ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μαγειρίτσα με μανιτάρια

Η χορτοφαγική εκδοχή της παραδοσιακής μαγειρίτσας

Published by
Συντακτική Ομάδα

Δοκιμάστε τη χορτοφαγική εκδοχή της παραδοσιακής μαγειρίτσας , αντικαθιστώντας το κρέας με μανιτάρια. Ιδανική για όσους ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή. Προσφέροντας μια γευστική και ελαφριά επιλογή!

Υλικά

500 γρ. μανιτάρια champignon
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 σκ. σκόρδο
100 γρ. ρύζι γλασέ
1 λίτρο νερό
αλάτι
πιπέρι
150 γρ. σπανάκι

Για το αυγολέμονο
3 κρόκους, από μεσαία αυγά
1 κ.σ. μουστάρδα, απαλή
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
1 κ.σ. κορν φλάουρ
1 ματσάκι άνηθο
αλάτι
πιπέρι

Για το σερβίρισμα
πιπέρι , φρεσκοτριμμένο
1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες
1 κ.σ. άνηθο, φρέσκο
1 κ.γ. ελαιόλαδο

Αρχικά  βάζουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αφήνοντάς το να ζεσταθεί. Στη συνέχεια, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το λευκό μέρος των φρέσκων κρεμμυδιών και το σκόρδο, και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.

Ωστόσο τα μανιτάρια τα πιέζουμε με την παλάμη για να τα ψιλοκόψουμε και να ρίχνουμε στην κατσαρόλα, σοτάροντας τα για 6-8 λεπτά, προσθέτοντας τα σταδιακά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ρύζι, το νερό, το αλάτι.  Καθώς και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα. Μετά κλείνουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βρούμε για 10 λεπτά.

Επίσης, 10 λεπτά μετά, ψιλοκόβουμε το πράσινο μέρος των φρέσκων κρεμμυδιών και το σπανάκι, και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Κατόπιν ανακατεύουμε καλά, κλείνουμε την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 4-5 λεπτά.

Επιπλέον για το αυγολέμονο, χτυπάμε τους κρόκους με τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού και το κορν φλάουρ σε ένα μπολ με το σύρμα χειρός. Έπειτα προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε σταδιακά 2-3 κουταλιές από τον καυτό ζωμό της κατσαρόλας ενώ συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.

Ωστόσο αφήνουμε τη φωτιά να χαμηλώσει και προσθέτουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα. Ακόμα, ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Κατόπιν συνεχίζουμε να ανακατεύουμε ελαφρώς ανακινώντας την κατσαρόλα.

Τέλος σερβίρουμε το φαγητό με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Επίσης μία φέτα λεμονιού, ψιλοκομμένο άνηθο και λίγο ελαιόλαδο.

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Προσοχή! Αυτές είναι οι πιο σύγχρονες απάτες που εκμεταλλεύονται την τεχνητή νοημοσύνη

Στην ψηφιακή εποχή, και ειδικά με την εξέλιξη της Τεχνητής Νοημοσύνης, το smartphone έχει μετατραπεί…

29 λεπτά ago

Πεσκόφ: Προϋποθέσεις για συνάντηση Πούτιν-Ζελένσκι και η στάση της Ρωσίας

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι μια πιθανή συνάντηση μεταξύ του Βλαντίμιρ Πούτιν…

1 ώρα ago

Η ενέδρα θανάτου στον bodybuilder στα Άνω Λιόσια

Ένας 42χρονος bodybuilder, γνώριμος των Αρχών, βρέθηκε στο στόχαστρο ενόπλων που «γάζωσαν» με δύο γεμιστήρες…

1 ώρα ago

ΑΕΚ: Πέθανε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Μανώλης Παπαδόπουλος

Σε ηλικία 57 ετών έφυγε από τη ζωή ο Μανώλης Παπαδόπουλος. Βυθίζοντας στο πένθος την…

3 ώρες ago

Επίδομα 250 ευρώ σε συνταξιούχους: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τους δικαιούχους και τα κριτήρια

Περισσότεροι από 1,1 εκατομμύρια ευάλωτοι πολίτες, όπως χαμηλοσυνταξιούχοι, ανασφάλιστοι ηλικιωμένοι και άτομα με αναπηρία, θα…

3 ώρες ago

Κανάλι ετοιμάζει ριάλιτι με μετανάστες και έπαθλο την υπηκοότητα

Κανάλι ετοιμάζει ριάλιτι με μετανάστες και θα δίνει ως μεγάλο έπαθλο την πολυπόθητη αμερικανική υπηκοότητα…

9 ώρες ago