ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νηστίσιμες καριόκες – Εύκολη και φανταστική συνταγή

Διατηρώντας όμως όλη τη γεύση και τη μαγεία του κλασικού γλυκού

Έχετε δοκιμάσει να φτιάξετε ποτέ νηστήσιμες καριόκες; Είναι μια εξαιρετικά εύκολη και γευστική συνταγή που δεν απαιτεί πολλά υλικά. Αλλά προσφέρει εξαιρετική γεύση και υφή. Χρησιμοποιώντας τα παραδοσιακά υλικά με νηστίσιμες εναλλακτικές. Όπως μαργαρίνη αντί για βούτυρο και κακά χωρίς ζωικά προϊόντα, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα γλυκό που είναι κατάλληλο για κάθε περίσταση. Οι νηστείες καριόκες είναι ιδανικές για όσους ακολουθούν διατροφή χωρίς ζωικά προϊόντα ή για την περίοδο της νηστείας. Διατηρώντας όμως όλη τη γεύση και τη μαγεία του κλασικού γλυκού.

Υλικά
Για τις νηστίσιμες καριόκες

200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. νερό
2 κ.σ. κακάο
1/4 κ.γ. κανέλα
4 κ.σ. κονιάκ
250 γρ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
150 γρ. φρυγανιά
Για την επικάλυψη
500 γρ. κουβερτούρα λιωμένη

Για το σιρόπι:
Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε τα πρώτα τέσσερα υλικά (ζάχαρη, νερό, κακάο, κανέλα) και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν το κακάο και η ζάχαρη. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει για 2.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει για 5 λεπτά.

Για τις καριόκες:

Προσθέτουμε στο ζεστό σιρόπι τα υπόλοιπα υλικά (κονιάκ, καρύδι, φρυγανιά) και ανακατεύουμε με κουτάλι μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη που να μοιάζει με πλαστελίνη.

Για τη μορφή των καριόκων, έχουμε δύο επιλογές:

Ανοίγουμε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο και κόβουμε με κουπ πατ.
Εναλλακτικά, πλάθουμε τη ζύμη σε ρολό (όπως στο μωσαϊκό), το τυλίγουμε και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και να σφίξει.
Μόλις παγώσει, κόβουμε το ρολό σε λεπτές φέτες.

Για την επικάλυψη:
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και τη διατηρούμε χλιαρή για να καλύψουμε τις καριόκες με μια λεπτή στρώση σοκολάτας.

Βουτάμε κάθε καριόκα στη λιωμένη κουβερτούρα και τις αφήνουμε σε λαδόκολλα να στεγνώσουν και να κρυώσουν πλήρως.

Όταν κρυώσουν, τις τυλίγουμε σε χαρτάκια και τις διατηρούμε σε δροσερό μέρος.

Μυστικά:
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το υπόλοιπο σιρόπι από άλλο γλυκό, συνδυασμένο με σιρόπι από γλυκά του κουταλιού, για να δώσετε επιπλέον γεύση στις καριόκες.

Επίσης, αντί γιαυγανιά, μπορείτε να προσθέσετε σπασμένα με λομακάρονα ή άλλα μπισκότα της προτίμησής σας στο μείγμα.

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Αστυνομικός της ασφάλειας της Βουλής συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία

Αστυνομικός που υπηρετεί στη Βουλή συνελήφθη πρόσφατα με κατηγορίες για ενδοοικογενειακή βία. Σύμφωνα με τις…

2 ώρες ago

Ο Μύλος των Ξωτικών μια μαγευτική Χριστουγεννιάτικη ιστορία επιστρέφει στα Τρίκαλα

Ο Μύλος των Ξωτικών ανοίγει και φέτος τις πόρτες του. Προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους σε…

2 ώρες ago

Τραγωδία στην Ξάνθη: Τεχνικό λάθος στην κατασκευή του συστήματος υγραερίου

Το πρωί της Παρασκευής (29/11), ο ειδικός αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας μίλησε στον Alpha για την…

4 ώρες ago

Τα εκπληκτικά οφέλη για την υγεία μας αν κόψουμε τη ζάχαρη έστω και για λίγες μέρες

Πολλές από εμάς σκεφτόμαστε να μειώσουμε ή ακόμα και να σταματήσουμε την κατανάλωση ζάχαρης. Αλλά…

5 ώρες ago

Αλβανοί ύψωσαν σημαίες και τραγουδούσαν μπροστά στον άγνωστο στρατιώτη(βίντεο)

Το βράδυ της Πέμπτης, η πλατεία Συντάγματος έγινε το σκηνικό για εκδηλώσεις που προκάλεσαν αντιδράσεις.…

5 ώρες ago

Εορτολόγιο Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2024

Σύμφωνα με το εορτολόγιο του 2024, στις 29 Νοεμβρίου τιμάται η μνήμη του Αγίου Φαίδρου…

6 ώρες ago