ΚΟΣΜΟΣ

Λίγο μετά τους φονικούς σεισμούς ο Ερντογάν βομβάρδισε τη Συρία!

Αδίστακτος ο Σουλτάνος!

Οι τουρκικές δυνάμεις σήμερα βομβάρδισαν την περιοχή της πόλης Τελ Ριφάατ βόρεια του Χαλεπίου, παρά τους φονικούς σεισμούς που έπληξαν την Τουρκία και τη Συρία τη Δευτέρα τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με τοπική πηγή που επικαλείται ο North Press οι τουρκικές δυνάμεις βομβάρδισαν τον συριακό Στρατό και Κούρδους αμάχους στο Τελ Ριφάατ με αρκετές οβίδες.

Σύμφωνα με την πηγή, από τους βομβαρδισμούς των Τούρκων προκλήθηκαν ζημιές σε κατοικίες,.

Η πόλη Τελ Ριφάατ, 35 χλμ. βόρεια της πόλης του Χαλεπίου, αποτελεί καταφύγιο για τους εκτοπισμένους από το Αφρίν από το 2018 μετά την τουρκική εισβολή στο Αφρίν και την ύπαιθρό του. Που είχε ως αποτέλεσμα τον εκτοπισμό περίπου 300.000 από τους αρχικούς κατοίκους.

Σύμφωνα με στοιχεία της Αυτόνομης Διοίκησης της Αφρίν στο Τελ Ριφάατ ζουν 1.697 εκτοπισμένες οικογένειες από την Αφρίν και την Ιντλίμπ.

Υπάρχουν επίσης 630 οικογένειες που περιλαμβάνουν περίπου 3.000 άτομα αρχικών κατοίκων στην πόλη, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι τουρκικές οβίδες χτύπησαν δύο συριακές μονάδες και δεκάδες πολίτες.

Το τουρκικό κτύπημα πραγματοποιήθηκε καθώς η Τουρκία και η Συρία υφίστανται τις επιπτώσεις του καταστροφικού σεισμού που σκότωσε χιλιάδες ανθρώπους.

Τη Δευτέρα στις 4:17 π.μ., η Συρία έγινε μάρτυρας ενός σεισμού που είχε επίκεντρο κοντά στην τουρκική πόλη Γκαζιαντέπ.

Σύμφωνα με το North Press ο αριθμός των νεκρών από τους καταστροφικούς σεισμούς στη Συρία έφτασε τους 1.805.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελληνική κυβέρνηση έστειλε βοήθεια μόνο στην Τουρκία. Αρνούμενη να προχωρήσει σε ανάλογη κίνηση και στη Συρία. Και αυτό με τη δικαιολογία ότι δεν θέλει να νομιμοποιήσει, τη νόμιμη κυβέρνηση του Σύρου Προέδρου Μπασάρ Αλ Άσσαντ.

Back to top button