4 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
200 ml ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
50 ml ε.π. ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι, σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
6 ντομάτες, σε κυβάκια
2 φλιτζάνια ξινόχοντρο τραχανά
10 φύλλα βασιλικού
200 γρ. ξινομυζήθρα Κρήτης
200 γρ. χοντρό αλάτι
Κόβουμε κατά μήκος τις μελιτζάνες στη μέση και τις στρώνουμε σε ταψάκι. Πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι από πάνω και τις αφήνουμε για περίπου 15΄-20΄. Τινάζουμε το αλάτι και ξεπλένουμε με νερό. Τις στραγγίζουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σε ένα ευρύχωρο τηγάνι ρίχνουμε μπόλικο ηλιέλαιο. Και μόλις κάψει τηγανίζουμε τις μελιτζάνες μέχρι να μαλακώσουν. Έπειτα τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν από τα περιττά λάδια.
Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Και μόλις ζεσταθεί καλά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1΄ ή μέχρι να μαλακώσουν. Κατόπιν προσθέτουμε την ντομάτα και αφήνουμε να μαγειρευτεί για περίπου 10΄. Επιπλέον ρίχνουμε τον τραχανά, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 4΄-5΄. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά. Ρίχνουμε τον βασιλικό και στρώνουμε το μείγμα επάνω στην κάθε μελιτζάνα. Στη συνέχεια προσθέτουμε χοντροτριμμένη την ξινομυζήθρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 20΄. Σερβίρουμε τις μελιτζάνες ζεστές ή χλιαρές.
Το όνομα του Ρουμάνου διεθνή μέσου της Κάλιαρι, Ραζβάν Μαρίν, επανήλθε στο προσκήνιο του ρεπορτάζ…
Οι πέτρες στη χολή (χολολιθίαση) είναι μια πολύ συχνή πάθηση που επηρεάζει το 10-15% των…
Την Τετάρτη 9 Ιουλίου στις 14:00, ο Ολυμπιακός θα πραγματοποιήσει συνέντευξη Τύπου. Στην οποία οι…
Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται για τους αγώνες με τη Ρέιντζερς και ο προπονητής Ρούι Βιτόρια εξετάζει…
Η Σίσσυ Χρηστίδου σπάει τη σιωπή της για τον Νίκο Κοκλώνη: Στο φως η άγνωστη…
Πρωτοφανές θρίλερ στον Βόλο: Συνελήφθη γνωστός δημοσιογράφος που φέρεται να εκβίαζε τη Ζέττα Μακρή Σε…