Υλικά Συνταγής:
325 γρ. αλεύρι μαλακό
190 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
60 γρ. ζάχαρη άχνη
25 γρ. μέλι
1 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. γαρύφαλλο
1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
1/4 κ.γ. αμμωνία
125 ml σπορέλαιο
80 ml χυμό πορτοκάλι φρέσκο
50 ml νερό
ξύσμα από δύο πορτοκάλια
Υλικά για το σιρόπι:
375 ml νερό
750 γρ. ζάχαρη
200 γρ. μέλι
1 ξύλο κανέλας
Υλικά για την γκανάζ:
250 γρ. κλασική κουβερτούρα
100 γρ. βούτυρο αγελάδος
Η εκτέλεση είναι απλή: πρώτα, προθερμαίνουμε τον φούρνο και φτιάχνουμε το σιρόπι, το οποίο αφήνουμε να κρυώσει. Στη συνέχεια, ανακατεύουμε τα υλικά και πλάθουμε τη ζύμη. Απλώνουμε το μείγμα σε μια φόρμα, το ψήνουμε και μόλις βγαίνει από το φούρνο, το σιροπιάζουμε και το καλύπτουμε με τη γκανάζ.
Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως σχετικά με την υπόθεση της Αμαλιάδας και τα νεκρά βρέφη.…
Σύμφωνα με το αμερικανικό και προγνωστικό μοντέλο GFS, ψυχρές αέριες μάζες που επικρατούν στη βόρεια…
Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, παρενέβη μετά από δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με…
Σήμερα, Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2024, σύμφωνα με το εορτολόγιο, τιμάται η μνήμη των Αγίων Πλάτωνα…
Ο Κώστας Καραμανλής κάνει την πρώτη του ομιλία μετά την απομάκρυνση του Αντώνη Σαμαρά την…
Ο διάσημος Ρώσος χορευτής Μπαλέτου, Βλαντιμίρ Σκλιάροφ, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 39 ετών.…