Ωστόσο, επιστήμονες τροφίμων στην Ελβετία ανακάλυψαν έναν νέο τρόπο να φτιάχνουν σοκολάτα αξιοποιώντας ολόκληρο τον καρπό του κακάο. Χωρίς την προσθήκη ζάχαρης. Σύμφωνα με το BBC, αυτή η καινοτόμα σοκολάτα, που αναπτύχθηκε στο φημισμένο Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Ζυρίχης από τον επιστήμονα Kim Mishra και την ομάδα του, περιλαμβάνει τον πολτό, τον χυμό και τον φλοιό του φρούτου του κακάο.
Η νέα αυτή διαδικασία έχει ήδη κεντρίσει το ενδιαφέρον των εταιρειών που προωθούν βιώσιμες τροφές. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η παραδοσιακή μέθοδος παραγωγής σοκολάτας, που χρησιμοποιεί μόνο τους κόκκους, αφήνει ένα μεγάλο μέρος του καρπού, γεμάτο θρεπτικά συστατικά, να σαπίζει στα χωράφια.
Ποιός είναι ο πρώην παίκτης ριάλιτι που ξυλοκόπησε ασφαλιστή στο Αίγιο; Το κίνητρο και η…
Ο φούρνος μικροκυμάτων αποτελεί αναμφίβολα μία από τις πιο καθοριστικές συσκευές σε κάθε σύγχρονο νοικοκυριό.…
Η υπόθεση της «αφέντρας Μαρίας Στάμη» και του άνδρα που φέρεται να κρατούσε σε κατάσταση…
Τι κρύβεται πίσω από την «αμνησία ονομάτων»; Η ψυχολογία εξηγεί γιατί ο εγκέφαλος ξεχνά τα…
Στις 14 Δεκεμβρίου, η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη σημαντικών Αγίων, ενώ παράλληλα, η ημέρα…
Την ώρα που η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων από τους αγρότες,…