ΣΥΝΤΑΓΕΣ - ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Μακαρονάδα με τον πιο λαχταριστό κιμά σόγιας!

Τέλεια μακαρονάδα με κιμά σόγιας! Ελαφριά, νόστιμη και υγιεινή! Δοκιμάστε την!

Υλικά

1 λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
επίσης 1 κλωνάρι σέλερι, ψιλοκομμένο
1 καρότο, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
4 κ.σ. τοματοπελτέ
170 γρ. κιμάς σόγιας (βιολογικός)
2 μπαχάρια
1 ξυλάκι κανέλα
2 φύλλα δάφνης
100 ml κόκκινο κρασί
500 γρ. τριμμένες ντομάτες
150 ml νερό
500 γρ. Σπαγγέτι No6 MISKO
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ελαιόλαδο
Υλικά για το σερβίρισμα:
φυτικό τυρί, τριμμένο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1)Αρχικά  σε μια πλατιά κατσαρόλα ή πλατύ τηγάνι ρίχνουμε 4-5 κ.σ. (περίπου 50 ml) ελαιόλαδο, βάζουμε το κρεμμύδι, μετά το σέλερι και το καρότο και σοτάρουμε για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να γυαλίσουν και να μαλακώσουν. Κατόπιν προσθέτουμε το σκόρδο και τον τοματοπελτέ. Στη συνέχεια σοτάρουμε για ακόμη 1-2 λεπτά.

2) Στη συνέχεια ρίχνουμε στη κατσαρόλα τον κιμά σόγιας, τα μπαχάρια, τη κανέλα και τη δάφνη σοτάρουμε για 2 λεπτά και σβήνουμε με το κόκκινο κρασί. Κατόπιν περιχύνουμε με τις τριμμένες ντομάτες, το νερό, 5 κ.σ. (περίπου 50 ml) ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς και αφήνουμε να σιγοβράσει για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ο κιμάς και να δέσει.

3) Επίσης όσο μαγειρεύεται ο κιμάς σόγιας ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Επιπλέον γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και τη βάζουμε σε ψηλή φωτιά με κλειστό καπάκι. Έπειτα όταν βράσει το νερό στην κατσαρόλα, το αλατίζουμε καλά (35 γρ. αλάτι για 5 λίτρα νερό). Και ρίχνουμε μέσα το Σπαγγέτι No6 . Μετά ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει σύμφωνα με τους χρόνους που αναγράφονται στη συσκευασία. Στη συνέχεια, σουρώνουμε τα ζυμαρικά, ραντίζουμε με 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο. Μετά ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

4) Τέλος σερβίρουμε τα Σπαγγέτι No6 σε βαθύ πιάτο με κιμά, τριμμένο τυρί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Back to top button