ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μαγειρίτσα με μανιτάρια: Θρεπτική και πεντανόστιμη!

Published by
Συντακτική Ομάδα

Υλικά:

  • 500 γρ. μανιτάρια champignon
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 100 γρ. ρύζι γλασέ
  • 1 λίτρο νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 150 γρ. σπανάκι

Για το αυγολέμονο

  • 3 κρόκους, από μεσαία αυγά
  • 1 κ.σ. μουστάρδα, απαλή
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • πιπέρι , φρεσκοτριμμένο
  • 1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες
  • 1 κ.σ. άνηθο, φρέσκο
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε να κάψει.
Ψιλοκόβουμε σε ένα ξύλο κοπής το κρεμμύδι, το λευκό μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο, και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.

Τοποθετούμε τα μανιτάρια στο ξύλο κοπής, τα πιέζουμε με την παλάμη μας και τα ψιλοκόβουμε.
Μεταφέρουμε τα μανιτάρια στην κατσαρόλα σε δόσεις και τα σοτάρουμε για 6-8 λεπτά.
Προσθέτουμε το ρύζι, το νερό, το αλάτι και το πιπέρι, και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
Κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και βράζουμε για 10 λεπτά.

Ψιλοκόβουμε το πράσινο μέρος από τα κρεμμυδάκια και το σπανάκι, και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε με την κουτάλα, κλείνουμε ξανά το καπάκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ακόμα 4-5 λεπτά.

Για το αυγολέμονο

Ρίχνουμε σε ένα μπολ τους κρόκους, τη μουστάρδα, τον χυμό και το κορν φλάουρ, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον προσθέτουμε στο μπολ.
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύουμε ξανά.
Προσθέτουμε σταδιακά 2-3 κουταλιές από τον καυτό ζωμό της κατσαρόλας και παράλληλα ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα για 5 δευτερόλεπτα.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε ανακινώντας την κατσαρόλα.
Σερβίρουμε με πιπέρι, 1 φέτα λεμονιού, ψιλοκομμένο άνηθο και ελαιόλαδο.

Tip από τον Άκη
Αν βγει πολύ πηχτή η μαγειρίτσα, μπορούμε να προσθέσουμε ½ λίτρο καυτό νερό.

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Σκηνές θρίλερ μέσα σε τρένο: Σύρος μετανάστης επιτέθηκε με τσεκούρι σε επιβάτες

Σκηνές θρίλερ μέσα σε τρένο: Σύρος μετανάστης επιτέθηκε με τσεκούρι σε επιβάτες και έσπειρε τον…

18 λεπτά ago

Σε σοκ η Ιωάννα Τούνη: Δέχθηκε επίθεση από φίδι μέσα σε γυμναστήριο

Σε σοκ η Ιωάννα Τούνη: Δέχθηκε πρωτοφανή επίθεση από φίδι ενώ έκανε γυμναστική μέσα σε…

34 λεπτά ago

Χρυσή Αυγή: Αποφυλακίζονται Παναγιώταρος και Παππάς

Χρυσή Αυγή: Αποφυλακίζονται Ηλίας Παναγιώταρος και Χρήστος Παππάς - Το σκεπτικό της απόφασης Το Συμβούλιο…

1 ώρα ago

Το εορτολόγιο της 4ης Ιουλίου 2025: Ποιοι Άγιοι τιμώνται αύριο;

Παρασκευή 4 Ιουλίου 2025, η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη των εξής Αγίων: Αγίου Ανδρέα…

1 ώρα ago

Αδιανόητες εικόνες: Μουσουλμάνοι αυτομαστιγώνονται στην Πλατεία Συντάγματος

Αδιανόητες εικόνες: Μουσουλμάνοι αυτομαστιγώνονται στην Πλατεία Συντάγματος, στην καρδιά της τουριστικής περιόδου, μπροστά από το…

1 ώρα ago

Η διεθνής άνοδος του Ολυμπιακού: Γιατί βρίσκεται πλέον ένα βήμα μπροστά από τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες

Η παρουσία του Κριστιάν Καρεμπέ στα επίσημα του Hard Rock Stadium στο Μαϊάμι. Δίπλα σε…

2 ώρες ago