Ωστόσο, επιστήμονες τροφίμων στην Ελβετία ανακάλυψαν έναν νέο τρόπο να φτιάχνουν σοκολάτα αξιοποιώντας ολόκληρο τον καρπό του κακάο. Χωρίς την προσθήκη ζάχαρης. Σύμφωνα με το BBC, αυτή η καινοτόμα σοκολάτα, που αναπτύχθηκε στο φημισμένο Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Ζυρίχης από τον επιστήμονα Kim Mishra και την ομάδα του, περιλαμβάνει τον πολτό, τον χυμό και τον φλοιό του φρούτου του κακάο.
Η νέα αυτή διαδικασία έχει ήδη κεντρίσει το ενδιαφέρον των εταιρειών που προωθούν βιώσιμες τροφές. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η παραδοσιακή μέθοδος παραγωγής σοκολάτας, που χρησιμοποιεί μόνο τους κόκκους, αφήνει ένα μεγάλο μέρος του καρπού, γεμάτο θρεπτικά συστατικά, να σαπίζει στα χωράφια.
Η Ειρήνη Μουρτζούκου, η 25χρονη που κατηγορείται για πολλαπλές ανθρωποκτονίες, εμφανίστηκε ανέκφραστη. Και δεν έδωσε…
Το τελικό σκορ 2-1 στο φιλικό με την Μπράγκα μπορεί να μην είναι το σημαντικότερο.…
Βαρύ πένθος και σοκ έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία του Μύρθιου η είδηση του θανάτου…
Η Euroleague δημιούργησε και δημοσίευσε ένα δίλεπτο βίντεο, αφιερωμένο στις κορυφαίες στιγμές του Παναθηναϊκού από…
Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι αύριο, Δευτέρα 14 Ιουλίου 2025, ανοίγει η πλατφόρμα για την…
Ο σέντερ του Παναθηναϊκού, Ματίας Λεσόρ, δεν θα ενισχύσει την εθνική ομάδα της Γαλλίας λόγω…