Χορηγούμενο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέες ωμές απειλές Ερντογάν: «Θα αυξήσουμε την εμβέλεια των Ταϊφούν στα 1.000 χλμ.! Δεν θα αφήσουμε αναπάντητες τις ενέργειες της Ελλάδας!»

Χορηγούμενο

Σε νέες ωμές απειλές και προκλητικές δηλώσεις προέβη ο Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στο τουρκικό TRT.

Ο Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία δεν θα αφήσει αναπάντητες τις ενέργειες της Ελλάδας, που, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, απειλούν την ασφάλεια της χώρας του. Επίσης, ενώ στη δημοσιότητα βγαίνουν βίντεο που δείχνουν πρωτοφανή παρενόχληση από τουρκική ακταιωρό κατά σκάφους του Λιμενικού, ο Ερντογάν… κατηγορεί την Ελλάδα για την αύξηση της έντασης και λέει ότι δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια.

Παράλληλα, ο Τούρκος Πρόεδρος επανέλαβε τις δηλώσεις του για την εμβέλεια του πυραύλου «Ταϊφούν» (τυφώνας), που, σύμφωνα με τον Ερντογάν, «πανικοβάλλει» την Ελλάδα, και, την ίδια ώρα, έκανε λόγο για κινήσεις της Αθήνας που πλήττουν την καλή γειτονία.

Ενώ φέρνει άμεσα, προς ψήφιση, στο Τουρκικό Κοινοβούλιο το παράνομο Τουρκολιβυκό Μνημόνιο και ετοιμάζεται για έρευνες υδρογονανθράκων στην Κρήτη.

Οι απειλητικές δηλώσεις Ερντογάν

«Η πρόσφατη συμπεριφορά της Ελλάδας έναντι της Τουρκίας δεν μπορεί να εξηγηθεί ούτε να γίνει αποδεκτή. Αυτή η στάση είναι αντίθετη με τις σχέσεις γειτονίας και τη συμμαχία. Η κύρια ανησυχία της Ελλάδας είναι το αυξανόμενο προφίλ της Τουρκίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Απελπισμένη μπροστά στις αντιδράσεις μας στις παράνομες κινήσεις της Ελλάδας, η ελληνική πλευρά καταφεύγει σε παράλογες μεθόδους. Η Ελλάδα δεν έχει καμία βάση για να στηρίξει τους ισχυρισμούς της περί παραβίασης του εναέριου χώρου. Στην πραγματικότητα, η Ελλάδα αυξάνει την ένταση παρενοχλώντας τον εναέριο χώρο, τα αεροσκάφη και τους αλιείς μας. Οι ενέργειες αυτές δεν μένουν αναπάντητες από την αεροπορία και την ακτοφυλακή μας.

Πανικοβάλλονται όταν λέμε ”Tayfun” (τυφώνας). Επί του παρόντος, έχει εμβέλεια 560 χιλιομέτρων, αλλά λέω ότι αυτό δεν είναι αρκετό. Θα το αυξήσουμε στα 1.000 χιλιόμετρα. Αυτό είναι το βήμα που κάνουμε. Δεν είναι δυνατόν να καθόμαστε με δεμένα τα χέρια απέναντι σε ενέργειες που στρέφονται κατά της ασφάλειας της χώρας μας. Θα συνεχίσουμε να ανταποκρινόμαστε σε αυτές.

Δεν καταλαβαίνω αυτή την αντίθεση. Αυτά τα πράγματα που κάνουμε είναι για να προστατεύσουμε τη χώρα μας. Αυτές ονομάζονται “αμυντικές” βιομηχανίες. Θα πάρουμε την άδειά τους ενώ τα κάνουμε αυτά;».

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button