Ωστόσο, επιστήμονες τροφίμων στην Ελβετία ανακάλυψαν έναν νέο τρόπο να φτιάχνουν σοκολάτα αξιοποιώντας ολόκληρο τον καρπό του κακάο. Χωρίς την προσθήκη ζάχαρης. Σύμφωνα με το BBC, αυτή η καινοτόμα σοκολάτα, που αναπτύχθηκε στο φημισμένο Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Ζυρίχης από τον επιστήμονα Kim Mishra και την ομάδα του, περιλαμβάνει τον πολτό, τον χυμό και τον φλοιό του φρούτου του κακάο.
Η νέα αυτή διαδικασία έχει ήδη κεντρίσει το ενδιαφέρον των εταιρειών που προωθούν βιώσιμες τροφές. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η παραδοσιακή μέθοδος παραγωγής σοκολάτας, που χρησιμοποιεί μόνο τους κόκκους, αφήνει ένα μεγάλο μέρος του καρπού, γεμάτο θρεπτικά συστατικά, να σαπίζει στα χωράφια.
Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε ανατριχιαστικές εικόνες με φάντασμα που έκοβε βόλτες σε διάσημο κάστρο Μια ανατριχιαστική…
Η Δανάη Μπάρκα γυμνή στην μπανιέρα σε φωτογραφίες που διέρρευσαν από προσωπική της απόδραση Η…
Ιερέας μάλωσε πιστή, επειδή δεν έβαλε πολλά χρήματα στο παγκάρι και προκαλεί θύελλα αντιδράσεων και…
Ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο σπουδαίος Έλληνας γυμναστής και «Άρχοντας των Κρίκων», ολοκλήρωσε την προσπάθειά του…
Σημαντική αύξηση στα εισοδηματικά κριτήρια για την ένταξη περισσότερων παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς ανακοίνωσε η…
Συναγερμός σήμανε στις λιμενικές Αρχές του Ηρακλείου. Μετά τον εντοπισμό μιας 71χρονης Γερμανίδας νεκρής, μέσα…