Ετοιμάστε μια απολαυστική καρυδόπιτα με αφράτη κρέμα σε περίπου 2 ώρες (1 ώρα προετοιμασία, 50 λεπτά ψήσιμο), ιδανική για 15 μερίδες.
Για το Σιρόπι: Ζάχαρη, νερό, φλούδες λεμονιού, κανέλα.
Επιπλέον για την Καρυδόπιτα: Βούτυρο, ζάχαρη, αυγά, αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, χοντροκομμένα καρύδια, βανίλια, κανέλα, γαρίφαλο, μοσχοκάρυδο, ξύσμα πορτοκαλιού, γάλα.
Για την Κρέμα: Γάλα, κρέμα γάλακτος, ζάχαρη, κρόκοι αυγών, κορν φλάουρ, ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού, βούτυρο.
Σιρόπι: Αρχικά βράστε όλα τα υλικά και αφήστε το να κρυώσει.
Καρυδόπιτα: Χτυπήστε βούτυρο με ζάχαρη, προσθέστε αυγά, μετά αλεύρι, μπαχαρικά, καρύδια, βανίλια και τέλος γάλα. Στη συνέχεια ψήστε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί στους 170-180°C για 45-50 λεπτά. Περιχύστε την καυτή καρυδόπιτα με το κρύο σιρόπι.
Κρέμα: Ζεστάνετε γάλα, κρέμα και ζάχαρη. Σε άλλο μπολ, ανακατέψτε κρόκους, ζάχαρη και κορν φλάουρ. Ρίξτε σιγά-σιγά το ζεστό γάλα στους κρόκους, μετά αδειάστε το μείγμα πίσω στο κατσαρολάκι (μέσα από σουρωτήρι) και ανακατέψτε μέχρι να σφίξει. Προσθέστε ξύσματα και βούτυρο αφού κρυώσει ελαφρώς.
Τέλος απλώστε την κρέμα πάνω στην καρυδόπιτα, πασπαλίστε με τριμμένο καρύδι και αφήστε να κρυώσει εντελώς πριν σερβίρετε.
Αυτά είναι τα ύπουλα σχέδια του Ερντογάν για να κατακτήσει όλη τη Μεσόγειο και η…
Τι είναι αυτό το εντυπωσιακό ζωάκι που λαμπυρίζει στο σκοτάδι; Μια εντυπωσιακή και πρωτοποριακή ανακάλυψη…
Σε ποιά ομάδα θα παίζει ο δισέγγονος του Ιταλού δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι; Η μεταγραφή που…
Ο αθλητικός συντάκτης Βασίλης Παπαθεοδώρου σχολίασε τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση της πιθανής μεταγραφής του…
Μαρίνα Σταυράκη: Το άγνωστο τάμα στην Αγία Μαρίνα Η Μαρίνα Σταυράκη, γιορτάζοντας την ονομαστική της…
Το Ισραήλ εισβάλλει στην Συρία για να προστατέψει τις μειονότητες από τον Τζιχαντιστή σφαγέα Αλ…