ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μοναστηριακή συνταγή για ρεβυθόσουπα με σπανάκι και κρεμμυδάκια!

Ένα παραδοσιακό πιάτο που συνδυάζει την απλότητα με την εξαιρετική θρεπτική αξία

Published by
Συντακτική Ομάδα

Αν αναζητάτε μια υγιεινή, χορταστική και εύκολη συνταγή με πλούσια γεύση και άρωμα, η μοναστηριακή συνταγή για ρεβυθόσουπα με σπανάκι και κρεμμυδάκια είναι η ιδανική επιλογή. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό πιάτο που συνδυάζει την απλότητα με την εξαιρετική θρεπτική αξία. Αποτυπώνοντας τη σοφία της μοναστηριακής μαγειρικής παράδοσης.

Υλικά:

500 γρ. ρεβύθια
1 κιλό σπανάκι
και 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ξερό κρεμμύδι
Λίγο άνηθο
1 λεμόνι
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο αλεύρι

Εκτέλεση:

Αρχικά ξεκινάμε με την προετοιμασία των ρεβυθιών. Μετά τα βάζουμε σε μια λεκάνη με άφθονο νερό και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για τουλάχιστον 8 ώρες ή, ιδανικά, όλη τη νύχτα. Αυτό βοηθάει τα ρεβύθια να μαλακώσουν και να μειωθεί ο χρόνος βρασμού τους.

Κατόπιν αφού τα ρεβύθια έχουν μουλιάσει, τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό. Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 1-1,5 ώρες. Επίσης μην ξεχάσετε να αφαιρέσετε τον αφρό που σχηματίζεται κατά το βράσιμο.

Ενώ βράζουν τα ρεβύθια, ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Πλένουμε καλά το σπανάκι και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

Επίσης σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή τηγάνι, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για μερικά λεπτά.

Επιπλέον προσθέτουμε το σπανάκι στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα βρασμένα ρεβύθια και ανακατεύουμε καλά. Εάν η σούπα φαίνεται πολύ πηχτή, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο νερό για να επιτύχουμε την επιθυμητή υφή.

Έπειτα αλατοπιπερώνουμε τη σούπα σύμφωνα με τη γεύση μας. Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι για να δέσει η σούπα, ανακατεύοντας καλά. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά ώστε να συνδυαστούν οι γεύσεις.

Στη συνέχεια αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε χυμό λεμονιού για έξτρα φρεσκάδα και γεύση. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή, με λίγο φρέσκο άνηθο από πάνω.

Ωστόσο αυτή η μοναστηριακή συνταγή για ρεβυθόσουπα με σπανάκι και κρεμμυδάκια είναι ιδανική για μια θρεπτική και γευστική επιλογή, που συνδυάζει παραδοσιακές γεύσεις με υγιεινές πρώτες ύλες. Δοκιμάστε την και απολαύστε μια ζεστή και άρρηκτα συνδεδεμένη με την παράδοση γευστική εμπειρία!

Δείτε το βίντεο:

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Ξεκίνησαν έλεγχοι σε ΑΦΜ και πολιτικούς

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνει το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Ξεκίνησαν έλεγχοι σε ΑΦΜ και πολιτικούς Το σκάνδαλο του…

4 ώρες ago

Απίστευτο σκηνικό εκτυλίχθηκε σε πανηγύρι στην Κορινθία: Iερέας προσπάθησε να χωρίσει δύο άντρες και τον ξυλοκόπησαν άγρια

Απίστευτο σκηνικό εκτυλίχθηκε σε πανηγύρι στην Κορινθία όταν ένας ιερέας προσπάθησε να χωρίσει δύο άντρες,…

4 ώρες ago

Φωτιά μέσα στη νύχτα στην Πάρνηθα κοντά στο Μπάφι

Φωτιά ξέσπασε μέσα στη νύχτα στην Πάρνηθα κοντά στο Μπάφι με ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής…

5 ώρες ago

Παναθηναϊκός: Ποιός θα είναι ο νέος βασικός τερματοφύλακας που υπογράφει στο τριφύλλι;

Παναθηναϊκός Ποιός θα είναι ο νέος βασικός τερματοφύλακας που υπογράφει στο τριφύλλι τις επόμενες ημέρες;…

8 ώρες ago

Τα μυστικά του Αριστοτέλη που μπορούν να αλλάξουν τη ζωή σου

Τα μυστικά του Αριστοτέλη που μπορούν να σου αλλάξουν τη ζωή... Οι φιλίες και οι…

9 ώρες ago

Έκτακτη τοποθέτηση από Γιαννακόπουλο για Βαλαντσιούνας

Έκτακτη τοποθέτηση από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για τη μεταγραφή Βαλαντσιούνας στον Παναθηναϊκό Εν μέσω των…

10 ώρες ago