλιά όπως το κάνουν οι Γαλλίδες για να δείχνεις φυσικά κομψή…
Μανώλης Μαυρομμάτης Ο μεγάλος Γολγοθάς μετά τη φωτιά στο διαμέρισμά του στο Κολωνάκι και η…
Σε ακραίο παραλήρημα ο αρχηγός τοων «Γκρίζων Λύκων», Ντεβλέτ Μπαχτσελί, μετά την ήττα Τατάρ στα…
Πέθανε ο αγαπημένος ηθοποιός από τη θρυλική σειρά «Κόκκινος Κύκλος», Κοσμάς Φουντούκης, σκορπώντας θλίψη στον…