ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μαγειρίτσα με μανιτάρια: Θρεπτική και πεντανόστιμη!

Published by
Συντακτική Ομάδα

Υλικά:

  • 500 γρ. μανιτάρια champignon
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 100 γρ. ρύζι γλασέ
  • 1 λίτρο νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 150 γρ. σπανάκι

Για το αυγολέμονο

  • 3 κρόκους, από μεσαία αυγά
  • 1 κ.σ. μουστάρδα, απαλή
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • πιπέρι , φρεσκοτριμμένο
  • 1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες
  • 1 κ.σ. άνηθο, φρέσκο
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε να κάψει.
Ψιλοκόβουμε σε ένα ξύλο κοπής το κρεμμύδι, το λευκό μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο, και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.

Τοποθετούμε τα μανιτάρια στο ξύλο κοπής, τα πιέζουμε με την παλάμη μας και τα ψιλοκόβουμε.
Μεταφέρουμε τα μανιτάρια στην κατσαρόλα σε δόσεις και τα σοτάρουμε για 6-8 λεπτά.
Προσθέτουμε το ρύζι, το νερό, το αλάτι και το πιπέρι, και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
Κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και βράζουμε για 10 λεπτά.

Ψιλοκόβουμε το πράσινο μέρος από τα κρεμμυδάκια και το σπανάκι, και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε με την κουτάλα, κλείνουμε ξανά το καπάκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ακόμα 4-5 λεπτά.

Για το αυγολέμονο

Ρίχνουμε σε ένα μπολ τους κρόκους, τη μουστάρδα, τον χυμό και το κορν φλάουρ, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον προσθέτουμε στο μπολ.
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύουμε ξανά.
Προσθέτουμε σταδιακά 2-3 κουταλιές από τον καυτό ζωμό της κατσαρόλας και παράλληλα ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα για 5 δευτερόλεπτα.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε ανακινώντας την κατσαρόλα.
Σερβίρουμε με πιπέρι, 1 φέτα λεμονιού, ψιλοκομμένο άνηθο και ελαιόλαδο.

Tip από τον Άκη
Αν βγει πολύ πηχτή η μαγειρίτσα, μπορούμε να προσθέσουμε ½ λίτρο καυτό νερό.

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Το ακούσαμε κι αυτό: Η Ελλάδα θα σβήνει τις φωτιές με κασκαντέρ

Το ακούσαμε κι αυτό από βουλευτή της ΝΔ στον ΣΚΑΪ, πως η Ελλάδα θα σβήνει…

2 λεπτά ago

Νέα οικονομική ενίσχυση: Ετήσιο επίδομα 250€ σε συνταξιούχους και ανασφάλιστους υπερήλικες

Με στόχο τη στήριξη των ευάλωτων ομάδων, η κυβέρνηση προχωρά στην ετήσια καταβολή οικονομικής ενίσχυσης…

7 λεπτά ago

Παναθηναϊκός: Ποιος θα καλύψει το κενό του Μαξίμοβιτς κόντρα στη Σαμσουνσπόρ;

Η αντικατάσταση του Νεμάνια Μαξίμοβιτς στον Παναθηναϊκό είναι προτεραιότητα. Αλλά η μεταγραφή δεν θα έχει…

14 λεπτά ago

Σοβαρό τροχαίο στην Αγία Παρασκευή: Οδηγός μηχανής σε κρίσιμη κατάσταση μετά από σύγκρουση

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στην Αγία Παρασκευή, όταν μια μοτοσυκλέτα συγκρούστηκε με…

26 λεπτά ago

Ο καιρός αλλάζει: Πρόσκαιρη άνοδος της θερμοκρασίας και πού θα σημειωθούν 40άρια

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες, καθώς μετά από μια μικρή βελτίωση, η…

36 λεπτά ago

Έρχεται το Chios Pass 2026 – Πακέτο μέτρων στήριξης για τους πληγέντες από τη φωτιά

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε πακέτο στήριξης για τους πληγέντες από τη φωτιά στη Χίο. Τα μέτρα…

46 λεπτά ago