Υλικά Συνταγής:
325 γρ. αλεύρι μαλακό
190 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
60 γρ. ζάχαρη άχνη
25 γρ. μέλι
1 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. γαρύφαλλο
1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
1/4 κ.γ. αμμωνία
125 ml σπορέλαιο
80 ml χυμό πορτοκάλι φρέσκο
50 ml νερό
ξύσμα από δύο πορτοκάλια
Υλικά για το σιρόπι:
375 ml νερό
750 γρ. ζάχαρη
200 γρ. μέλι
1 ξύλο κανέλας
Υλικά για την γκανάζ:
250 γρ. κλασική κουβερτούρα
100 γρ. βούτυρο αγελάδος
Η εκτέλεση είναι απλή: πρώτα, προθερμαίνουμε τον φούρνο και φτιάχνουμε το σιρόπι, το οποίο αφήνουμε να κρυώσει. Στη συνέχεια, ανακατεύουμε τα υλικά και πλάθουμε τη ζύμη. Απλώνουμε το μείγμα σε μια φόρμα, το ψήνουμε και μόλις βγαίνει από το φούρνο, το σιροπιάζουμε και το καλύπτουμε με τη γκανάζ.
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών ο Βρετανός ηθοποιός Κένεθ Κόλεϊ. Γνωστός για…
Τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, μια 23χρονη γυναίκα έζησε στιγμές τρόμου στο Ίλιον. Όταν…
Συγκλονιστικό Θαύμα της Παναγίας μπροστά σε 70000 ανθρώπους... Οι μυστικές προφητείες και οι αντίδραση των…
Το αποκάλυψαν Γιώργος Αγγελόπουλος και Δήμητρα Βαμβακούση: Στο φως η άγνωστη ζωή τους και τα…
Χαμός: Ποιοί και γιατί μπλοκάρουν τα έργα στο Ελληνικό; Καταγγελίες με εξώδικα και σφοδρές αντιδράσεις…
Ο Σπύρος Δημητρίου εμφανίστηκε στον γάμο του Απόστολου Λύτρα με μελαχρινή καλλονή στο πλευρό του…