Λαζαράκια: Παραδοσιακά πασχαλινά ψωμάκια

Μια αγαπημένη Πασχαλινή συνταγή

Published by
Συντακτική Ομάδα

Φτιάξτε τα πιο νόστιμα και αφράτα λαζαράκια για το Πάσχα. Ακολουθώντας τα βήματα της συνταγής του σεφ Γιώργου Τσούλη.

Υλικά

Για τη ζύμη:

200 ml χλιαρό νερό
80 γρ. ζάχαρη
14 γρ. ξερή μαγιά
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
30 ml ηλιέλαιο
1 πρέζα τριμμένο γαρύφαλλο
½ κ.γ. τριμμένη κανέλα
Για τη γέμιση:
100 γρ. ψιλοκομμένα καρύδια
50 γρ. ξανθές σταφίδες
Γαρύφαλλο σε καρφάκια για τα μάτια

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη ζύμη:

Αρχικά σε ένα μπολ, ρίχνουμε το χλιαρό νερό, τη ζάχαρη και τη μαγιά. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 5 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, το ηλιέλαιο, την κανέλα και το γαρύφαλλο. Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια λεία και εύπλαστη ζύμη.
Έπειτα σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση:
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα καρύδια και τις σταφίδες.

Δίνουμε σχήμα στα λαζαράκια:
Πρώτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Επιπλέον χωρίζουμε τη ζύμη σε κομμάτια των 50 γρ. και πλάθουμε μπαλάκια.
Από το κάθε μπαλάκι ζύμης κρατάμε τα 40γρ για το σώμα και τα 10 γραμμάρια για τα χεράκια.
Κατόπιν ανοίγουμε τα 40 γρ. ζύμης σε οβάλ σχήμα, βάζουμε 2 κ.γ. γέμιση και κλείνουμε καλά.
Ωστόσο με τα 10 γρ ζύμης φτιάχνουμε τα χεράκια και τα τοποθετούμε χιαστί.
Επίσης βάζουμε 2 καρφάκια γαρύφαλλο για μάτια.
Μετά τοποθετούμε τα λαζαράκια σε ταψί με λαδόκολλα.
Επαναλαμβάνουμε για την υπόλοιπη ζύμη.

Ψήνουμε τα λαζαράκια:
Ψήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και σερβίρουμε.

Συμβουλές:

Για πιο πλούσια γεύση, μπορείτε να προσθέσετε στη γέμιση λίγη κανέλα και γαρύφαλλο.
Αν θέλετε, μπορείτε να γλασάρετε τα λαζαράκια με μέλι ή ζάχαρη άχνη.
Καλή επιτυχία!

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Κηδεία Λένας Σαμαρά: Η λέξη που βγήκε από τα χείλη του Αντώνη Σαμαρά

Θρήνος και οδύνη στην κηδεία της Λένας Σαμαρά... Η μόνη λέξη που βγήκε από τα…

34 λεπτά ago

Μεγάλη πυρκαγιά στη Μεσσήνη: Μάχη με τις φλόγες σε Πετράλωνα και Μαγγανιακό

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας (11/8) στην περιοχή της Μεσσήνη. Ανάμεσα στα χωριά Πετράλωνα…

51 λεπτά ago

Ολοκλήρωσε τα εργομετρικά ο Ρισόν Χολμς: Αντίστροφη μέτρηση για την ένταξή του στον Παναθηναϊκό

Ο Ρισόν Χολμς είναι πλέον πανέτοιμος να ξεκινήσει την «πράσινη» περιπέτειά του. Καθώς ολοκλήρωσε με…

58 λεπτά ago

Ξεκινούν οι αποζημιώσεις για τη Λαυρεωτική: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι πληγέντες

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της Λαυρεωτικής. Υπό τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Κώστα…

2 ώρες ago

Πλήθος πιστών συρρέει στην Τήνο για την Μεγαλόχαρη

Ο Ιερός Ναός της Ευαγγελιστρίας στην Τήνο, γνωστός ως Παναγία της Τήνου, είναι το μεγαλύτερο…

2 ώρες ago

Ο Χάρης Γιαννόπουλος μιλάει για τους Έλληνες σουτέρ και αποθεώνει τον Σλούκα

Ο αρχηγός του Αμαρουσίου και ένας από τους καλύτερους σουτέρ της Stoiximan GBL, Χάρης Γιαννόπουλος,…

2 ώρες ago