Advertisement
ΣΥΝΤΑΓΕΣ - ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Νηστίσιμο μωσαϊκό σοκολάτας: Γρήγορο, εύκολο και πεντανόστιμο

Advertisement

Απολαύστε την κλασική γεύση του αγαπημένου μωσαϊκού σε μια απολαυστική vegan εκδοχή.

Υλικά:

  • 200 γρ. φυτική μαργαρίνη
  • 120 γρ. φυτικό ρόφημα (π.χ., αμυγδάλου)
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 30 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 20 γρ. κακάο σε σκόνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 170 γρ. φυτική κουβερτούρα
  • 80 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
  • 500 γρ. μπισκότα τύπου digestive (βεβαιωθείτε ότι είναι vegan)

Εκτέλεση:

Αρχικά σε μια μέτρια κατσαρόλα, λιώστε σε χαμηλή φωτιά τη φυτική μαργαρίνη, το φυτικό ρόφημα, το εκχύλισμα βανίλιας, την άχνη ζάχαρη, το κακάο και το αλάτι, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Στη συνέχεια, αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε τη φυτική κουβερτούρα σπασμένη σε μικρά κομμάτια. Αφήστε για λίγα δευτερόλεπτα να μαλακώσει και ανακατέψτε απαλά μέχρι να λιώσει εντελώς. Ακόμη αφήστε το μείγμα στην άκρη.
Επιπλέον σε ένα μεγάλο μπολ, βάλτε τα καρύδια και σπάστε τα μπισκότα σε σχετικά μεγάλα κομμάτια με τα χέρια σας.

Επίσης ρίξτε το σοκολατένιο μείγμα στο μπολ με τα μπισκότα και τα καρύδια. Ανακατέψτε καλά με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να καλυφθούν όλα τα υλικά. Αφήστε το μείγμα να σταθεί για 3-4 λεπτά.
Έπειτα στρώστε μια λαδόκολλα στον πάγκο εργασίας σας. Στη συνέχεια αδειάστε το μείγμα στο κέντρο της λαδόκολλας και τυλίξτε το σφιχτά σε σχήμα καραμέλας ή κορμού.
Κατόπιν τυλίξτε τη λαδόκολλα με διάφανη μεμβράνη και πιέστε απαλά με τα χέρια σας για να διαμορφώσετε ομοιόμορφα το μωσαϊκό.
Μετά μεταφέρετε το μωσαϊκό στο ψυγείο και αφήστε το να παγώσει για τουλάχιστον 3-4 ώρες.
Τέλος ξετυλίξτε, κόψτε σε φέτες και απολαύστε!

Advertisement

Χορηγούμενο

Advertisement

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
Advertisement
Back to top button