ΣΥΝΤΑΓΕΣ - ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Νηστίσιμη, πράσινη, σαλάτα με γαρίδες και ψητό ανανά – Μοναδική πρόταση για το νηστίσιμο και όχι μόνο τραπέζι σας

Θα σας ταξιδέψει και θα σας μαγέψει!

Μια υπέροχη και επίσης δροσιστική πράσινη σαλάτα με γαρίδες και ψητό ανανά. Μία μοναδική πρόταση από τον σεφ Στέλιο Χατζηνικολάου* για ένα γρήγορο γεύμα που θα σας ταξιδέψει και, επίσης, θα σας μαγέψει. Θα συνοδέψει, αλλά και στολίσει με μοναδικό τρόπο το νηστίσιμο και όχι μόνο τραπέζι σας.

Απλά, ακολουθήστε βήμα – βήμα τις παρακάτω οδηγίες με τα υλικά που θα χρειαστείτε και τον τρόπο εκτέλεσης. Βαθμός δυσκολίας; Μικρός και το ρίσκο αποτυχίας, επίσης, ανύπαρκτο.

Υλικά
  • 1 γαλλική σαλάτα
  • 5-6 φύλλα κόκκινη λόλα
  • 5-6 φύλλα πράσινη λόλα
  • 200gr Ανανά σε χυμό κομμένο σε κυβάκια
  • 1 κουταλιά της σούπας κουκουνάρι
  • 1 κουταλιά της σούπας goji berry
  • 7-8 γαρίδες βρασμένες και επίσης καθαρισμένες (μπορεί να είναι και κατεψυγμένες)
  • Για την βινεγκρέτ
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι βαλσάμικο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
    • Πλένουμε και κόβουμε σε κομμάτια τη σαλάτα και την λόλα και τα τοποθετούμε σε ένα βαθύ μπολ.
    • Παίρνουμε ένα σχαροτήγανο και το βάζουμε να κάψει καλά. Μόλις στο σχαροτήγανο ζεσταθεί βάζουμε τις φέτες ανανά ώστε να τις ψήσουμε και να πάρουνε μία ωραία γράμμωση τις αφαιρούμε και τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
    • Στο ίδιο τηγάνι όπως είναι ζεστό βάζουμε τις γαρίδες μας τις οποίες έχουμε καθαρισμένες από τη φλούδα και το εντεράκι τις ψήνουμε και αυτές να πάρουνε μία ωραία γράμμωση και τους αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν
    • Στην συνέχεια προσθέτουμε, επίσης, τον ανανά, το κουκουνάρι το goji berry και τις γαρίδες μέσα στο μπολ με τα λαχανικά μας.
    • Επίσης, σε ένα σέικερ αναμιγνύουμε καλά με ένα ραβδομπλέντερ το ελαιόλαδο, το ξύδι, το μέλι, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι. Περιχύνουμε τη σαλάτα μας και σερβίρουμε.

Και… Καλή σας όρεξη!

*Ο σεφ Στέλιος Χατζηνικολάου έχει εργαστεί ως executive Chef στο AMMOS restaurant στην Κυπαρισσία, ως executive Chef στο bistrot Mad Hatters στην Πάρο, στο Helios restaurant, ως Head Chef στο Bahrain στα UAE, στο Hotel Perrakis στην Άνδρο ως Sous Chef και από το 2018 είναι Private Chef και επίσης ιδιοκτήτης του site www.mediterranean-cuisine.com

Back to top button