Η μαγειρίτσα είναι μια παραδοσιακή ελληνική σούπα που καταναλώνεται το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, μετά την Ανάσταση. Αποτελεί το πρώτο γεύμα μετά την αυστηρή νηστεία της Μεγάλης Εβδομάδας και συμβολίζει το τέλος της νηστείας και την έναρξη του εορτασμού του Πάσχα.
Εντόσθια αρνιού ή κατσικιού (συκωταριά, εντεράκια)
Κρεμμύδι
Άνηθο
Μαρούλι
Αυγά
Λεμόνι
Η σούπα μαγειρεύεται αργά, για να μαλακώσουν τα εντόσθια και να αναμειχθούν οι γεύσεις. Το λεμόνι και τα αυγά προσθέτουν μια κρεμώδη υφή και μια ελαφριά οξύτητα.
Η μαγειρίτσα είναι ένα πλούσιο και χορταστικό γεύμα που βοηθά στην προετοιμασία του στομάχου για το πασχαλινό τραπέζι της Κυριακής του Πάσχα.
Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την πρόσληψη συνολικά 380 προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών (με σχέση εργασίας Ιδιωτικού…
Στις 21 Νοεμβρίου, η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία τιμά τα Εισόδια της Θεοτόκου, μία από τις…
Θλίψη στον επιχειρηματικό κόσμο προκάλεσε η είδηση του θανάτου του γνωστού επιχειρηματία Πάνου Μαρινόπουλου. Έφυγε…
Το Υπουργείο Υγείας προχωρά στην ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, εγκρίνοντας την προκήρυξη για την…
Ποιός είναι ο άνθρωπος με το υψηλότερο IQ, που έχει καταγραφεί ποτέ σε ολόκληρο στον…
Σοκ και σάλος στη Γαλλία: Ο νέος ΑΓΕΕΘΑ ζήτησε από τους Δημάρχους να προετοιμαστούν για…