Μανιταρόσουπα σε 20 λεπτά: Γευστική και light συνταγή για χειμωνιάτικες μέρες
Τα μανιτάρια, πλούσια σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και μετάλλα, αποτελούν μια εξαιρετική εναλλακτική
Η μανιταρόσουπα είναι μια εξαιρετικά θρεπτική και γευστική επιλογή. Για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Τα μανιτάρια, πλούσια σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα, αποτελούν μια εξαιρετική εναλλακτική για όσους επιθυμούν ένα υγιεινό και χορταστικό πιάτο. Είναι επίσης τέλεια για όσους ακολουθούν vegan διατροφή. Καθώς παρέχουν θρεπτικά συστατικά που συνήθως βρίσκονται σε ζωικές τροφές.
Η υφή της μανιταρόσουπας είναι πλούσια και βελούδινη. Ενώ η γεύση της είναι ελαφριά αλλά γεμάτη αρώματα, κάνοντάς την παραλία για να απολαύσουμε μια ζεστή σούπα τις ψυχρές μέρες του χειμώνα. Οι σούπες είναι η απόλυτη comfort food. Καθώς προσφέρουν ζεστασιά, θρέψη και γεύση σε κάθε κουταλιά.
Αν θέλεις ένα πιάτο γρήγορο και γεμάτο από τις ευεργετικές πληροφορίες των μανιταριών, η μανιταρόσουπα είναι η τέλεια λύση. Ο digital creator Έμιλυ Βάγια (@emilyvagia) μοιράζεται μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που μπορείς να φτιάξεις σε μόλις 20 λεπτά, με μόλις 192 θερμίδες.
Συνταγή για μανιταρόσουπα
Υλικά :
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
650 γρ. μανιτάρια της επιλογής σας (προτιμώ τα σιτάκε ή τα πλευρώτους)
2 κ.σ. αλεύρι
2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
500 ml ζωμό λαχανικών
250 ml κατσικίσιο γάλα light
100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 1,5% λιπαρά
1/2 λεμόνι
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση :
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα. Όταν λιώσει, προσθέτετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε μέχρι να πάρει χρώμα.
Προσθέτετε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες και τα σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, προσθέτετε το σκόρδο, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύετε για 2-3 λεπτά.
Ρίχνετε τον ζωμό λαχανικών, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και αφήνετε να σιγομαγειρευτεί για 5 λεπτά.
Σε ένα μπολ, ανακατεύετε το γάλα με το αλεύρι μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Ρίχνετε λεπτά το μείγμα στη σούπα, ανακατεύετε και αφήνετε για 5-10 πήξει.
Αφαιρείτε από τη φωτιά και προσθέτετε τον χυμό λεμονιού.
Σε ένα μπολάκι, ανακατεύετε το γιαούρτι με 2-3 κουταλιές από τη σούπα και προσθέτετε στο υπόλοιπο μείγμα.
Ανακατεύετε και σερβίρετε.
Αυτή η σούπα είναι μια υγιεινή και γευστική επιλογή για τις κρύες μέρες του χειμώνα, γεμάτη θρεπτικά συστατικά και εξαιρετική γεύση.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο