Ένα απλό και γρήγορο πιάτο, ιδανικό για ένα ελαφρύ γεύμα ή συνοδευτικό.
1 μάτσο φρέσκα σπαράγγια
400 γρ. μανιτάρια της επιλογής σας
200 ml ξηρό κόκκινο κρασί
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας μέλι
2 κουταλιές της σούπας φρέσκος κόλιανδρος ή 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κόλιανδρου
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
30 ml ελαιόλαδο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Προετοιμασία:
Καθαρίστε τα σπαράγγια, αφαιρώντας το σκληρό κάτω μέρος και τυχόν ίνες.
Κόψτε τα μανιτάρια στη μέση.
Σωτάρισμα:
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
Προσθέστε τα μανιτάρια και σοτάρετε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας.
Μαγείρεμα:
Ρίξτε το κρασί στο τηγάνι και αφήστε το να εξατμιστεί για 2 λεπτά.
Προσθέστε τα σπαράγγια, το σκόρδο, το μέλι, τον κόλιανδρο, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
Μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν τα σπαράγγια.
Σερβίρισμα:
Σερβίρετε το φαγητό ζεστό, συνοδεύοντας με φρέσκο ψωμί.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορα είδη μανιταριών, όπως πλευρώτους, πορτομπέλο ή λευκά μανιτάρια.
Αν δεν έχετε φρέσκο κόλιανδρο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αποξηραμένο.
Μπορείτε να προσθέσετε άλλα μυρωδικά, όπως θυμάρι ή ρίγανη.
Για πιο πλούσια γεύση, μπορείτε να προσθέσετε λίγη κρέμα γάλακτος στο τέλος του μαγειρέματος.
Φαρμακοποιός κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για όσους παίρνουν βιταμίνη D... Όλα όσα πρέπει να…
Ποιοί και πως δηλητηρίασαν τον πρώην ηγέτη της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ ενώ βρίσκεται υπό…
Άγριο θρίλερ στη Μεσσηνία Δύο νεκροί από πυροβολισμούς μέσα σε κάμπινγκ στη Φοινικούντα μετά από…
Τα σημάδια που δείχνουν ότι ένας γάμος έχει τελειώσει και έρχεται χωρισμός Υπάρχει τρόπος να…
Νοσοκομείο Νίκαιας: Η νέα ανακοίνωση για τον Πάνο Ρούτσι και το ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε…
Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η τοπική κοινωνία της Ρόδου, μετά τον τραγικό θάνατο ενός 48χρονου…