ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία – Ραγδαίες εξελίξεις: Η Γερμανία στέλνει εσπευσμένα άρματα μάχης Leopard!

Δύσκολα τα πράγματα για τους Ουκρανούς στο Ντονμπάς!

Ραγδαίες εξελίξεις με τον πόλεμο στην Ουκρανία – Η Γερμανία στέλνει δύο επιλαρχίες, από τα δικά της άρματα μάχης Leopard 2, για να σώσει την κατάσταση στο Ντονμπάς, καθώς οι Ουκρανικές δυνάμεις καταρρέουν απέναντι στους Ρώσους.

Η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει τον αριθμό των αρμάτων μάχης LEO2A6 που αποστέλλονται στην Ουκρανία. Κάτι που θα γίνει άμεσα, γιατί οι Ουκρανοί αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στο Ντονμπάς. Και υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες οι Ρώσοι να σπάσουν τις γραμμές άμυνας των Ουκρανών.

Τελικά είναι δύο μεραρχίες, άρα πάνω από 14 άρματα μάχης. Αφού μια μεραρχία έχει 12-14 άρματα μάχης, άρα τουλάχιστον 24 άρματα μάχης. Εκτός αν «διασπάσουν» τα 14 τανκς σε δύο τμήματα.

«Η Γερμανία αναμένει σύντομα να λάβει αρκετές δεσμεύσεις και από άλλες χώρες της Ε.Ε. Ώστε να προμηθεύσει την Ουκρανία με τον αριθμό των αρμάτων μάχης Leopard 2 που υποσχέθηκε», δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.

«Οι δεσμεύσεις της Γερμανίας ισχύουν», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Βόλφγκανγκ Μπίχνερ. Αρνήθηκε να κατονομάσει τις χώρες που μέχρι στιγμής έχουν δεσμευτεί να στείλουν τα γερμανικής κατασκευής τανκς που η Ουκρανία λέει ότι χρειάζεται για να διώξει τους Ρώσους από το έδαφός της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γερμανία έχει δεσμευτεί να στείλει μόνο 14 δικά της άρματα μάχης. Αλλά θα συνεργαστεί με την υπόλοιπη ΕΕ για τη συγκέντρωση δύο πλήρως εξοπλισμένων μεραρχιών με άρματα μάχης.

Back to top button