Η μελιτζάνα, ένα λαχανικό με ιστορία που ξεκινά από την Ανατολή, έχει κατακτήσει τις κουζίνες της Μεσογείου και όχι μόνο. Η συνταγή που ακολουθεί είναι μια παραλλαγή της αγιορείτικης κουζίνας, ιδανική για τους καλοκαιρινούς μήνες.
8 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
5 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
5-6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
8-10 φρέσκες ώριμες ντομάτες, τριμμένες
10 φρέσκα φυλλαράκια δυόσμου, ψιλοκομμένα
1 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
λίγα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
1/2 κουτ. σούπας μέλι
250 ml ελαιόλαδο + επιπλέον για το τηγάνισμα
λίγο κόκκινο γλυκό πιπέρι
λίγο κύμινο
αλάτι, μαύρο πιπέρι
Καθαρίζουμε και ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες.
Τις κόβουμε κατά μήκος, χωρίς να τις χωρίσουμε εντελώς, και τις ανοίγουμε.
Τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι για 2 ώρες.
Τις ξεπλένουμε και τις στραγγίζουμε καλά.
Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν.
Τις τοποθετούμε σε ταψί.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Σε κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
Προσθέτουμε νερό, ντομάτες, μπαχαρικά και μέλι.
Αφήνουμε να πάρουν μια βράση και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Περιχύνουμε τις μελιτζάνες με τη σάλτσα.
Πασπαλίζουμε με μαϊντανό, δυόσμο και βασιλικό.
Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά.
Το κόλπο της γιαγιάς για να μην μυρίζει τηγανίλα το σπίτι με απλά και φυσικά…
Τραγωδία στην Εύβοια: Παππούς πέθανε στη βάπτιση της εγγονής του Κατέρρευσε ξαφνικά ενώ χόρευε στο…
Μπάτσελορ πριν από τον γάμο: Πως το έθιμο από την Αρχαία Σπάρτη έφτασε και έγινε…
Χαμός στο Ηράκλειο: Άγριο μαλλιοτράβηγμα με τραυματισμούς μεταξύ γυναικών στο λιμάνι και μια 56χρονη στο…
Απίστευτα σκηνικά στην Αχαΐα... Άγρια επεισόδια και ένας οπαδός με έμφραγμα σε τοπικό αγώνα ποδοσφαίρου…
Ο Αρχηγός του Γερμανικού Στρατού μπροστά σε Παγανιστικές Τελετές, με θυσίες ζώων και πυρσούς, κατά…