Νηστίσιμο γλυκό ψυγείου χωρίς ζάχαρη… Υπέροχη συνταγή για ένα δροσερό και ελαφρύ επιδόρπιο ιδανικό και για τις ημέρες της νηστείας
Ένα δροσερό και ελαφρύ επιδόρπιο, ιδανικό για τις ημέρες της νηστείας αλλά και για όσους επιθυμούν μια πιο υγιεινή διατροφή, έρχεται να ικανοποιήσει την ανάγκη για γλυκό χωρίς ενοχές. Πρόκειται για ένα πανεύκολο γλυκό ψυγείου, χωρίς προσθήκη ζάχαρης, που ετοιμάζεται γρήγορα και προσφέρει μια απολαυστική γευστική εμπειρία.
Νηστίσιμο γλυκό ψυγείου χωρίς ζάχαρη
Το μυστικό της επιτυχίας του κρύβεται στην απλότητα των υλικών και στην ευελιξία του, καθώς μπορεί να καταναλωθεί από όλους, ανεξάρτητα από τις διατροφικές τους επιλογές. Με φυσικά γλυκαντικά και αγνά συστατικά, αυτό το γλυκό αποτελεί την ιδανική λύση για τις στιγμές που θέλετε να απολαύσετε κάτι γλυκό, χωρίς να επιβαρύνετε τον οργανισμό σας με περιττές θερμίδες και επεξεργασμένη ζάχαρη.
Υλικά
Γάλα καρύδας (1 κουτί 400 γρ.)
Κορν φλάουρ (3 κ.σ.)
Μέλι (2-3 κ.γ.)
Νερό (100 γρ.)
Κουβερτούρα (250 γρ.)
Εκτέλεση
Ετοιμασία της λευκής κρέμας: Σε μια κατσαρόλα, συνδυάστε το γάλα καρύδας με το μέλι και ζεστάνετε το μείγμα. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, διαλύστε το κορν φλάουρ στο νερό και προσθέστε το στο ζεστό μείγμα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε την κρέμα να κρυώσει.
Ετοιμασία της σοκολατένιας κρέμας: Σε μια άλλη κατσαρόλα, συνδυάστε το υπόλοιπο γάλα καρύδας με το μέλι. Διαλύστε το κορν φλάουρ στο νερό και προσθέστε το στο ζεστό μείγμα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Προσθέστε τη σοκολάτα και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί πλήρως στην κρέμα. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε την κρέμα να κρυώσει.
Συναρμολόγηση του γλυκού: Αλείψτε μια φόρμα ζελέ με ηλιέλαιο και απλώστε το μισό της λευκής κρέμας. Τοποθετήστε τη φόρμα στην κατάψυξη για 15 λεπτά, ώστε να σταθεροποιηθεί η κρέμα. Στη συνέχεια, απλώστε το μισό της σοκολατένιας κρέμας πάνω από τη λευκή κρέμα. Επαναλάβετε τη διαδικασία, εναλλάσσοντας τις δύο κρέμες, μέχρι να δημιουργήσετε τέσσερις στρώσεις.
Παγώνοντας το γλυκό: Τοποθετήστε τη φόρμα στο ψυγείο και αφήστε το γλυκό να παγώσει καλά για τουλάχιστον 2-3 ώρες πριν το σερβίρετε.
Σερβίρισμα: Ξεφορμάρετε το γλυκό και απολαύστε το δροσερό και λαχταριστό επιδόρπιο σας.

Αγιορείτικες καριόκες: Νηστίσιμη απόλαυση
Συμβουλές
Μπορείτε να προσαρμόσετε την ποσότητα του μελιού ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
Για μια πιο πλούσια σοκολατένια γεύση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κουβερτούρα με υψηλότερη περιεκτικότητα σε κακάο.
Μπορείτε να προσθέσετε φρούτα ή ξηρούς καρπούς ανάμεσα στις στρώσεις του γλυκού για επιπλέον γεύση και υφή.
Αυτό το νηστίσιμο γλυκό ψυγείου αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν ένα υγιεινό και νόστιμο επιδόρπιο, χωρίς την προσθήκη ζάχαρης. Η απλότητα της συνταγής και η ευελιξία των υλικών το καθιστούν ιδανικό για κάθε περίσταση, από ένα απλό οικογενειακό γεύμα μέχρι ένα επίσημο δείπνο.
Χορηγούμενο