ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μοναστηριακά γιουβαρλάκια από τον πατέρα Παρθένιο

Η μεσογειακή διατροφή στην καλύτερη και γνησιότερη εκτέλεσή της

Published by
Συντακτική Ομάδα

Μοναστηριακά γιουβαρλάκια από τον πατέρα Παρθένιο… Η μεσογειακή διατροφή στην καλύτερη και γνησιότερη εκτέλεσή της!

Μοναστηριακά γιουβαρλάκια από τον πατέρα Παρθένιο… Ο πατέρας Παρθένιος, ένας από τους πιο σεβαστούς μοναχούς της Ελλάδας, απέσπασε το υψηλού κύρους βραβείο «Best European Cook in Monastery Cuisine 2023» από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Γαστρονομίας και Οινολογίας (CEUCO). Η βράβευση αυτή, που έλαβε χώρα στην πόλη Castellion, στην περιοχή της Βαλένθια της Ισπανίας, στις 28 Οκτωβρίου 2023, αποτελεί μια σημαντική διάκριση για τον ίδιο, αλλά και για την Ελλάδα, καθώς είναι η πρώτη φορά στα 17 χρόνια του θεσμού που ένας ρασοφόρος από την Ευρώπη λαμβάνει αυτή την τιμή.

Η αναγνώριση του πατέρα Παρθενίου δεν αποτελεί έκπληξη για όσους έχουν γευτεί την παραδοσιακή μοναστηριακή κουζίνα που δημιουργεί με αφοσίωση καθώς επίσης και σεβασμό στις αρχές της ορθόδοξης διατροφής. Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα του είναι τα μοναστηριακά γιουβαρλάκια, τα οποία κέρδισαν μάλιστα τις εντυπώσεις για την απλότητα και τη γεύση τους.

Συνταγή για Μοναστηριακά Γιουβαρλάκια

Υλικά:

  • 1 κιλό κιμά
  • 400 γρ. ρύζι νυχάκι
  • Μισό μικρό λάχανο
  • 2 αυγά
  • Λίγο άνιθο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 4-5 κόκκους μπαχάρι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Και επίσης πιπέρι

Για το αυγολέμονο:

  • 2 αυγά
  • Λίγο αλεύρι
  • Λίγο λεμόνι
  • Και επίσης λίγο νερό

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, το ρύζι, το ψιλοκομμένο λάχανο, τα αυγά, τον άνιθο και επίσης το τριμμένο κρεμμύδι. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση.
  2. Πλάθουμε μικρά στρογγυλά γιουβαρλάκια και τα τοποθετούμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό που βράζει, στο οποίο έχουμε προσθέσει τα φύλλα δάφνης και τους κόκκους μπαχάρι.
  3. Βράζουμε τα γιουβαρλάκια για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ψηθούν καλά.
  4. Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε το αυγολέμονο χτυπώντας τα αυγά με το αλεύρι, το λεμόνι και λίγο νερό. Προσθέτουμε σιγά-σιγά ζεστό ζωμό από την κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνεχώς.
  5. Ρίχνουμε επίσης το αυγολέμονο στα γιουβαρλάκια, ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε ζεστό.

Δείτε επίσης – Μυστική συνταγή για μοναστηριακή φανουρόπιτα: Τα 9 υλικά και η ευχή για την παρασκευή της

Δείτε στο παρακάτω βίντεο βήμα-βήμα τη συνταγή και την εκτέλεσή της από τον πατέρα Παρθένιο

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: 5χρονη πέθανε από στρεπτοκοκκική λοίμωξη και σηψαιμία

Ένα 5χρονο κοριτσάκι έχασε τη ζωή του χθες σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης από ταχείας…

9 λεπτά ago

Απότομη αλλαγή του καιρού: Έρχεται κακοκαιρία με ισχυρά φαινόμενα

Παρόλο που ο καιρός στην Ελλάδα θυμίζει καλοκαίρι, με θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 30 βαθμούς,…

22 λεπτά ago

Τουρκικό δημοσίευμα “φωτιά”: “Συμφωνία Παναθηναϊκού με Σορτς!”

Σύμφωνα με το Euroleague Time στο X, ο Παναθηναϊκός φέρεται να έχει έρθει σε συμφωνία…

45 λεπτά ago

Ο εθισμός των εφήβων στο διαδίκτυο: Ένα αυξανόμενο πρόβλημα με σοβαρές συνέπειες (βίντεο)

Η εξάρτηση των εφήβων από το διαδίκτυο αποτελεί σοβαρό πρόβλημα. Επηρεάζοντας τη συμπεριφορά, την υγεία…

1 ώρα ago

Σοκ στο Ηράκλειο: Γέννησε και πέταξε το νεογέννητο στα σκουπίδια

Σοκ έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία του Ηρακλείου Κρήτης η περίπτωση μιας 35χρονης γυναίκας. Η…

1 ώρα ago

Άγιος Κωνσταντίνος και Αγία Ελένη: Συγκλονιστικές μαρτυρίες και σύγχρονα θαύματα

Άγιος Κωνσταντίνος και Αγία Ελένη: Συγκλονιστικές μαρτυρίες και σύγχρονα θαύματα που ανατριχιάζουν Όταν η Αθήνα,…

4 ώρες ago