Advertisement
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Λαχταριστός κορμός σοκολάτας χωρίς ζάχαρη: Η πιο απλή συνταγή με 3 υλικά

Το αποτέλεσμα είναι ένα γλυκό που ικανοποιεί κάθε λιγούρα, χωρίς ενοχές

Advertisement

Απολαύστε μια υγιεινή και νηστίσιμη εκδοχή του κλασικού κορμού σοκολάτας. Χρησιμοποιώντας μόνο τρία απλά υλικά και χωρίς καθόλου ζάχαρη! Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για όσους προσέχουν τη διατροφή τους ή νηστεύουν. Αλλά δεν θέλουν να στερηθούν τη γεύση ενός λαχταριστού γλυκού.

Η βάση αυτού του κορμού είναι η κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη, η οποία λιώνει και αναμειγνύεται με φυτική κρέμα για να δημιουργήσει μια πλούσια και βελούδινη σοκολατένια κρέμα. Τραγανά μπισκότα χωρίς ζάχαρη προσθέτουν την απαραίτητη υφή και γεύση, ενώ η προαιρετική προσθήκη ινδοκάρυδου απογειώνει το αποτέλεσμα.

Η διαδικασία είναι απλή και γρήγορη: τα μήλα βράζονται και πολτοποιούνται, η κουβερτούρα λιώνει και αναμειγνύεται με τα μήλα, τα μπισκότα σπάνε και προστίθενται στο μείγμα, και ο κορμός σχηματίζεται και αφήνεται στο ψυγείο να παγώσει. Το αποτέλεσμα είναι ένα γλυκό που ικανοποιεί κάθε λιγούρα, χωρίς ενοχές.

Υλικά:

5 κόκκινα μήλα (600 γρ.)
350 γρ. κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη
400 γρ. μπισκότα digestive χωρίς ζάχαρη (1,5 πακέτο)
Προαιρετικά: ινδοκάρυδο

Advertisement

Εκτέλεση:

Αρχικά κόψτε τα μήλα σε κομμάτια και βράστε τα για 10 λεπτά.
Στη συνέχεια λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
Στραγγίστε τα μήλα και πολτοποιήστε τα με ραβδομπλέντερ.
Προσθέστε τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατέψτε καλά.
Κατόπιν σπάστε τα μπισκότα και προσθέστε τα στο μείγμα.
Έπειτα στρώστε ένα πυρέξ με μεμβράνη, ρίξτε το μείγμα και ισιώστε το.
Πασπαλίστε με λίγα ακόμα σπασμένα μπισκότα, καλύψτε με μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
Ξεφορμάρετε και πασπαλίστε με ινδοκάρυδο (προαιρετικά).
Τέλος κόψτε σε φέτες και απολαύστε!

 

 

@livekitchen Κορμός με 3 υλικά χωρίς ζάχαρη Υλικά: 5 κόκκινα μήλα (600 γρ.) 350 γρ. κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη 400 γρ. μπισκότα digestive χωρίς ζάχαρη (1,5 πακέτο) Προαιρετικά: Ινδοκάρυδο Εκτέλεση: Κόβουμε τα μήλα και τα βράζουμε για 10 λεπτά. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Στραγγίζουμε και πολτοποιούμε τα μήλα με ραβδομπλέντερ. Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά. Σπάμε τα μπισκότα, τα ρίχνουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε. Στρώνουμε μεμβράνη σε πυρέξ (20×11 εκ.), ρίχνουμε το μείγμα, ισιώνουμε και κλείνουμε με μεμβράνη. Ψύχουμε 3-4 ώρες, ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε (προαιρετικά) με ινδοκάρυδο. English 🇬🇧👇🏻 3-Ingredient Sugar-Free Chocolate Log Ingredients: 5 red apples (600 g) 350 g sugar-free chocolate 400 g sugar-free digestive biscuits (1.5 packs) Optional: Desiccated coconut Instructions: Chop the apples and boil for 10 minutes. Melt the chocolate in a double boiler (bain-marie). Drain the apples and blend them until smooth. Add the melted chocolate and mix well. Break the biscuits into pieces and fold them into the mixture. Line a 20×11 cm dish with plastic wrap, pour in the mixture, smooth it out, and cover. Refrigerate for 3-4 hours, then unmold and optionally sprinkle with coconut. . #recipes #livekitchen #food #thessaloniki #athens #f52grams #yummy #pastry #eleni #Sugarfree ♬ πρωτότυπος ήχος – LiveKitchen


Χορηγούμενο

Advertisement

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
Advertisement
Back to top button