ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μαγειρίτσα με μανιτάρια

Η χορτοφαγική εκδοχή της παραδοσιακής μαγειρίτσας

Published by
Συντακτική Ομάδα

Δοκιμάστε τη χορτοφαγική εκδοχή της παραδοσιακής μαγειρίτσας , αντικαθιστώντας το κρέας με μανιτάρια. Ιδανική για όσους ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή. Προσφέροντας μια γευστική και ελαφριά επιλογή!

Υλικά

500 γρ. μανιτάρια champignon
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 σκ. σκόρδο
100 γρ. ρύζι γλασέ
1 λίτρο νερό
αλάτι
πιπέρι
150 γρ. σπανάκι

Για το αυγολέμονο
3 κρόκους, από μεσαία αυγά
1 κ.σ. μουστάρδα, απαλή
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
1 κ.σ. κορν φλάουρ
1 ματσάκι άνηθο
αλάτι
πιπέρι

Για το σερβίρισμα
πιπέρι , φρεσκοτριμμένο
1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες
1 κ.σ. άνηθο, φρέσκο
1 κ.γ. ελαιόλαδο

Αρχικά  βάζουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αφήνοντάς το να ζεσταθεί. Στη συνέχεια, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το λευκό μέρος των φρέσκων κρεμμυδιών και το σκόρδο, και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.

Ωστόσο τα μανιτάρια τα πιέζουμε με την παλάμη για να τα ψιλοκόψουμε και να ρίχνουμε στην κατσαρόλα, σοτάροντας τα για 6-8 λεπτά, προσθέτοντας τα σταδιακά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ρύζι, το νερό, το αλάτι.  Καθώς και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα. Μετά κλείνουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βρούμε για 10 λεπτά.

Επίσης, 10 λεπτά μετά, ψιλοκόβουμε το πράσινο μέρος των φρέσκων κρεμμυδιών και το σπανάκι, και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Κατόπιν ανακατεύουμε καλά, κλείνουμε την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 4-5 λεπτά.

Επιπλέον για το αυγολέμονο, χτυπάμε τους κρόκους με τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού και το κορν φλάουρ σε ένα μπολ με το σύρμα χειρός. Έπειτα προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε σταδιακά 2-3 κουταλιές από τον καυτό ζωμό της κατσαρόλας ενώ συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.

Ωστόσο αφήνουμε τη φωτιά να χαμηλώσει και προσθέτουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα. Ακόμα, ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Κατόπιν συνεχίζουμε να ανακατεύουμε ελαφρώς ανακινώντας την κατσαρόλα.

Τέλος σερβίρουμε το φαγητό με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Επίσης μία φέτα λεμονιού, ψιλοκομμένο άνηθο και λίγο ελαιόλαδο.

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Το αινιγματικό story του Γιαννακόπουλου “φούντωσε” τα σενάρια για “πράσινη” μεταγραφική “βόμβα”

Το αινιγματικό story του Γιαννακόπουλου "φούντωσε" τα μεταγραφικά σενάρια στον Παναθηναϊκό Μία συγκεκριμένη επιλογή τραγουδιού…

35 λεπτά ago

Χαμός στην Αμαλιάδα με γυναίκες που ξεμαλλιάστηκαν δημόσια στο κέντρο της πόλης

Χαμός στην Αμαλιάδα με γυναίκες που ξεμαλλιάστηκαν δημόσια στο κέντρο της πόλης με ψαλίδια και…

57 λεπτά ago

Πύρινη λαίλαπα σε Πικέρμι-Ραφήνα: Σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες και δεκάδες άνθρωποι εγκλωβισμένοι

Μια σοβαρή πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη από το μεσημέρι της Πέμπτης (03/07) στη Λεωφόρο Μαραθώνος,…

1 ώρα ago

Η “πράσινη” καρδιά του Ουναΐ: Βιντεοκλήση με τον Τετέ “μιλάει” για τις σχέσεις στον Παναθηναϊκό

Ο Αζεντίν Ουναΐ έδειξε για άλλη μια φορά την εξαιρετική σχέση που διατηρεί με τους…

1 ώρα ago

Σκηνές θρίλερ μέσα σε τρένο: Σύρος μετανάστης επιτέθηκε με τσεκούρι σε επιβάτες

Σκηνές θρίλερ μέσα σε τρένο: Σύρος μετανάστης επιτέθηκε με τσεκούρι σε επιβάτες και έσπειρε τον…

2 ώρες ago

Σε σοκ η Ιωάννα Τούνη: Δέχθηκε επίθεση από φίδι μέσα σε γυμναστήριο

Σε σοκ η Ιωάννα Τούνη: Δέχθηκε πρωτοφανή επίθεση από φίδι ενώ έκανε γυμναστική μέσα σε…

2 ώρες ago