Αυτή είναι μια απολαυστική εναλλακτική συνταγή για μαγειρίτσα με βάση τα μανιτάρια. Ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα και τις περιόδους νηστείας. Πρόκειται για ένα χορταστικό, γευστικό και εύκολο στη προετοιμασία πιάτο. Που δεν στερείται καθόλου σε γεύση ή θρεπτική αξία.
Αν και οι περισσότεροι περιμένουν το Μεγάλο Σάββατο για να απολαύσουν την παραδοσιακή μαγειρίτσα, αυτή η συνταγή αποτελεί μια εξίσου νόστιμη και πιο ελαφριά επιλογή. Χωρίς κρέας αλλά με πλούσια υλικά και αρώματα.
Υλικά:
1 κιλό μανιτάρια
2 αυγά
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι αντίδια
½ ματσάκι άνηθο
½ ματσάκι μαϊντανό
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο & λίγο βούτυρο
Χυμός από 1 λεμόνι
Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση:
Αρχικά καθαρίζουμε και κόβουμε τα μανιτάρια σε μικρά κομμάτια. Στη συνέχεια τα βράζουμε για λίγα λεπτά σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν και τα στραγγίζουμε καλά. Έπειτα σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα ξερά και τα φρέσκα κρεμμύδια με ελαιόλαδο και λίγο βούτυρο. Επιπλέον προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα ψιλοκομμένα αντίδια, τον άνηθο και τον μαϊντανό. Συμπληρώνουμε με νερό μέχρι να καλυφθούν τα υλικά και αφήνουμε να σιγοβράσουν, προσθέτοντας επιπλέον νερό αν χρειαστεί. Αλατοπιπερώνουμε και, όταν η σούπα είναι έτοιμη και έχει κρυώσει ελαφρώς, ετοιμάζουμε αυγολέμονο και το προσθέτουμε στο τέλος.
Μια ζεστή και υγιεινή μαγειρίτσα, ιδανική για όσους νηστεύουν ή απλώς επιθυμούν ένα νόστιμο, χορτοφαγικό πιάτο!
Χορηγούμενο