ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μοναστηριακά γιουβαρλάκια από τον πατέρα Παρθένιο

Η μεσογειακή διατροφή στην καλύτερη και γνησιότερη εκτέλεσή της

Published by
Συντακτική Ομάδα

Μοναστηριακά γιουβαρλάκια από τον πατέρα Παρθένιο… Η μεσογειακή διατροφή στην καλύτερη και γνησιότερη εκτέλεσή της!

Μοναστηριακά γιουβαρλάκια από τον πατέρα Παρθένιο… Ο πατέρας Παρθένιος, ένας από τους πιο σεβαστούς μοναχούς της Ελλάδας, απέσπασε το υψηλού κύρους βραβείο «Best European Cook in Monastery Cuisine 2023» από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Γαστρονομίας και Οινολογίας (CEUCO). Η βράβευση αυτή, που έλαβε χώρα στην πόλη Castellion, στην περιοχή της Βαλένθια της Ισπανίας, στις 28 Οκτωβρίου 2023, αποτελεί μια σημαντική διάκριση για τον ίδιο, αλλά και για την Ελλάδα, καθώς είναι η πρώτη φορά στα 17 χρόνια του θεσμού που ένας ρασοφόρος από την Ευρώπη λαμβάνει αυτή την τιμή.

Η αναγνώριση του πατέρα Παρθενίου δεν αποτελεί έκπληξη για όσους έχουν γευτεί την παραδοσιακή μοναστηριακή κουζίνα που δημιουργεί με αφοσίωση καθώς επίσης και σεβασμό στις αρχές της ορθόδοξης διατροφής. Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα του είναι τα μοναστηριακά γιουβαρλάκια, τα οποία κέρδισαν μάλιστα τις εντυπώσεις για την απλότητα και τη γεύση τους.

Συνταγή για Μοναστηριακά Γιουβαρλάκια

Υλικά:

  • 1 κιλό κιμά
  • 400 γρ. ρύζι νυχάκι
  • Μισό μικρό λάχανο
  • 2 αυγά
  • Λίγο άνιθο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 4-5 κόκκους μπαχάρι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Και επίσης πιπέρι

Για το αυγολέμονο:

  • 2 αυγά
  • Λίγο αλεύρι
  • Λίγο λεμόνι
  • Και επίσης λίγο νερό

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, το ρύζι, το ψιλοκομμένο λάχανο, τα αυγά, τον άνιθο και επίσης το τριμμένο κρεμμύδι. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση.
  2. Πλάθουμε μικρά στρογγυλά γιουβαρλάκια και τα τοποθετούμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό που βράζει, στο οποίο έχουμε προσθέσει τα φύλλα δάφνης και τους κόκκους μπαχάρι.
  3. Βράζουμε τα γιουβαρλάκια για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ψηθούν καλά.
  4. Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε το αυγολέμονο χτυπώντας τα αυγά με το αλεύρι, το λεμόνι και λίγο νερό. Προσθέτουμε σιγά-σιγά ζεστό ζωμό από την κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνεχώς.
  5. Ρίχνουμε επίσης το αυγολέμονο στα γιουβαρλάκια, ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε ζεστό.

Δείτε επίσης – Μυστική συνταγή για μοναστηριακή φανουρόπιτα: Τα 9 υλικά και η ευχή για την παρασκευή της

Δείτε στο παρακάτω βίντεο βήμα-βήμα τη συνταγή και την εκτέλεσή της από τον πατέρα Παρθένιο

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Ληστές άδειασαν το σπίτι βουλευτή της ΝΔ στο Κολωνάκι

Ληστές άδειασαν το σπίτι βουλευτή της ΝΔ στο Κολωνάκι... Μπήκαν σαν κύριοι με κλειδί πασπαρτού…

20 λεπτά ago

Ποιά είναι η Ρία Ελληνίδου; Η άγνωστη ζωή της εντυπωσιακής τραγουδίστριας

Ποιά είναι η Ρία Ελληνίδου; Η άγνωστη ζωή της εντυπωσιακής τραγουδίστριας που «σαρώνει» στο TikTok…

41 λεπτά ago

Γνωστός σεφ αυτοκτόνησε στην αυλή του σπιτιού του

Γνωστός σεφ αυτοκτόνησε με καραμπίνα στην αυλή του σπιτιού του σκορπώντας σε όλους σοκ και…

2 ώρες ago

Αισχρή επίθεση στην Ελλάδα και από Αλβανό συνταγματάρχη

Αισχρή επίθεση στην Ελλάδα από Αλβανό συνταγματάρχη... Και ο Αλβανός Πρωθυπουργός Έντι Ράμα αλωνίζει σε…

2 ώρες ago

Ποιοι γιορτάζουν αύριο Πέμπτη 3 Απριλίου 2025

Την Πέμπτη 3 Απριλίου 2025, η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία τιμά τη μνήμη των εξής Αγίων:…

8 ώρες ago

Πώς να κερδίσετε κάθε σχέση: Το μυστικό των 30 δευτερολέπτων

Σύμφωνα με τον ψυχολόγο Jeffrey Bernstein, τα πρώτα 30 δευτερόλεπτα μιας γνωριμίας είναι κρίσιμα για…

8 ώρες ago