Advertisement
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νηστίσιμη μαγιονέζα: Εύκολη συνταγή χωρίς αυγό

Advertisement

Η μαγιονέζα, μια κρεμώδης σάλτσα, είναι ένα εξαιρετικό συνοδευτικό κρύων και ζεστών πιάτων, από σαλάτες και σάντουιτς μέχρι θαλασσινά και κρεατικά. Παρόλο που η σπιτική της παρασκευή είναι σχετικά απλή, πολλοί αποφεύγουν να την φτιάξουν λόγω της χρήσης ωμού αυγού, που αποτελεί βασικό συστατικό της.

Για όσους νηστεύουν ή για όσους επιθυμούν μια εναλλακτική λύση, υπάρχει μια εξαιρετική vegan μαγιονέζα χωρίς αυγό, με βάση το γάλα σόγιας. Η υφή και η γεύση της είναι παρόμοιες με την κλασική μαγιονέζα, ενώ η παρασκευή της είναι γρήγορη και εύκολη, απαιτώντας μόλις 3 λεπτά με τη χρήση ενός μπλέντερ.

Ακολουθεί η συνταγή για αυτή την vegan μαγιονέζα:

Υλικά:

Advertisement

320 ml ηλιέλαιο
160 ml γάλα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
½ κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση:

Τοποθετήστε όλα τα υλικά σε έναν πολυκόφτη ή σε ένα ραβδομπλέντερ.
Χτυπήστε τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί μια κρεμώδης υφή.
Η μαγιονέζα είναι έτοιμη! Αποθηκεύστε την στο ψυγείο για 3-4 ώρες, ώστε να αναμειχθούν οι γεύσεις.
Η μαγιονέζα διατηρείται στο ψυγείο για 4-5 ημέρες.


Χορηγούμενο

Advertisement

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
Advertisement
Back to top button