Δοκιμάστε τη χορτοφαγική εκδοχή της παραδοσιακής μαγειρίτσας , αντικαθιστώντας το κρέας με μανιτάρια. Ιδανική για όσους ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή. Προσφέροντας μια γευστική και ελαφριά επιλογή!
Υλικά
500 γρ. μανιτάρια champignon
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 σκ. σκόρδο
100 γρ. ρύζι γλασέ
1 λίτρο νερό
αλάτι
πιπέρι
150 γρ. σπανάκι
Για το αυγολέμονο
3 κρόκους, από μεσαία αυγά
1 κ.σ. μουστάρδα, απαλή
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
1 κ.σ. κορν φλάουρ
1 ματσάκι άνηθο
αλάτι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
πιπέρι , φρεσκοτριμμένο
1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες
1 κ.σ. άνηθο, φρέσκο
1 κ.γ. ελαιόλαδο
Αρχικά βάζουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αφήνοντάς το να ζεσταθεί. Στη συνέχεια, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το λευκό μέρος των φρέσκων κρεμμυδιών και το σκόρδο, και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
Ωστόσο τα μανιτάρια τα πιέζουμε με την παλάμη για να τα ψιλοκόψουμε και να ρίχνουμε στην κατσαρόλα, σοτάροντας τα για 6-8 λεπτά, προσθέτοντας τα σταδιακά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ρύζι, το νερό, το αλάτι. Καθώς και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα. Μετά κλείνουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βρούμε για 10 λεπτά.
Επίσης, 10 λεπτά μετά, ψιλοκόβουμε το πράσινο μέρος των φρέσκων κρεμμυδιών και το σπανάκι, και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Κατόπιν ανακατεύουμε καλά, κλείνουμε την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 4-5 λεπτά.
Επιπλέον για το αυγολέμονο, χτυπάμε τους κρόκους με τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού και το κορν φλάουρ σε ένα μπολ με το σύρμα χειρός. Έπειτα προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε σταδιακά 2-3 κουταλιές από τον καυτό ζωμό της κατσαρόλας ενώ συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
Ωστόσο αφήνουμε τη φωτιά να χαμηλώσει και προσθέτουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα. Ακόμα, ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Κατόπιν συνεχίζουμε να ανακατεύουμε ελαφρώς ανακινώντας την κατσαρόλα.
Τέλος σερβίρουμε το φαγητό με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Επίσης μία φέτα λεμονιού, ψιλοκομμένο άνηθο και λίγο ελαιόλαδο.
Χορηγούμενο