Χορηγούμενο
ΣΥΝΤΑΓΕΣ - ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Λιβανέζικο κοτόπουλο- Γρήγορο και πεντανόστιμο!

Χορηγούμενο

Μια συνταγή της Ελένης Πιτσιόρλα, η οποία αποτέλεσε μία από τις τρεις που διακρίθηκαν στην κατηγορία Εθνική Κουζίνα, του μεγάλου διαγωνισμού μαγειρικής Cook…Eat…Love…Share & Win, και υπόσχεται να δώσει μια έθνικ νότα στο καθημερινό τραπέζι.

 

Υλικά:

  • 600γρ. φιλέτο κοτόπουλο, σε λεπτές λωρίδες
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 100γρ. φέτα σκληρή ή χαλούμι, σε κυβάκια
  • 2 κουτ. σούπας. μαύρη σταφίδα, μουσκεμένες σε νερό
  • 1 κουτ. σούπας κύμινο (γεμάτη κουταλιά)
  • 1½ κουταλάκι κόλιανδρο σε σκόνη
    χυμό από ½ λεμόνι
  • 3 κουτ. σούπας λευκό ξίδι
  • 1 κουταλάκι μέλι
  • 1 φλιτζανάκι νερό ή λευκό κρασί
  • 1 κοφτό κουταλάκι θυμάρι
    αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα γιαουρτιού

200γρ. γιαούρτι στραγγιστό
χυμό από ½ λεμόνι
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
ελαιόλαδο
αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1
Ρίχνετε το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε ένα μπολ μαζί με το κοτόπουλο. Στη συνέχεια προσθέτετε το πιπέρι, το κύμινο και το κόλιανδρο και αφήνετε για μισή ώρα να μαριναριστεί.
Βήμα 2
Ζεσταίνετε το λάδι στο τηγάνι. Προσθέτετε το κοτόπουλο και ανακατεύετε μέχρι να πάρει χρώμα και έπειτα προσθέτετε και το αλάτι.
Βήμα 3
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το ξίδι, το λεμόνι, το μέλι και το νερό ή το λευκό κρασί. Προσθέτετε τις σταφίδες στο κοτόπουλο και μετά από 2-3 λεπτά προσθέτετε το μίγμα με το ξίδι. Μετά από 2-3 λεπτά το βγάζετε από το μάτι και προσθέτετε τη φέτα.
Βήμα 4
Ετοιμάζετε τη σάλτσα γιαουρτιού: Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε πολύ καλά.

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button