ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Λαμπρομεζές πάνω σε κληματόβεργες

Η πλούσια και ξεχωριστή γεύση του μένει αξέχαστη σε όσους τον δοκιμάσουν

Published by
Συντακτική Ομάδα

Κάθε φορά που ετοιμάζουμε αυτόν τον παραδοσιακό πασχαλινό μεζέ με κιμά και συκωταριά τυλιγμένο σε αρνίσια μπόλια και ψημένο πάνω σε κληματόβεργες, γίνεται κυριολεκτικά ανάρπαστος! Η πλούσια και ξεχωριστή γεύση του μένει αξέχαστη σε όσους τον δοκιμάσουν.

Υλικά
Για τον λαμπρομεζέ:

1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος

1 συκωταριά από νεαρό αρνί

2 αυγά

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

½ ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος

½ ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος

¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο

1 κουταλιά σούπας πελτές ντομάτας

Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

2 αρνίσιες μπόλιες

καθώς και κληματόβεργες για το ταψί

Εκτέλεση

Ζεμάτισμα συκωταριάς: Αρχικά ρίχνουμε τη συκωταριά σε νερό που βράζει για περίπου 10 λεπτά. Αφού κρυώσει, την κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια.

Προετοιμασία μπολίας: Έπειτα βυθίζουμε τις μπόλιες σε χλιαρό νερό ώστε να μαλακώσουν και να ανοίξουν, και τις απλώνουμε στον πάγκο.

Ετοιμασία μείγματος: Κατόπιν σε μια μεγάλη λεκάνη ρίχνουμε τον κιμά, την ψιλοκομμένη συκωταριά, τα αυγά, το ξερό και φρέσκο κρεμμύδι, τον άνηθο, τον μαϊντανό, τον πελτέ, αλάτι και πιπέρι. Ωστόσο προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Αν θέλουμε, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και το μίξερ με γάντζο.

Τύλιγμα: Κόβουμε τις μπόλιες σε 10–12 κομμάτια. Βάζουμε λίγη γέμιση στο καθένα και το διπλώνουμε σε πακετάκι.

Ψήσιμο: Επίσης στρώνουμε τις κληματόβεργες σε ένα ταψί και τοποθετούμε από πάνω τους λαμπρομεζέδες με την ένωση προς τα κάτω. Στη συνέχεια ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40–45 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να αποκτήσουν τραγανή επιφάνεια.

Σερβίρισμα: Συνοδεύουμε ιδανικά με δροσερό γιαούρτι.

Ένα πιάτο που ενώνει την παράδοση με τη νοστιμιά – ιδανικό για το πασχαλινό τραπέζι και όχι μόνο!

Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Μεγάλη φωτιά στο Νεστόριο Καστοριάς – Μάχη με τις φλόγες

Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 4:30 το απόγευμα σε δασική έκταση στο Νεστόριο Καστοριάς, συγκεκριμένα…

14 λεπτά ago

Ζάκυνθος: Σοκ και οργή από «διαγωνισμό» στοματικού έρωτα σε κλαμπ

Ένα εξαιρετικά προκλητικό βίντεο από τη Ζάκυνθο έχει προκαλέσει έντονο σάλο και προβληματισμό, καθώς απεικονίζει…

23 λεπτά ago

Γιούρκας Σεϊταρίδης: Επιστροφή στον Παναθηναϊκό με νέο ρόλο και όραμα

Ο Γιούρκας Σεϊταρίδης, μια εμβληματική μορφή στην ιστορία του Παναθηναϊκού και του ελληνικού ποδοσφαίρου, επιστρέφει…

41 λεπτά ago

Ντάνστον: Επίσημα στην Αρμάνι Μιλάνο – Το παρασκήνιο με τον Παναθηναϊκό

Η Αρμάνι Μιλάνο ενισχύει δυναμικά τη ρακέτα της ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, ανακοινώνοντας επίσημα…

1 ώρα ago

Σε πύρινη Κόλαση ο Μαυρίκιος Μαυρικίου: Οι φλόγες στο σπίτι του

Σε πύρινη Κόλαση ο Μαυρίκιος Μαυρικίου: Οι φλόγες στο σπίτι του Ο Μαυρίκιος Μαυρικίου και…

1 ώρα ago

Ναταλία Λιονάκη: Νέα σελίδα για τη Μοναχή Φεβρωνία μετά από 9 χρόνια μοναχισμού

Ναταλία Λιονάκη: Νέα σελίδα για τη Μοναχή Φεβρωνία μετά από 9 ολόκληρα χρόνια μοναχισμού Η…

2 ώρες ago