Υλικά Συνταγής:
325 γρ. αλεύρι μαλακό
190 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
60 γρ. ζάχαρη άχνη
25 γρ. μέλι
1 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. γαρύφαλλο
1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
1/4 κ.γ. αμμωνία
125 ml σπορέλαιο
80 ml χυμό πορτοκάλι φρέσκο
50 ml νερό
ξύσμα από δύο πορτοκάλια
Υλικά για το σιρόπι:
375 ml νερό
750 γρ. ζάχαρη
200 γρ. μέλι
1 ξύλο κανέλας
Υλικά για την γκανάζ:
250 γρ. κλασική κουβερτούρα
100 γρ. βούτυρο αγελάδος
Η εκτέλεση είναι απλή: πρώτα, προθερμαίνουμε τον φούρνο και φτιάχνουμε το σιρόπι, το οποίο αφήνουμε να κρυώσει. Στη συνέχεια, ανακατεύουμε τα υλικά και πλάθουμε τη ζύμη. Απλώνουμε το μείγμα σε μια φόρμα, το ψήνουμε και μόλις βγαίνει από το φούρνο, το σιροπιάζουμε και το καλύπτουμε με τη γκανάζ.
Επιστρέφει ο Νότης Σφακιανάκης - Σε ποιό μαγαζί θα εμφανίζεται; Το παρασκήνιο και η μεγάλη…
Ο Γιώργος Βουλγαράκης έριξε, κυριολεκτικά, μια «βόμβα» και ανακοίνωσε ότι... «κατόπιν ωρίμου σκέψεως προσχωρεί στο…
Ο καιρός το Πάσχα και η πρόγνωση για όλον τον Απρίλιο... Οι μακροπρόθεσμες προβλέψεις του…
Ο Τουρκικός Στρατός κατέλαβε την αεροπορική βάση Τ4 στην Παλμύρα της Συρίας και απειλεί άμεσα…
Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος αποκαλύπτει τα μεγάλα μυστικά της ζωής του από τις απιστίες μέχρι την…
Τι κρύβει ο επεισοδιακός χωρισμός Βανδή - Μπισμπίκη; Ο νευρικός κλονισμός και τα ουρλιαχτά της…