Μοναστηριακά γιουβαρλάκια από τον πατέρα Παρθένιο… Ο πατέρας Παρθένιος, ένας από τους πιο σεβαστούς μοναχούς της Ελλάδας, απέσπασε το υψηλού κύρους βραβείο «Best European Cook in Monastery Cuisine 2023» από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Γαστρονομίας και Οινολογίας (CEUCO). Η βράβευση αυτή, που έλαβε χώρα στην πόλη Castellion, στην περιοχή της Βαλένθια της Ισπανίας, στις 28 Οκτωβρίου 2023, αποτελεί μια σημαντική διάκριση για τον ίδιο, αλλά και για την Ελλάδα, καθώς είναι η πρώτη φορά στα 17 χρόνια του θεσμού που ένας ρασοφόρος από την Ευρώπη λαμβάνει αυτή την τιμή.
Η αναγνώριση του πατέρα Παρθενίου δεν αποτελεί έκπληξη για όσους έχουν γευτεί την παραδοσιακή μοναστηριακή κουζίνα που δημιουργεί με αφοσίωση καθώς επίσης και σεβασμό στις αρχές της ορθόδοξης διατροφής. Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα του είναι τα μοναστηριακά γιουβαρλάκια, τα οποία κέρδισαν μάλιστα τις εντυπώσεις για την απλότητα και τη γεύση τους.
Το μεγάλο μυστικό για τα μήλα που πολλοί δεν γνωρίζουν και τα εκπληκτικά οφέλη που…
Νεκροθάφτης πάνω από έναν ανοιχτό τάφο μας υπενθυμίζει τα χρέη στη ζωή μας και ρίχνει…
Ραγδαίες εξελίξεις στον Ρωσο Ουκρανικό πόλεμο με το ΝΑΤΟ να αναγνωρίζει, για πρώτη φορά, τη…
Το Τατόι και τα βασιλικά μυστικά με τους πολύτιμους θησαυρούς που κρύβει το πρώην ανάκτορο…
Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Τετάρτης στο Ανόβερο της Γερμανίας, μετά από σοβαρό επεισόδιο που…
Το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) αποτελεί βασικό μέτρο στήριξης των ευάλωτων νοικοκυριών για μειωμένο κόστος…