ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Λουκουμάδες: Μια ακαταμάχητη απόλαυση για κάθε στιγμή!

Published by
Συντακτική Ομάδα

Αυτοί οι λουκουμάδες είναι σκέτη απόλαυση! Τραγανοί απ’ έξω, αφράτοι από μέσα, ζεστοί και πλούσιοι σε μέλι και κανέλα – εγγυημένα θα σας κάνουν να γλείφετε τα δάχτυλά σας. Ιδανικοί για κάθε ώρα της ημέρας!

Τι θα χρειαστείτε:

Αλεύρι: 500 γρ. που φουσκώνει μόνο του
Μαγιά: 1 κύβος νωπή (25 γρ.)
Μέλι: 1 κ.σ. θυμαρίσιο (και επιπλέον για το σερβίρισμα)
Αλάτι: 1 κ.γλ. κοφτό
Νερό: Περίπου 2 φλ. τσαγιού χλιαρό
Ελαιόλαδο: Για το τηγάνισμα
Κανέλα: Για το γαρνίρισμα
Σουσάμι: Καβουρντισμένο, για το γαρνίρισμα

Πώς θα τους φτιάξετε:

Ενεργοποίηση της μαγιάς (προαιρετικό, αλλά συνιστάται): Διαλύστε τη μαγιά σε ένα μπολάκι με λίγη ζάχαρη και χλιαρό νερό. Ανακατέψτε καλά. Κατόπιν σκεπάστε με μεμβράνη και αφήστε για 10 λεπτά, μέχρι να αφρίσει η επιφάνεια – αυτό δείχνει ότι η μαγιά είναι έτοιμη.

Ετοιμασία του χυλού: Σε ένα μεγάλο μπολ, βάλτε το αλεύρι, την ενεργοποιημένη μαγιά και τη 1 κ.σ. μέλι. Προσθέτετε σταδιακά το χλιαρό νερό, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να σχηματιστεί ένας παχύρρευστος χυλός. Στο τέλος, προσθέστε το αλάτι και ανακατέψτε.

Ωστόσο αφού ο χυλός είναι έτοιμος: Σκεπάστε το μπολ με μια πετσέτα ή μεμβράνη και αφήστε το σε ένα ζεστό μέρος (π.χ., κοντά σε καλοριφέρ ή την κουζίνα) για περίπου 30 λεπτά. Ο χυλός θα πρέπει να αρχίσει να ανεβαίνει στα τοιχώματα του μπολ.

Τηγάνισμα: Σε μια βαθιά κατσαρόλα, ζεστάνετε αρκετό ελαιόλαδο.
Για παραδοσιακούς λουκουμάδες: Βουτήξτε την αριστερή σας παλάμη στον χυλό και σφίξτε την προς τα πάνω. Όταν βγει μια μικρή ποσότητα από τον αντίχειρα και τον δείκτη, κόψτε τη με ένα κουτάλι και ρίξτε την στο καυτό λάδι.

Εναλλακτικά: Ρίξτε κουταλιές από το μείγμα απευθείας στο λάδι.

Μαγείρεμα: Τηγανίστε τους λουκουμάδες για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά. Μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.
Έπειτα στραγγίστε και σερβίρετε: Βγάλτε τους λουκουμάδες και αφήστε τους να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τους σε μια πιατέλα και περιχύστε τους με άφθονο θυμαρίσιο μέλι, πασπαλίστε με κανέλα και καβουρντισμένο σουσάμι. Επίσης μπορείτε να περιχύσετε και πραλίνα!

Καλή σας απόλαυση!

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Φαρμακοποιός κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για όσους παίρνουν βιταμίνη D

Φαρμακοποιός κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για όσους παίρνουν βιταμίνη D... Όλα όσα πρέπει να…

28 λεπτά ago

Θρίλερ: Ποιοί και πως δηλητηρίασαν τον Άσαντ ενώ βρίσκεται υπό προστασία στη Ρωσία;

Ποιοί και πως δηλητηρίασαν τον πρώην ηγέτη της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ ενώ βρίσκεται υπό…

47 λεπτά ago

Θρίλερ στη Μεσσηνία: Δύο νεκροί σε κάμπινγκ στη Φοινικούντα

Άγριο θρίλερ στη Μεσσηνία Δύο νεκροί από πυροβολισμούς μέσα σε κάμπινγκ στη Φοινικούντα μετά από…

2 ώρες ago

Τα σημάδια που δείχνουν ότι ένας γάμος έχει τελειώσει

Τα σημάδια που δείχνουν ότι ένας γάμος έχει τελειώσει και έρχεται χωρισμός Υπάρχει τρόπος να…

3 ώρες ago

Νοσοκομείο Νίκαιας: Η νέα ανακοίνωση για τον Πάνο Ρούτσι

Νοσοκομείο Νίκαιας: Η νέα ανακοίνωση για τον Πάνο Ρούτσι και το ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε…

3 ώρες ago

Τραγωδία στη Ρόδο: 48χρονος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του – Τι είχε προηγηθεί

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η τοπική κοινωνία της Ρόδου, μετά τον τραγικό θάνατο ενός 48χρονου…

5 ώρες ago