Ένα απλό και γρήγορο πιάτο, ιδανικό για ένα ελαφρύ γεύμα ή συνοδευτικό.
1 μάτσο φρέσκα σπαράγγια
400 γρ. μανιτάρια της επιλογής σας
200 ml ξηρό κόκκινο κρασί
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας μέλι
2 κουταλιές της σούπας φρέσκος κόλιανδρος ή 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κόλιανδρου
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
30 ml ελαιόλαδο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Προετοιμασία:
Καθαρίστε τα σπαράγγια, αφαιρώντας το σκληρό κάτω μέρος και τυχόν ίνες.
Κόψτε τα μανιτάρια στη μέση.
Σωτάρισμα:
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
Προσθέστε τα μανιτάρια και σοτάρετε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας.
Μαγείρεμα:
Ρίξτε το κρασί στο τηγάνι και αφήστε το να εξατμιστεί για 2 λεπτά.
Προσθέστε τα σπαράγγια, το σκόρδο, το μέλι, τον κόλιανδρο, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
Μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν τα σπαράγγια.
Σερβίρισμα:
Σερβίρετε το φαγητό ζεστό, συνοδεύοντας με φρέσκο ψωμί.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορα είδη μανιταριών, όπως πλευρώτους, πορτομπέλο ή λευκά μανιτάρια.
Αν δεν έχετε φρέσκο κόλιανδρο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αποξηραμένο.
Μπορείτε να προσθέσετε άλλα μυρωδικά, όπως θυμάρι ή ρίγανη.
Για πιο πλούσια γεύση, μπορείτε να προσθέσετε λίγη κρέμα γάλακτος στο τέλος του μαγειρέματος.
Ποιός είναι ο πρώην παίκτης ριάλιτι που ξυλοκόπησε ασφαλιστή στο Αίγιο; Το κίνητρο και η…
Ο φούρνος μικροκυμάτων αποτελεί αναμφίβολα μία από τις πιο καθοριστικές συσκευές σε κάθε σύγχρονο νοικοκυριό.…
Η υπόθεση της «αφέντρας Μαρίας Στάμη» και του άνδρα που φέρεται να κρατούσε σε κατάσταση…
Τι κρύβεται πίσω από την «αμνησία ονομάτων»; Η ψυχολογία εξηγεί γιατί ο εγκέφαλος ξεχνά τα…
Στις 14 Δεκεμβρίου, η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη σημαντικών Αγίων, ενώ παράλληλα, η ημέρα…
Την ώρα που η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων από τους αγρότες,…