Η μελιτζάνα, ένα λαχανικό με ιστορία που ξεκινά από την Ανατολή, έχει κατακτήσει τις κουζίνες της Μεσογείου και όχι μόνο. Η συνταγή που ακολουθεί είναι μια παραλλαγή της αγιορείτικης κουζίνας, ιδανική για τους καλοκαιρινούς μήνες.
8 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
5 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
5-6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
8-10 φρέσκες ώριμες ντομάτες, τριμμένες
10 φρέσκα φυλλαράκια δυόσμου, ψιλοκομμένα
1 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
λίγα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
1/2 κουτ. σούπας μέλι
250 ml ελαιόλαδο + επιπλέον για το τηγάνισμα
λίγο κόκκινο γλυκό πιπέρι
λίγο κύμινο
αλάτι, μαύρο πιπέρι
Καθαρίζουμε και ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες.
Τις κόβουμε κατά μήκος, χωρίς να τις χωρίσουμε εντελώς, και τις ανοίγουμε.
Τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι για 2 ώρες.
Τις ξεπλένουμε και τις στραγγίζουμε καλά.
Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν.
Τις τοποθετούμε σε ταψί.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Σε κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
Προσθέτουμε νερό, ντομάτες, μπαχαρικά και μέλι.
Αφήνουμε να πάρουν μια βράση και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Περιχύνουμε τις μελιτζάνες με τη σάλτσα.
Πασπαλίζουμε με μαϊντανό, δυόσμο και βασιλικό.
Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έθεσε ουσιαστικά ένα τελεσίγραφο, δηλώνοντας πρόσφατα σε ινδικά μέσα ενημέρωσης…
Η συγκλονιστική ιστορία πίσω από το μεγαλύτερο και πιο μεθοδικό ριφιφί στην Ελλάδα το 1992,…
Ο Ακίλα Σάλεχ, Πρόεδρος της Βουλής της Λιβύης (Βεγγάζη), δήλωσε για πρώτη φορά δημόσια ότι…
Ο Ντόναλντ Τραμπ προχώρησε σε δηλώσεις «βόμβα» από το Οβάλ Γραφείο, υποστηρίζοντας ότι η συμφωνία…
Το Υπουργείο Πολιτισμού παραχωρεί ξαφνικά 24 κτίρια του Τατοΐου σε ιδιώτη, εξέλιξη που φέρεται να…
Η Μαρία Καρυστιανού προανήγγειλε τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού κόμματος για τις εκλογές. Αποκλείει συνεργασία με…