ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Λαχταριστό και εύκολο τιραμισού χωρίς αυγά

Published by
Συντακτική Ομάδα

Το τιραμισού είναι ένα κλασικό ιταλικό επιδόρπιο που σημαίνει “σήκω με” ή “τράβα με πάνω”. Λόγω της αναζωογονητικής επίδρασης του καφέ και της γλυκιάς του γεύσης. Είναι ένα σχετικά εύκολο γλυκό στην παρασκευή του και δεν απαιτεί ψήσιμο. Γεγονός που το καθιστά ιδανικό για πολλές περιστάσεις.

Τι θα χρειαστείτε:

Δύο πακέτα μπισκότα σαβαγιάρ
400 ml δυνατός καφές εσπρέσο
100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
50 ml κονιάκ ή άλλο αρωματικό λικέρ
125 γρ. μαύρη σοκολάτα ΙΟΝ, σε μικρά κομμάτια ή τριμμένη
Κακάο σκόνη ΙΟΝ, για πασπάλισμα

Για την Κρέμα:

500 γρ. τυρί κρέμα (πλήρες λιπαρά)
400 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά, παγωμένη
100 γρ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
Ξύσμα από τη φλούδα ενός πορτοκαλιού (προαιρετικά, για άρωμα)

Πώς να φτιάξετε την Κρέμα:

Αρχικά σε ένα μεγάλο μπολ ή στον κάδο του μίξερ, βάλτε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη και το ξύσμα πορτοκαλιού (αν χρησιμοποιείτε). Στη συνέχεια ανακατέψτε απαλά με ένα σύρμα χειρός ή σε χαμηλή ταχύτητα στο μίξερ για περίπου ένα λεπτό, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Προσθέστε την παγωμένη κρέμα γάλακτος. Χτυπήστε με το σύρμα ή σε μεσαία ταχύτητα στο μίξερ μέχρι να αποκτήσετε μια σφιχτή και αφράτη σαντιγί. Προσέξτε μην το παραχτυπήσετε.

Συναρμολόγηση του Τιραμισού:

Πρώτα σε ένα ρηχό μπολ, αναμείξτε τον εσπρέσο, τη ζάχαρη και το κονιάκ. Ανακατέψτε καλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Έπειτα ετοιμάστε ένα πυρέξ ή άλλο κατάλληλο σκεύος διαστάσεων περίπου 25×35 εκ.
Ωστόσο βουτήξτε γρήγορα ένα-ένα τα σαβαγιάρ στο μείγμα του καφέ (για 5-10 δευτερόλεπτα, δεν θέλουμε να μουλιάσουν υπερβολικά).
Κατόπιν στρώστε τον πάτο του πυρέξ με μια στρώση από τα βουτηγμένα σαβαγιάρ.
Επιπλέον απλώστε ομοιόμορφα τη μισή ποσότητα της κρέμας πάνω από τα σαβαγιάρ.
Ωστόσο επαναλάβετε τη διαδικασία, δημιουργώντας μια δεύτερη στρώση από βουτηγμένα σαβαγιάρ πάνω από την κρέμα.
Επίσης αδειάστε την υπόλοιπη κρέμα πάνω από τη δεύτερη στρώση σαβαγιάρ και απλώστε την ομοιόμορφα.
Μετά πασπαλίστε όλη την επιφάνεια με την τριμμένη κουβερτούρα.
Τέλος, πασπαλίστε άφθονα με κακάο σκόνη για ένα ωραίο φινίρισμα.
Βάλτε το τιραμισού στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, ώστε να παγώσει καλά και να αναμειχθούν οι γεύσεις.

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Σοκ: Η Πολωνία με την Ουκρανία στήνουν νέα σύρραξη με τη Ρωσία

Ενώ Τραμπ και Πούτιν προσπαθούν να λήξουν τον πόλεμο στην Ουκρανία ο Τουσκ (Πολωνία) με…

3 ώρες ago

Απίστευτη τραγωδία: Νεκρός 15χρονος από εισαγωγή αέρα υψηλής πίεσης στον πρωκτό του

Νεκρός 15χρονος από από εισαγωγή αέρα υψηλής πίεσης στον πρωκτό του μετά από βάναυση πράξη…

4 ώρες ago

Παίζουν με τη φωτιά οι Τούρκοι: Καταγγέλλουν το Λιμενικό ότι άνοιξε πυρ κατά αλιευτικού

Παίζουν με τη φωτιά οι Τούρκοι: Καταγγέλλουν το Λιμενικό ότι άνοιξε πυρ κατά αλιευτικού και…

5 ώρες ago

Θρίλερ στην Εφορία Βόλου: Άνδρας επιζών των Τεμπών απειλούσε να αυτοκτονήσει

Ένταση και αναστάτωση στην Εφορία Βόλου όταν 31χρονος, επιζών του δυστυχήματος των Τεμπών, σε κατάσταση…

5 ώρες ago

Πράσινη καταιγίδα: Ο Παναθηναϊκός AKTOR διέλυσε το Ντουμπάι 103-82

Ένας απολαυστικός Παναθηναϊκός AKTOR έκανε μια εμφάνιση-ξέσπασμα, επικρατώντας της Ντουμπάι με το επιβλητικό 103-82 στο…

8 ώρες ago

Αγιορείτικο πρόσφορο με την παλαιότερη μοναστηριακή συνταγή

Το Αγιορείτικο πρόσφορο με προζύμι με την πνευματική δύναμη πίσω από την παράδοση και η…

8 ώρες ago