Μοναστηριακά γιουβαρλάκια από τον πατέρα Παρθένιο… Ο πατέρας Παρθένιος, ένας από τους πιο σεβαστούς μοναχούς της Ελλάδας, απέσπασε το υψηλού κύρους βραβείο «Best European Cook in Monastery Cuisine 2023» από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Γαστρονομίας και Οινολογίας (CEUCO). Η βράβευση αυτή, που έλαβε χώρα στην πόλη Castellion, στην περιοχή της Βαλένθια της Ισπανίας, στις 28 Οκτωβρίου 2023, αποτελεί μια σημαντική διάκριση για τον ίδιο, αλλά και για την Ελλάδα, καθώς είναι η πρώτη φορά στα 17 χρόνια του θεσμού που ένας ρασοφόρος από την Ευρώπη λαμβάνει αυτή την τιμή.
Η αναγνώριση του πατέρα Παρθενίου δεν αποτελεί έκπληξη για όσους έχουν γευτεί την παραδοσιακή μοναστηριακή κουζίνα που δημιουργεί με αφοσίωση καθώς επίσης και σεβασμό στις αρχές της ορθόδοξης διατροφής. Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα του είναι τα μοναστηριακά γιουβαρλάκια, τα οποία κέρδισαν μάλιστα τις εντυπώσεις για την απλότητα και τη γεύση τους.
Ο Φώτης Σεργουλόπουλος και ο σύντροφός του προχώρησαν στο επόμενο βήμα της σχέσης τους μετά…
Ο Γιώργος Αυτιάς συμμετείχε στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» του ΣΚΑΙ. Όπου παρουσίασε μια σύγκριση των τιμών…
Μια τραγωδία σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής 18 Οκτωβρίου στο Κορωπί, όταν ένας 17χρονος υπέστη…
Απεβίωσε σε ηλικία 90 ετών η Χαρά Κιοσσέ, δημοσιογράφος και συγγραφέας, που υπήρξε στενή συνεργάτης…
Αυτό είναι το διάσημο καρότο κέικ του Rose Bakery στο Παρίσι Έτσι, αν έχετε βρεθεί…
Αλλάζει το κλίμα, με τον βοριά να προκαλεί δυσκολίες στη ζωή μας. Τα ξημερώματα της…