Μους με φράουλα και γιαούρτι. Το δροσερό και υγιεινό γλυκό που θα λατρέψετε και επίσης θα συνοδεύσει άριστα τις καολοκαιρινές σας στιγμές παρέα με καλούς φίλους και θα κάνει τις νύχτες και τις μέρες σας αξέχαστες…
Μους με φράουλα και γιαούρτι – Το δροσερό και υγιεινό γλυκό που θα λατρέψετε! Όπως αναφέρει ο σεφ Στέλιος Χατζηνικολάου είναι ένα εκλεπτυσμένο επιδόρπιο από μους φράουλας και γιαούρτι, ιδανικό για να “τρελάνετε” τις αισθήσεις σας και να απολαύσετε τον φρέσκο αέρα του καλοκαιριού.
Υλικά
500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, πλήρες
250 γρ. πολτοποιημένες φράουλες (καθαρό βάρος) + μερικές ολόκληρες
για γαρνίρισμα
5 γρ. ζελατίνα σε φύλλα (δηλαδή 1 φύλλο των 5 γρ.
ή 2 των 2,5 γρ.)
100 γρ. ζάχαρη
100 γρ. ασπράδια αυγών (περίπου 3 μεσαίου μεγέθους αυγά)
Δείτε επίσης – Σοκολατένια Απόλαυση: Η απόλυτη συνταγή για ένα εκπληκτικό γλυκό σε 5 λεπτά!
Βήμα – βήμα η εκτέλεση
Βήμα 1
Μαλακώνουμε τις ζελατίνες, βάζοντάς τες να μουλιάσουν σε λίγο κρύο νερό.
Βήμα 2
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε λίγο από τον πολτό φράουλας και τοποθετούμε στη φωτιά. Μόλις ζεσταθεί καλά, αποσύρουμε.
Βήμα 3
Στραγγίζουμε τις ζελατίνες από το νερό, τις ρίχνουμε στο ζεστό πολτό και επίσης ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.
Βήμα 4
Αδειάζουμε τον πολτό με τις ζελατίνες μέσα στον υπόλοιπο πολτό φράουλας και ανακατεύουμε καλά, προσθέτοντας επίσης και το γιαούρτι.
Βήμα 5
Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα ασπράδια με τη ζάχαρη, σε χαμηλή ταχύτητα για αρκετή ώρα, μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα. Ενσωματώνουμε επίσης τη μαρέγκα στο μείγμα, ανακατεύοντας με απαλές κυκλικές κινήσεις με μια μαρίζ (ευλύγιστη σπάτουλα σιλικόνης).
Δείτε επίσης – Φανταστικό, δροσερό, γλυκό ψυγείου με τσουρέκι – εκμέκ!
Βήμα 6
Μοιράζουμε τη μους σε ποτήρια της αρεσκείας μας ή σε μικρά μπολάκια και τα αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσουν για τουλάχιστον 2 ώρες. Γαρνίρουμε με φρέσκες φράουλες και σερβίρουμε.
Ετοιμαστείτε να “μαγέψετε” μικρούς και μεγάλους… Και κάπου εδώ να σας ευχηθούμε καλή επιτυχία και επίσης καλή σας όρεξη!…
Χορηγούμενο