Ωστόσο, επιστήμονες τροφίμων στην Ελβετία ανακάλυψαν έναν νέο τρόπο να φτιάχνουν σοκολάτα αξιοποιώντας ολόκληρο τον καρπό του κακάο. Χωρίς την προσθήκη ζάχαρης. Σύμφωνα με το BBC, αυτή η καινοτόμα σοκολάτα, που αναπτύχθηκε στο φημισμένο Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Ζυρίχης από τον επιστήμονα Kim Mishra και την ομάδα του, περιλαμβάνει τον πολτό, τον χυμό και τον φλοιό του φρούτου του κακάο.
Η νέα αυτή διαδικασία έχει ήδη κεντρίσει το ενδιαφέρον των εταιρειών που προωθούν βιώσιμες τροφές. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η παραδοσιακή μέθοδος παραγωγής σοκολάτας, που χρησιμοποιεί μόνο τους κόκκους, αφήνει ένα μεγάλο μέρος του καρπού, γεμάτο θρεπτικά συστατικά, να σαπίζει στα χωράφια.
Το καταραμένο νούμερο που δεν θα δεις σε δωμάτιο ξενοδοχείου και ο λόγος που το…
Που και με ποιά παντρεύτηκε ο γιος του Πύρρου Δήμα, Βίκτωρ; Η ξεχωριστή και λιτή…
Σοκ: Γαλλία και Γερμανία ετοιμάζονται πυρετωδώς για μεγάλο πόλεμο με τη Ρωσία μέσα στο επόμενο…
Το Κύπελλο Εθνών Αφρικής, που θα διεξαχθεί από τις 21 Δεκεμβρίου έως τις 18 Ιανουαρίου,…
Στις 7 Σεπτεμβρίου, η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη σημαντικών μορφών. Όπως ο Όσιος Δανιήλ…
Πέθανε ο σπουδαίος λυράρης Γιώργης Βασιλάκης σκορπώντας τη θλίψη στην Κρήτη και σε όλη την…