4 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
200 ml ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
50 ml ε.π. ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι, σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
6 ντομάτες, σε κυβάκια
2 φλιτζάνια ξινόχοντρο τραχανά
10 φύλλα βασιλικού
200 γρ. ξινομυζήθρα Κρήτης
200 γρ. χοντρό αλάτι
Κόβουμε κατά μήκος τις μελιτζάνες στη μέση και τις στρώνουμε σε ταψάκι. Πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι από πάνω και τις αφήνουμε για περίπου 15΄-20΄. Τινάζουμε το αλάτι και ξεπλένουμε με νερό. Τις στραγγίζουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σε ένα ευρύχωρο τηγάνι ρίχνουμε μπόλικο ηλιέλαιο. Και μόλις κάψει τηγανίζουμε τις μελιτζάνες μέχρι να μαλακώσουν. Έπειτα τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν από τα περιττά λάδια.
Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Και μόλις ζεσταθεί καλά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1΄ ή μέχρι να μαλακώσουν. Κατόπιν προσθέτουμε την ντομάτα και αφήνουμε να μαγειρευτεί για περίπου 10΄. Επιπλέον ρίχνουμε τον τραχανά, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 4΄-5΄. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά. Ρίχνουμε τον βασιλικό και στρώνουμε το μείγμα επάνω στην κάθε μελιτζάνα. Στη συνέχεια προσθέτουμε χοντροτριμμένη την ξινομυζήθρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 20΄. Σερβίρουμε τις μελιτζάνες ζεστές ή χλιαρές.
Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την πρόσληψη συνολικά 380 προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών (με σχέση εργασίας Ιδιωτικού…
Στις 21 Νοεμβρίου, η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία τιμά τα Εισόδια της Θεοτόκου, μία από τις…
Θλίψη στον επιχειρηματικό κόσμο προκάλεσε η είδηση του θανάτου του γνωστού επιχειρηματία Πάνου Μαρινόπουλου. Έφυγε…
Το Υπουργείο Υγείας προχωρά στην ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, εγκρίνοντας την προκήρυξη για την…
Ποιός είναι ο άνθρωπος με το υψηλότερο IQ, που έχει καταγραφεί ποτέ σε ολόκληρο στον…
Σοκ και σάλος στη Γαλλία: Ο νέος ΑΓΕΕΘΑ ζήτησε από τους Δημάρχους να προετοιμαστούν για…