Advertisement
ΣΥΝΤΑΓΕΣ - ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Λαχταριστή τηγανιά: Σπαράγγια και μανιτάρια με αρώματα κρασιού

Advertisement

Ένα απλό και γρήγορο πιάτο, ιδανικό για ένα ελαφρύ γεύμα ή συνοδευτικό.

Υλικά για 4 μερίδες:

1 μάτσο φρέσκα σπαράγγια
400 γρ. μανιτάρια της επιλογής σας
200 ml ξηρό κόκκινο κρασί
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας μέλι
2 κουταλιές της σούπας φρέσκος κόλιανδρος ή 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κόλιανδρου
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
30 ml ελαιόλαδο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Προετοιμασία:
Καθαρίστε τα σπαράγγια, αφαιρώντας το σκληρό κάτω μέρος και τυχόν ίνες.
Κόψτε τα μανιτάρια στη μέση.
Σωτάρισμα:
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
Προσθέστε τα μανιτάρια και σοτάρετε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας.

Μαγείρεμα:
Ρίξτε το κρασί στο τηγάνι και αφήστε το να εξατμιστεί για 2 λεπτά.
Προσθέστε τα σπαράγγια, το σκόρδο, το μέλι, τον κόλιανδρο, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
Μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν τα σπαράγγια.
Σερβίρισμα:
Σερβίρετε το φαγητό ζεστό, συνοδεύοντας με φρέσκο ψωμί.

Advertisement

Συμβουλές:

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορα είδη μανιταριών, όπως πλευρώτους, πορτομπέλο ή λευκά μανιτάρια.
Αν δεν έχετε φρέσκο κόλιανδρο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αποξηραμένο.
Μπορείτε να προσθέσετε άλλα μυρωδικά, όπως θυμάρι ή ρίγανη.
Για πιο πλούσια γεύση, μπορείτε να προσθέσετε λίγη κρέμα γάλακτος στο τέλος του μαγειρέματος.


Χορηγούμενο

Advertisement

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
Advertisement
Back to top button