ΚΟΣΜΟΣ

Απίστευτο γεωλογικό συμβάν: Από τους σεισμούς μετακινήθηκε ολόκληρη η Τουρκία τρία μέτρα!

Ένα απίστευτο γεωλογικό συμβάν σημειώθηκε σήμερα στην Τουρκία, ολόκληρη η χώρα μετακινήθηκε τρία μέτρα μετά τα φονικά ρίχτερ και τους σεισμούς που σημειώθηκαν!

Συγκεκριμένα, ο Ιταλός καθηγητής Carlo Donioli, διευθυντής του Ιταλικού Εθνικού Ινστιτούτου Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας, μίλησε για «τεράστια γεγονότα σε παγκόσμια κλίμακα» στην παρουσίασή του, τονίζοντας ότι «αυτό που ονομάζουμε αραβική πλάκα κατά μήκος της βορειοανατολικής κατεύθυνσης έχει μετατοπιστεί κατά περίπου 3 μέτρα» – σε σχέση με τη νοτιοδυτική κατεύθυνση της πλάκας της Ανατολίας».

«Μιλάμε για τη δομή του κόσμου, τη συνοριακή περιοχή μεταξύ της αραβικής πλάκας και της πλάκας της Ανατολίας», πρόσθεσε.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι η γεωλογική κίνηση σε μια περιοχή είναι συνήθως 2-3 πόντους το χρόνο.

Με βάση τις εκτιμήσεις, που σταδιακά τελειοποιούμε, το ρήγμα έχει μετακινηθεί τουλάχιστον 150 χιλιόμετρα. Με μετατοπίσεις ακόμη και άνω των τριών μέτρων. Όλα έγιναν μέσα σε δεκάδες δευτερόλεπτα, με αποτέλεσμα αυτόν τον σεισμό 7,8-7,9 Ρίχτερ, που ονομάζεται μεγασεισμός», είπε, συνεχίζοντας:

«Μιλάμε για διαρκή κίνηση, το επίπεδο του ρήγματος είναι πολύ κεκλιμένο. Και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρατηρούμε μια οριζόντια μετατόπιση των δύο πλευρών του ρήγματος. Τα δύο πτερύγια μετακινήθηκαν το ένα σε σχέση με το άλλο. Με άλλα λόγια: είναι σαν να είχε κινηθεί η Τουρκία σε σχέση με την αραβική πλάκα προς τα νοτιοδυτικά».

Με την ευκαιρία δείτε και την ανατριχιαστική προφητεία του Αγίου Παϊσίου για τον σεισμό στην Τουρκία, που επιβεβαιώνεται.

Back to top button