ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Λαχταριστό και εύκολο τιραμισού χωρίς αυγά

Published by
Συντακτική Ομάδα

Το τιραμισού είναι ένα κλασικό ιταλικό επιδόρπιο που σημαίνει “σήκω με” ή “τράβα με πάνω”. Λόγω της αναζωογονητικής επίδρασης του καφέ και της γλυκιάς του γεύσης. Είναι ένα σχετικά εύκολο γλυκό στην παρασκευή του και δεν απαιτεί ψήσιμο. Γεγονός που το καθιστά ιδανικό για πολλές περιστάσεις.

Τι θα χρειαστείτε:

Δύο πακέτα μπισκότα σαβαγιάρ
400 ml δυνατός καφές εσπρέσο
100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
50 ml κονιάκ ή άλλο αρωματικό λικέρ
125 γρ. μαύρη σοκολάτα ΙΟΝ, σε μικρά κομμάτια ή τριμμένη
Κακάο σκόνη ΙΟΝ, για πασπάλισμα

Για την Κρέμα:

500 γρ. τυρί κρέμα (πλήρες λιπαρά)
400 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά, παγωμένη
100 γρ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
Ξύσμα από τη φλούδα ενός πορτοκαλιού (προαιρετικά, για άρωμα)

Πώς να φτιάξετε την Κρέμα:

Αρχικά σε ένα μεγάλο μπολ ή στον κάδο του μίξερ, βάλτε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη και το ξύσμα πορτοκαλιού (αν χρησιμοποιείτε). Στη συνέχεια ανακατέψτε απαλά με ένα σύρμα χειρός ή σε χαμηλή ταχύτητα στο μίξερ για περίπου ένα λεπτό, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Προσθέστε την παγωμένη κρέμα γάλακτος. Χτυπήστε με το σύρμα ή σε μεσαία ταχύτητα στο μίξερ μέχρι να αποκτήσετε μια σφιχτή και αφράτη σαντιγί. Προσέξτε μην το παραχτυπήσετε.

Συναρμολόγηση του Τιραμισού:

Πρώτα σε ένα ρηχό μπολ, αναμείξτε τον εσπρέσο, τη ζάχαρη και το κονιάκ. Ανακατέψτε καλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Έπειτα ετοιμάστε ένα πυρέξ ή άλλο κατάλληλο σκεύος διαστάσεων περίπου 25×35 εκ.
Ωστόσο βουτήξτε γρήγορα ένα-ένα τα σαβαγιάρ στο μείγμα του καφέ (για 5-10 δευτερόλεπτα, δεν θέλουμε να μουλιάσουν υπερβολικά).
Κατόπιν στρώστε τον πάτο του πυρέξ με μια στρώση από τα βουτηγμένα σαβαγιάρ.
Επιπλέον απλώστε ομοιόμορφα τη μισή ποσότητα της κρέμας πάνω από τα σαβαγιάρ.
Ωστόσο επαναλάβετε τη διαδικασία, δημιουργώντας μια δεύτερη στρώση από βουτηγμένα σαβαγιάρ πάνω από την κρέμα.
Επίσης αδειάστε την υπόλοιπη κρέμα πάνω από τη δεύτερη στρώση σαβαγιάρ και απλώστε την ομοιόμορφα.
Μετά πασπαλίστε όλη την επιφάνεια με την τριμμένη κουβερτούρα.
Τέλος, πασπαλίστε άφθονα με κακάο σκόνη για ένα ωραίο φινίρισμα.
Βάλτε το τιραμισού στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, ώστε να παγώσει καλά και να αναμειχθούν οι γεύσεις.

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Μεγάλη φωτιά πίσω από το νοσοκομείο Παπαγεωργίου

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη Μεγάλη φωτιά πίσω από το νοσοκομείο Παπαγεωργίου με ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στο…

20 λεπτά ago

Δυνατός σεισμός τώρα στην Κεφαλονιά

Το απόγευμα του Σαββάτου, 21 Ιουνίου 2025, δυνατός σεισμός μεγέθους 4,6 Ρίχτερ καταγράφηκε στην περιοχή…

53 λεπτά ago

Αλώα: Η πρόστυχη γιορτή στην αρχαία Αθήνα που γινόταν αποκλειστικά και μόνο με γυναίκες

Η πρόστυχη γιορτή Αλώα που γινόταν στην αρχαία Αθήνα μόνο με γυναίκες και οι τελετουργίες…

59 λεπτά ago

Ο Αλί Χαμενεΐ όρισε διάδοχο σε περίπτωση που δολοφονηθεί

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ φοβάται για τη ζωή του και όρισε…

2 ώρες ago

Προσοχή: Τα επικίνδυνα νέφη Cumulonimbus πάνω από την Ελλάδα μαζί με ανεμοστρόβιλους και ισχυρά φαινόμενα

Τα επικίνδυνα νέφη Cumulonimbus πάνω από την Ελλάδα μαζί με ανεμοστρόβιλους και ισχυρά φαινόμενα... Η…

2 ώρες ago

Η πιο εύκολη τούρτα παγωτό με μόλις 3 υλικά

Θέλετε να φτιάξετε μια συγκλονιστική τούρτα παγωτό που θα εντυπωσιάσει, χωρίς να μπείτε σε περίπλοκες…

4 ώρες ago