Ωστόσο, επιστήμονες τροφίμων στην Ελβετία ανακάλυψαν έναν νέο τρόπο να φτιάχνουν σοκολάτα αξιοποιώντας ολόκληρο τον καρπό του κακάο. Χωρίς την προσθήκη ζάχαρης. Σύμφωνα με το BBC, αυτή η καινοτόμα σοκολάτα, που αναπτύχθηκε στο φημισμένο Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Ζυρίχης από τον επιστήμονα Kim Mishra και την ομάδα του, περιλαμβάνει τον πολτό, τον χυμό και τον φλοιό του φρούτου του κακάο.
Η νέα αυτή διαδικασία έχει ήδη κεντρίσει το ενδιαφέρον των εταιρειών που προωθούν βιώσιμες τροφές. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η παραδοσιακή μέθοδος παραγωγής σοκολάτας, που χρησιμοποιεί μόνο τους κόκκους, αφήνει ένα μεγάλο μέρος του καρπού, γεμάτο θρεπτικά συστατικά, να σαπίζει στα χωράφια.
«Χείμαρος» η Μέρκελ: Έρχεται το τέλος της Ευρώπης; Οι μεγάλοι κίνδυνοι και η δραματική προειδοποίηση…
Η Ρωσία θέτει σε λειτουργία πυραύλους αέρος με πυρηνική κεφαλή και προκαλεί πανικό σε όλη…
Ποιό είναι το κόλπο για να κάνετε τα μαξιλάρια σας σαν καινούργια; Διώξτε λεκέδες και…
Χαφτάρ και Πούτιν τελειώνουν το Τουρκολιβυκό μνημόνιο και την κυβέρνηση του τουρκόφιλου Αμντούλ Χαμίντ Ντμπέιμπα...…
Ζώδια που πιάνουν οι κατάρες τους και επηρεάζουν το Σύμπαν... Η εξήγηση της Αστρολογίας πίσω…
Νέος σεισμός ταρακούνησε την Κρήτη Το βράδυ της Πέμπτης 22 Μαΐου 2025, μια νέα σεισμική…