Ετοιμάστε μια απολαυστική καρυδόπιτα με αφράτη κρέμα σε περίπου 2 ώρες (1 ώρα προετοιμασία, 50 λεπτά ψήσιμο), ιδανική για 15 μερίδες.
Για το Σιρόπι: Ζάχαρη, νερό, φλούδες λεμονιού, κανέλα.
Επιπλέον για την Καρυδόπιτα: Βούτυρο, ζάχαρη, αυγά, αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, χοντροκομμένα καρύδια, βανίλια, κανέλα, γαρίφαλο, μοσχοκάρυδο, ξύσμα πορτοκαλιού, γάλα.
Για την Κρέμα: Γάλα, κρέμα γάλακτος, ζάχαρη, κρόκοι αυγών, κορν φλάουρ, ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού, βούτυρο.
Σιρόπι: Αρχικά βράστε όλα τα υλικά και αφήστε το να κρυώσει.
Καρυδόπιτα: Χτυπήστε βούτυρο με ζάχαρη, προσθέστε αυγά, μετά αλεύρι, μπαχαρικά, καρύδια, βανίλια και τέλος γάλα. Στη συνέχεια ψήστε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί στους 170-180°C για 45-50 λεπτά. Περιχύστε την καυτή καρυδόπιτα με το κρύο σιρόπι.
Κρέμα: Ζεστάνετε γάλα, κρέμα και ζάχαρη. Σε άλλο μπολ, ανακατέψτε κρόκους, ζάχαρη και κορν φλάουρ. Ρίξτε σιγά-σιγά το ζεστό γάλα στους κρόκους, μετά αδειάστε το μείγμα πίσω στο κατσαρολάκι (μέσα από σουρωτήρι) και ανακατέψτε μέχρι να σφίξει. Προσθέστε ξύσματα και βούτυρο αφού κρυώσει ελαφρώς.
Τέλος απλώστε την κρέμα πάνω στην καρυδόπιτα, πασπαλίστε με τριμμένο καρύδι και αφήστε να κρυώσει εντελώς πριν σερβίρετε.
Ανατριχιαστικές εικόνες και ιστορίες από τη Ζώνη Αποκλεισμού του Τσερνομπίλ και τα μυστήρια που στοιχειώνουν…
Φρικτός θάνατος για 45χρονη μητέρα μπροστά στον γιό της στα γενέθλιά της για μια selfie…
Αλλάζει ο καιρός: Έρχονται βροχές και καταιγίδες τις επόμενες ημέρες... Η πρόγνωση από τον Σάκη…
Ο Παναθηναϊκός κατέθεσε στην UEFA την ευρωπαϊκή του λίστα για τη φάση των ομίλων του…
Βίντεο σοκ από Έλληνα ψαρά με τουρκικά σκάφη της Ακτοφυλακής στη Θάσο: «Θα μας βουλιάξουν…
Ξαναμμένη κομμώτρια έκανε σκλάβο του σεξ ληστή που μπούκαρε στο μαγαζί της - Τον «φυλάκισε»…