Η μαγειρίτσα είναι μια παραδοσιακή ελληνική σούπα που καταναλώνεται το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, μετά την Ανάσταση. Αποτελεί το πρώτο γεύμα μετά την αυστηρή νηστεία της Μεγάλης Εβδομάδας και συμβολίζει το τέλος της νηστείας και την έναρξη του εορτασμού του Πάσχα.
Εντόσθια αρνιού ή κατσικιού (συκωταριά, εντεράκια)
Κρεμμύδι
Άνηθο
Μαρούλι
Αυγά
Λεμόνι
Η σούπα μαγειρεύεται αργά, για να μαλακώσουν τα εντόσθια και να αναμειχθούν οι γεύσεις. Το λεμόνι και τα αυγά προσθέτουν μια κρεμώδη υφή και μια ελαφριά οξύτητα.
Η μαγειρίτσα είναι ένα πλούσιο και χορταστικό γεύμα που βοηθά στην προετοιμασία του στομάχου για το πασχαλινό τραπέζι της Κυριακής του Πάσχα.
Θρήνος στην ΕΛΑΣ Πέθανε ξαφνικά η 51χρονη αστυνομικός Έλενα Νόνη, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που…
Κυριακή της Σαμαρείτιδος σήμερα: Οι συμβολισμοί και η εορτή με το σπουδαίο νόημα για τους…
Τα πιο εθιστικά φαγητά που μας προκαλούν εξάρτηση και ο τρόπος που επιδρούν και μας…
Σάλος στη Λάρισα Συνελήφθη παπάς σε μπλόκο της ΕΛΑΣ στην Εθνική Οδό... Η ποινή φυλάκισης…
Πως κρατάει ο Τραμπ τον Πούτιν; Στο φως το κρυφό χαρτί του Αμερικανού Προέδρου... Έτσι…
Eurovision: 6η η Κλαυδία με την Αστερομάτα... Οι βαθμολογίες που κέρδισαν και οι θέσεις που…