Απολαυστικά μπισκότα πορτοκαλιού με σταγόνες σοκολάτας, μαλακά και αφράτα!
Υλικά:
650 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου 4 κούπες και 1/4)
200 γρ. ζάχαρη άχνη (1 κούπα)
180 γρ. ηλιέλαιο (1 κούπα)
200 γρ. φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού (3/4 της κούπας)
Ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι
2 βανιλίνες
20 γρ. μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
100 γρ. σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρας
Εκτέλεση:
Αρχικά σε ένα μπολ, αναμειγνύουμε τον χυμό πορτοκαλιού με τη μαγειρική σόδα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να αφρίσει το μείγμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη άχνη, τις βανιλίνες, το ξύσμα πορτοκαλιού και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και μόλις αρχίσει να σχηματίζεται η ζύμη, ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας.
Ωστόσο συνεχίζουμε να προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
Επιπλέον προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (στον αέρα).
Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια των 40 γρ. το καθένα.
Έπειτα πιέζουμε ελαφρώς τα μπαλάκια με τις παλάμες μας και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Ψήνουμε τα μπισκότα για 10-12 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν για λίγα λεπτά πριν τα απολαύσουμε.
Συμβουλές:
Επίσης για πιο έντονη γεύση πορτοκαλιού, μπορείτε να προσθέσετε λίγο ξύσμα πορτοκαλιού στη ζύμη.
Αν δεν έχετε σταγόνες σοκολάτας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κομματάκια ψιλοκομμένης κουβερτούρας.
Μπορείτε να διατηρήσετε τα μπισκότα σε αεροστεγές δοχείο για αρκετές ημέρες.
Χορηγούμενο