Οι πατάτες είναι ένα από τα πιο ανθεκτικά λαχανικά, αρκεί να αποθηκευτούν σωστά. Αν δεν το κάνουμε, μπορεί να φυτρώσουν, να ζαρώσουν και να πρασινίσουν γρήγορα. Για να διατηρήσετε τις πατάτες σας φρέσκες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ακολουθήστε αυτές τις απλές συμβουλές.
Συμβουλές για σωστή αποθήκευση
Αερισμός: Αφαιρέστε τις πατάτες από την πλαστική σακούλα τους. Χρειάζονται αέρα για να παραμείνουν φρέσκες.
Θερμοκρασία: Αποθηκεύστε τις σε ένα δροσερό μέρος, ιδανικά στους 10°C. Οι χαμηλές θερμοκρασίες βοηθούν στη διατήρησή τους και στην προστασία της βιταμίνης C.
Σκοτάδι: Το φως προκαλεί την παραγωγή χλωροφύλλης, με αποτέλεσμα οι πατάτες να πρασινίζουν. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε παραγωγή σολανίνης, μιας τοξικής ουσίας. Αν οι πατάτες πρασινίσουν, είναι καλύτερο να τις πετάξετε.
“Φίλοι” και “εχθροί”: Αποθηκεύστε τις πατάτες μαζί με ένα μήλο. Το αιθυλένιο που εκπέμπει το μήλο βοηθάει τις πατάτες να παραμείνουν φρέσκες και να μην φυτρώσουν. Αντίθετα, αποφύγετε να τις αποθηκεύετε κοντά σε κρεμμύδια, καθώς αυτό μπορεί να τις κάνει να μαλακώσουν και να φυτρώσουν πιο γρήγορα.
Χορηγούμενο