Η μαγιονέζα, μια κρεμώδης σάλτσα, είναι ένα εξαιρετικό συνοδευτικό κρύων και ζεστών πιάτων, από σαλάτες και σάντουιτς μέχρι θαλασσινά και κρεατικά. Παρόλο που η σπιτική της παρασκευή είναι σχετικά απλή, πολλοί αποφεύγουν να την φτιάξουν λόγω της χρήσης ωμού αυγού, που αποτελεί βασικό συστατικό της.
Για όσους νηστεύουν ή για όσους επιθυμούν μια εναλλακτική λύση, υπάρχει μια εξαιρετική vegan μαγιονέζα χωρίς αυγό, με βάση το γάλα σόγιας. Η υφή και η γεύση της είναι παρόμοιες με την κλασική μαγιονέζα, ενώ η παρασκευή της είναι γρήγορη και εύκολη, απαιτώντας μόλις 3 λεπτά με τη χρήση ενός μπλέντερ.
Ακολουθεί η συνταγή για αυτή την vegan μαγιονέζα:
Υλικά:
320 ml ηλιέλαιο
160 ml γάλα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
½ κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση:
Τοποθετήστε όλα τα υλικά σε έναν πολυκόφτη ή σε ένα ραβδομπλέντερ.
Χτυπήστε τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί μια κρεμώδης υφή.
Η μαγιονέζα είναι έτοιμη! Αποθηκεύστε την στο ψυγείο για 3-4 ώρες, ώστε να αναμειχθούν οι γεύσεις.
Η μαγιονέζα διατηρείται στο ψυγείο για 4-5 ημέρες.
Χορηγούμενο