ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μαγειρίτσα με μανιτάρια: Θρεπτική και πεντανόστιμη!

Published by
Συντακτική Ομάδα

Υλικά:

  • 500 γρ. μανιτάρια champignon
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 100 γρ. ρύζι γλασέ
  • 1 λίτρο νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 150 γρ. σπανάκι

Για το αυγολέμονο

  • 3 κρόκους, από μεσαία αυγά
  • 1 κ.σ. μουστάρδα, απαλή
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • πιπέρι , φρεσκοτριμμένο
  • 1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες
  • 1 κ.σ. άνηθο, φρέσκο
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε να κάψει.
Ψιλοκόβουμε σε ένα ξύλο κοπής το κρεμμύδι, το λευκό μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο, και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.

Τοποθετούμε τα μανιτάρια στο ξύλο κοπής, τα πιέζουμε με την παλάμη μας και τα ψιλοκόβουμε.
Μεταφέρουμε τα μανιτάρια στην κατσαρόλα σε δόσεις και τα σοτάρουμε για 6-8 λεπτά.
Προσθέτουμε το ρύζι, το νερό, το αλάτι και το πιπέρι, και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
Κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και βράζουμε για 10 λεπτά.

Ψιλοκόβουμε το πράσινο μέρος από τα κρεμμυδάκια και το σπανάκι, και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε με την κουτάλα, κλείνουμε ξανά το καπάκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ακόμα 4-5 λεπτά.

Για το αυγολέμονο

Ρίχνουμε σε ένα μπολ τους κρόκους, τη μουστάρδα, τον χυμό και το κορν φλάουρ, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον προσθέτουμε στο μπολ.
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύουμε ξανά.
Προσθέτουμε σταδιακά 2-3 κουταλιές από τον καυτό ζωμό της κατσαρόλας και παράλληλα ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα για 5 δευτερόλεπτα.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε ανακινώντας την κατσαρόλα.
Σερβίρουμε με πιπέρι, 1 φέτα λεμονιού, ψιλοκομμένο άνηθο και ελαιόλαδο.

Tip από τον Άκη
Αν βγει πολύ πηχτή η μαγειρίτσα, μπορούμε να προσθέσουμε ½ λίτρο καυτό νερό.

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Νοσοκομείο Νίκαιας: Η νέα ανακοίνωση για τον Πάνο Ρούτσι

Νοσοκομείο Νίκαιας: Η νέα ανακοίνωση για τον Πάνο Ρούτσι και το ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε…

26 λεπτά ago

Τραγωδία στη Ρόδο: 48χρονος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του – Τι είχε προηγηθεί

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η τοπική κοινωνία της Ρόδου, μετά τον τραγικό θάνατο ενός 48χρονου…

2 ώρες ago

Λεκτική βία: Πώς οι λέξεις των ενηλίκων αλλάζουν τη δομή του εγκεφάλου των παιδιών

Το γνωστό ρητό «οι λέξεις δεν πληγώνουν» καταρρίπτεται από την επιστήμη. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του…

3 ώρες ago

Τέλος η σύσκεψη στο Μαξίμου για τη διασύνδεση: Πρωθυπουργός και ΑΔΜΗΕ ενημερώθηκαν

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με την πολιτική…

3 ώρες ago

Πέθανε ο Γιώργος Κασιμάτης, ομότιμος καθηγητής και διαπρεπής συνταγματολόγος

Σε ηλικία 93 ετών, έφυγε από τη ζωή την Κυριακή ο διακεκριμένος συνταγματολόγος και ομότιμος…

4 ώρες ago

93-83: Ο Παναθηναϊκός AKTOR επικράτησε του ΠΑΟΚ – Ντίνος Μήτογλου ο κορυφαίος με 22 Πόντους

Ο Παναθηναϊκός AKTOR ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στο ελληνικό πρωτάθλημα. Κερδίζοντας τον…

4 ώρες ago