Τα μήλα είναι στα καλύτερά τους, και τι καλύτερο από το να τα μετατρέψετε σε λαχταριστά, τραγανά cookies; Επίσης αυτή η απλή συνταγή συνδυάζει την φρουτώδη γεύση του μήλου με τη ζεστασιά της κανέλας. Δημιουργώντας το ιδανικό φθινοπωρινό γλύκισμα.
Προετοιμασία: Αρχικά προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C και στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Υγρά Υλικά: Στη συνέχεια σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάτε το βούτυρο με την καστανή και τη λευκή ζάχαρη μέχρι το μείγμα να αφρατέψει καλά. Προσθέτετε το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύετε καλά.
Στερεά Υλικά: Σε ένα ξεχωριστό μπολ, αναμειγνύετε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι.
Ομογενοποίηση: Έπειτα ρίχνετε σιγά-σιγά τα στερεά υλικά στο μείγμα του βουτύρου και ανακατεύετε με σπάτουλα ή μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.
Τελικές Προσθήκες: Κατόπιν προσθέτετε το τριμμένο μήλο (και όποιο προαιρετικό υλικό επιλέξετε, όπως βρόμη ή ξηρούς καρπούς) και ανακατεύετε απαλά.
Ψήσιμο: Μετά, με ένα κουτάλι ή κουτάλι παγωτού, πλάθετε τα cookies και τα τοποθετείτε στο ταψί, φροντίζοντας να έχουν απόσταση μεταξύ τους. Ψήνετε για 10-12 λεπτά, μέχρι οι άκρες να ροδίσουν ελαφρά.
Κρύωμα: Τέλος αφήστε τα να κρυώσουν πλήρως σε σχάρα. Καλή σας απόλαυση!
Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η νέα προκήρυξη 4ΓΒ/2025 του ΑΣΕΠ, η οποία προβλέπει την πλήρωση συνολικά…
Μια εκτεταμένη δράση επιμόρφωσης για 40.000 δημοσίους υπαλλήλους Υποχρεωτικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΥΕ και ΔΕ)…
Στον «αέρα» του bwinΣΠΟΡ FM 94,6 και την εκπομπή «Πρεσάρισμα», ο ρεπόρτερ του Παναθηναϊκού, Διονύσης…
Τραγικό τέλος επεφύλαξε η μοίρα σε έναν 22χρονο φοιτητή, ο οποίος άφησε την τελευταία του…
Νέα βαριά απώλεια για τη Φαίη Σκορδά... Τι πυροδότησε το ξαφνικό πρόβλημα της υγείας της;…
Γιάννης Πλούταρχος: Η εμμονική θαυμάστρια που είχε κάνει τη ζωή του τραγουδιστή Κόλαση αποκαλύφθηκε και…