Υλικά Συνταγής:
325 γρ. αλεύρι μαλακό
190 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
60 γρ. ζάχαρη άχνη
25 γρ. μέλι
1 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. γαρύφαλλο
1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
1/4 κ.γ. αμμωνία
125 ml σπορέλαιο
80 ml χυμό πορτοκάλι φρέσκο
50 ml νερό
ξύσμα από δύο πορτοκάλια
Υλικά για το σιρόπι:
375 ml νερό
750 γρ. ζάχαρη
200 γρ. μέλι
1 ξύλο κανέλας
Υλικά για την γκανάζ:
250 γρ. κλασική κουβερτούρα
100 γρ. βούτυρο αγελάδος
Η εκτέλεση είναι απλή: πρώτα, προθερμαίνουμε τον φούρνο και φτιάχνουμε το σιρόπι, το οποίο αφήνουμε να κρυώσει. Στη συνέχεια, ανακατεύουμε τα υλικά και πλάθουμε τη ζύμη. Απλώνουμε το μείγμα σε μια φόρμα, το ψήνουμε και μόλις βγαίνει από το φούρνο, το σιροπιάζουμε και το καλύπτουμε με τη γκανάζ.
Τι συμβαίνει με τον Γιώργο Μαζωνάκη; Ξανά στο Δρομοκαΐτειο σήμερα ο αγαπημένος τραγουδιστής; Ο Γιώργος…
Ερευνητές υποστηρίζουν ότι δύο από τα πιο γνωστά θαύματα του Ιησού, αυτά της «Θαυματουργής Διανομής…
Μέσα από μια πρόσφατη αρχαιολογική ανακάλυψη στη Συρία, αναδεικνύεται για άλλη μια φορά ο τεράστιος…
Σήμερα, 21 Αυγούστου, το Ορθόδοξο Εορτολόγιο τιμά τη μνήμη σημαντικών μορφών της Εκκλησίας. Όπως ο…
Έρχεται νέος Αττίλας; Ο Ερντογάν διπλασιάζει τα στρατεύματα στην Κατεχόμενη Κύπρο... Η αναδιοργάνωση και η…
Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Τετάρτης στην περιοχή Πετράλωνα του Δήμου Μεσσήνης, όταν ξέσπασε φωτιά…