500 γρ. ρεβύθια
1 κιλό σπανάκι
και 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ξερό κρεμμύδι
Λίγο άνηθο
1 λεμόνι
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο αλεύρι
Αρχικά ξεκινάμε με την προετοιμασία των ρεβυθιών. Μετά τα βάζουμε σε μια λεκάνη με άφθονο νερό και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για τουλάχιστον 8 ώρες ή, ιδανικά, όλη τη νύχτα. Αυτό βοηθάει τα ρεβύθια να μαλακώσουν και να μειωθεί ο χρόνος βρασμού τους.
Κατόπιν αφού τα ρεβύθια έχουν μουλιάσει, τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό. Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 1-1,5 ώρες. Επίσης μην ξεχάσετε να αφαιρέσετε τον αφρό που σχηματίζεται κατά το βράσιμο.
Ενώ βράζουν τα ρεβύθια, ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Πλένουμε καλά το σπανάκι και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Επίσης σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή τηγάνι, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για μερικά λεπτά.
Επιπλέον προσθέτουμε το σπανάκι στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα βρασμένα ρεβύθια και ανακατεύουμε καλά. Εάν η σούπα φαίνεται πολύ πηχτή, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο νερό για να επιτύχουμε την επιθυμητή υφή.
Έπειτα αλατοπιπερώνουμε τη σούπα σύμφωνα με τη γεύση μας. Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι για να δέσει η σούπα, ανακατεύοντας καλά. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά ώστε να συνδυαστούν οι γεύσεις.
Στη συνέχεια αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε χυμό λεμονιού για έξτρα φρεσκάδα και γεύση. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή, με λίγο φρέσκο άνηθο από πάνω.
Ωστόσο αυτή η μοναστηριακή συνταγή για ρεβυθόσουπα με σπανάκι και κρεμμυδάκια είναι ιδανική για μια θρεπτική και γευστική επιλογή, που συνδυάζει παραδοσιακές γεύσεις με υγιεινές πρώτες ύλες. Δοκιμάστε την και απολαύστε μια ζεστή και άρρηκτα συνδεδεμένη με την παράδοση γευστική εμπειρία!
Ο Φώτης Σεργουλόπουλος και ο σύντροφός του προχώρησαν στο επόμενο βήμα της σχέσης τους μετά…
Ο Γιώργος Αυτιάς συμμετείχε στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» του ΣΚΑΙ. Όπου παρουσίασε μια σύγκριση των τιμών…
Μια τραγωδία σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής 18 Οκτωβρίου στο Κορωπί, όταν ένας 17χρονος υπέστη…
Απεβίωσε σε ηλικία 90 ετών η Χαρά Κιοσσέ, δημοσιογράφος και συγγραφέας, που υπήρξε στενή συνεργάτης…
Αυτό είναι το διάσημο καρότο κέικ του Rose Bakery στο Παρίσι Έτσι, αν έχετε βρεθεί…
Αλλάζει το κλίμα, με τον βοριά να προκαλεί δυσκολίες στη ζωή μας. Τα ξημερώματα της…