Ωστόσο, επιστήμονες τροφίμων στην Ελβετία ανακάλυψαν έναν νέο τρόπο να φτιάχνουν σοκολάτα αξιοποιώντας ολόκληρο τον καρπό του κακάο. Χωρίς την προσθήκη ζάχαρης. Σύμφωνα με το BBC, αυτή η καινοτόμα σοκολάτα, που αναπτύχθηκε στο φημισμένο Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Ζυρίχης από τον επιστήμονα Kim Mishra και την ομάδα του, περιλαμβάνει τον πολτό, τον χυμό και τον φλοιό του φρούτου του κακάο.
Η νέα αυτή διαδικασία έχει ήδη κεντρίσει το ενδιαφέρον των εταιρειών που προωθούν βιώσιμες τροφές. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η παραδοσιακή μέθοδος παραγωγής σοκολάτας, που χρησιμοποιεί μόνο τους κόκκους, αφήνει ένα μεγάλο μέρος του καρπού, γεμάτο θρεπτικά συστατικά, να σαπίζει στα χωράφια.
Ποιά είναι η Ρία Ελληνίδου; Η άγνωστη ζωή της εντυπωσιακής τραγουδίστριας που «σαρώνει» στο TikTok…
Γνωστός σεφ αυτοκτόνησε με καραμπίνα στην αυλή του σπιτιού του σκορπώντας σε όλους σοκ και…
Αισχρή επίθεση στην Ελλάδα από Αλβανό συνταγματάρχη... Και ο Αλβανός Πρωθυπουργός Έντι Ράμα αλωνίζει σε…
Την Πέμπτη 3 Απριλίου 2025, η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία τιμά τη μνήμη των εξής Αγίων:…
Σύμφωνα με τον ψυχολόγο Jeffrey Bernstein, τα πρώτα 30 δευτερόλεπτα μιας γνωριμίας είναι κρίσιμα για…
Μπάμπα Βάνγκα: Η τρομακτική προφητεία της τυφλής γερόντισσας για το 2025 που βγαίνει αληθινή Το…