6 μελιτζάνες ότι χρώμα θέλετε
1 ματσάκι μαϊντανό
3 μεγάλα κρεμμύδια
1 κεφάλι σκόρδο
⅔ φλ ελαιόλαδο
1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
2 κ.σ πελτέ
1 κ.σ αλάτι
2 κ.γ πιπέρι
3- 4 ποτήρια νερό
Βήμα 1
Αρχικά κόβουμε τις μελιτζάνες σε μακρόστενες φέτες αφαιρώντας το κοτσάνι και τις τοποθετούμε σε μία λεκάνη με νερό για να ξεπικρίσουν.
Βήμα 2
Μετά καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και τα κόβουμε σε στρογγυλές φέτες και το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Βήμα 3
Έπειτα ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και τον αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 4
Στη συνέχεια παίρνουμε μία κατσαρόλα και βάζουμε μέσα το κρεμμύδι το σκόρδο και το ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε καλά μόλις σοταριστούν και μαλακώσουν προσθέτουμε το πελτέ ντομάτας και τον αφήνουμε λίγο να σοταριστεί και αυτός.
Βήμα 5
Στη συνέχεια προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ το αλάτι Το πιπέρι και τρία ποτήρια νερού και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 25 με 35 λεπτά.
Βήμα 6
Τέλος παίρνουμε ένα ταψί στραγγίζουμε καλά τις μελιτζάνες και τις στρώνουμε στο ταψί ρίχνουμε τη σάλτσα που έχουμε φτιάξει προηγουμένως στην κατσαρόλα να σκεπάσει καλά τις μελιτζάνες. Και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι ώστε να είναι καλυμμένες ρίχνουμε από πάνω τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Και φουρνίζουμε το φαγητό μας στους 180 βαθμούς για περίπου 35 με 40 λεπτά ώστε να πήξει η σάλτσα μας και να έχει πάρει ένα ωραίο χρώμα το φαγητό μας.
Καλή σας όρεξη!
Από τον σεφ Στέλιο Χατζηνικολάου
Ερευνητές υποστηρίζουν ότι δύο από τα πιο γνωστά θαύματα του Ιησού, αυτά της «Θαυματουργής Διανομής…
Μέσα από μια πρόσφατη αρχαιολογική ανακάλυψη στη Συρία, αναδεικνύεται για άλλη μια φορά ο τεράστιος…
Σήμερα, 21 Αυγούστου, το Ορθόδοξο Εορτολόγιο τιμά τη μνήμη σημαντικών μορφών της Εκκλησίας. Όπως ο…
Έρχεται νέος Αττίλας; Ο Ερντογάν διπλασιάζει τα στρατεύματα στην Κατεχόμενη Κύπρο... Η αναδιοργάνωση και η…
Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Τετάρτης στην περιοχή Πετράλωνα του Δήμου Μεσσήνης, όταν ξέσπασε φωτιά…
Μια ημέρα πριν από τον κρίσιμο αγώνα με τη Σαμσουνσπόρ, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός,…