ΣΥΝΤΑΓΕΣ - ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Νηστίσιμες καριόκες – Εύκολη και φανταστική συνταγή

Διατηρώντας όμως όλη τη γεύση και τη μαγεία του κλασικού γλυκού

Έχετε δοκιμάσει να φτιάξετε ποτέ νηστήσιμες καριόκες; Είναι μια εξαιρετικά εύκολη και γευστική συνταγή που δεν απαιτεί πολλά υλικά. Αλλά προσφέρει εξαιρετική γεύση και υφή. Χρησιμοποιώντας τα παραδοσιακά υλικά με νηστίσιμες εναλλακτικές. Όπως μαργαρίνη αντί για βούτυρο και κακά χωρίς ζωικά προϊόντα, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα γλυκό που είναι κατάλληλο για κάθε περίσταση. Οι νηστείες καριόκες είναι ιδανικές για όσους ακολουθούν διατροφή χωρίς ζωικά προϊόντα ή για την περίοδο της νηστείας. Διατηρώντας όμως όλη τη γεύση και τη μαγεία του κλασικού γλυκού.

Υλικά
Για τις νηστίσιμες καριόκες

200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. νερό
2 κ.σ. κακάο
1/4 κ.γ. κανέλα
4 κ.σ. κονιάκ
250 γρ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
150 γρ. φρυγανιά
Για την επικάλυψη
500 γρ. κουβερτούρα λιωμένη

Για το σιρόπι:
Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε τα πρώτα τέσσερα υλικά (ζάχαρη, νερό, κακάο, κανέλα) και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν το κακάο και η ζάχαρη. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει για 2.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει για 5 λεπτά.

Για τις καριόκες:

Προσθέτουμε στο ζεστό σιρόπι τα υπόλοιπα υλικά (κονιάκ, καρύδι, φρυγανιά) και ανακατεύουμε με κουτάλι μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη που να μοιάζει με πλαστελίνη.

Για τη μορφή των καριόκων, έχουμε δύο επιλογές:

Ανοίγουμε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο και κόβουμε με κουπ πατ.
Εναλλακτικά, πλάθουμε τη ζύμη σε ρολό (όπως στο μωσαϊκό), το τυλίγουμε και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και να σφίξει.
Μόλις παγώσει, κόβουμε το ρολό σε λεπτές φέτες.

Για την επικάλυψη:
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και τη διατηρούμε χλιαρή για να καλύψουμε τις καριόκες με μια λεπτή στρώση σοκολάτας.

Βουτάμε κάθε καριόκα στη λιωμένη κουβερτούρα και τις αφήνουμε σε λαδόκολλα να στεγνώσουν και να κρυώσουν πλήρως.

Όταν κρυώσουν, τις τυλίγουμε σε χαρτάκια και τις διατηρούμε σε δροσερό μέρος.

Μυστικά:
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το υπόλοιπο σιρόπι από άλλο γλυκό, συνδυασμένο με σιρόπι από γλυκά του κουταλιού, για να δώσετε επιπλέον γεύση στις καριόκες.

Επίσης, αντί γιαυγανιά, μπορείτε να προσθέσετε σπασμένα με λομακάρονα ή άλλα μπισκότα της προτίμησής σας στο μείγμα.


Χορηγούμενο

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
Back to top button
Close

Adblock Detected

Αγαπητέ/ή αναγνώστη/τρια,

Καταλαβαίνουμε απόλυτα ότι κανείς δεν θέλει ενοχλητικές διαφημίσεις. Ωστόσο, το Panictimes.gr βασίζεται αποκλειστικά στις διαφημίσεις για να παραμένει δωρεάν και προσβάσιμο σε όλους.

Με το AdBlock ενεργοποιημένο, μας στερείς τη μοναδική πηγή εσόδων που μας επιτρέπει να δημιουργούμε ποιοτικό περιεχόμενο καθημερινά.

Σε παρακαλούμε: ✅ Απενεργοποίησε το AdBlock για το Panictimes.gr ✅ Ή whitelist μας στις ρυθμίσεις του AdBlock.

Ακόμα και 10 δευτερόλεπτα με ορατές διαφημίσεις βοηθούν πολύ! 🙏

Ευχαριστούμε που μας στηρίζεις!