Υλικά Συνταγής:
325 γρ. αλεύρι μαλακό
190 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
60 γρ. ζάχαρη άχνη
25 γρ. μέλι
1 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. γαρύφαλλο
1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
1/4 κ.γ. αμμωνία
125 ml σπορέλαιο
80 ml χυμό πορτοκάλι φρέσκο
50 ml νερό
ξύσμα από δύο πορτοκάλια
Υλικά για το σιρόπι:
375 ml νερό
750 γρ. ζάχαρη
200 γρ. μέλι
1 ξύλο κανέλας
Υλικά για την γκανάζ:
250 γρ. κλασική κουβερτούρα
100 γρ. βούτυρο αγελάδος
Η εκτέλεση είναι απλή: πρώτα, προθερμαίνουμε τον φούρνο και φτιάχνουμε το σιρόπι, το οποίο αφήνουμε να κρυώσει. Στη συνέχεια, ανακατεύουμε τα υλικά και πλάθουμε τη ζύμη. Απλώνουμε το μείγμα σε μια φόρμα, το ψήνουμε και μόλις βγαίνει από το φούρνο, το σιροπιάζουμε και το καλύπτουμε με τη γκανάζ.
Οι ψυχές ζουν και μας βλέπουν; Τι συμβαίνει κατά τις πρώτες ημέρες και αμέσως μετά…
Τι ήταν η Ιωάννα πριν γίνει η γνωστή Τούνη; Όλα στη φόρα... Πως από τα…
Το μέτρο της αλλαγής της ώρας θα ισχύσει κανονικά και φέτος. Η μετάβαση από τη…
Με ποιόν παντρεύτηκε η πρώην σύζυγος διάσημου ηθοποιού και έγινε κόμισσα; Το πολύκροτο διαζύγιο και…
Φαρμακοποιός κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για όσους παίρνουν βιταμίνη D... Όλα όσα πρέπει να…
Ποιοί και πως δηλητηρίασαν τον πρώην ηγέτη της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ ενώ βρίσκεται υπό…