Η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) συνιστά στους χρήστες iPhone και Android να επανεκκινούν τα κινητά τους τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα για να προστατευτούν από επιθέσεις χάκερ.
Με αυτό τον τρόπο διαγράφονται προσωρινά αποθηκευμένες ευαίσθητες πληροφορίες, όπως εφαρμογές και άλλες πληροφορίες που λειτουργούν στο παρασκήνιο.
Η NSA προειδοποίησε επίσης ότι οι χρήστες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί όταν συνδέονται σε δημόσια δίκτυα WiFi και να ενημερώνουν τακτικά το λογισμικό και τις εφαρμογές τους.
Δείτε επίσης – Φορτιστές τέλος-Αυτό είναι το καλώδιο για όλα τα κινητά!
Η επανεκκίνηση του τηλεφώνου είναι μια λιγότερο γνωστή μέθοδος για την καταπολέμηση των κυβερνοεπιθέσεων, εμποδίζοντας τους χάκερς να χρησιμοποιήσουν ένα κενό ασφαλείας με ένα κλικ.
Αν το σύστημα δεν απενεργοποιηθεί και ενεργοποιηθεί ξανά, ένας χάκερ μπορεί να εκμεταλλευτεί ανοιχτές διευθύνσεις URL για να εκτελέσει κώδικα και να εγκαταστήσει κακόβουλο λογισμικό.
Με την απενεργοποίηση και επανενεργοποίηση του τηλεφώνου, οι χρήστες μειώνουν επίσης τον κίνδυνο στοχευμένων επιθέσεων τύπου spear-phishing, όπου αποστέλλονται ψεύτικα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για κλοπή ευαίσθητων πληροφοριών, όπως κωδικοί πρόσβασης.
Σύμφωνα με μια μελέτη του Pew Research του 2015, σχεδόν οι μισοί ιδιοκτήτες smartphone σπάνια ή ποτέ δεν απενεργοποιούν το κινητό τους, ενώ το 82% δήλωσε ότι σπάνια επανεκκινεί το τηλέφωνό του.
Καθώς οι χάκερ ανακαλύπτουν νέους τρόπους για να παραβιάσουν ένα σύστημα, η ενημέρωση του λογισμικού εξαλείφει τυχόν ελαττώματα που μπορεί να έχουν χρησιμοποιηθεί για πρόσβαση στα δεδομένα σας.
Η NSA προτείνει επίσης την απενεργοποίηση του Bluetooth όταν δεν χρησιμοποιείται, για να μειωθεί η πιθανότητα μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης στις συσκευές.
Παρά τις συμβουλές αυτές, η NSA προειδοποιεί ότι δεν είναι 100% αποτελεσματικές, αλλά παρέχουν μια μερική προστασία από κακόβουλες δραστηριότητες.
Οι χρήστες θα πρέπει επίσης να απενεργοποιούν το WiFi τους και να διαγράφουν αχρησιμοποίητα δίκτυα που μπορεί να χρησιμοποιηθούν από χάκερ για να στοχεύσουν τα τηλέφωνά τους.
Όταν συνδέονται σε δίκτυα WiFi, είναι σημαντικό να προσέχουν τις επιθέσεις SSID που παραπλανούν τους χρήστες να συνδεθούν σε ψεύτικα hotspots αντί για το επίσημο WiFi μιας εγκατάστασης.
Μια ισχυρή οθόνη κλειδώματος με εξαψήφιο PIN προσθέτει επιπλέον προστασία, ιδιαίτερα όταν συνδυάζεται με τη λειτουργία που διαγράφει τα δεδομένα μετά από 10 λανθασμένες προσπάθειες.
Η NSA προειδοποίησε επίσης να αποφεύγονται συνημμένα email ή σύνδεσμοι από άγνωστες πηγές, καθώς μπορεί να περιέχουν κακόβουλο λογισμικό.
Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC) προειδοποίησε επίσης να μην αποσυντίθενται οι ρυθμίσεις ασφαλείας που θα μπορούσαν να δώσουν στους χάκερ την ευκαιρία να παραβιάσουν το τηλέφωνο.
Σύμφωνα με τη Statista, τα δεδομένα 353 εκατομμυρίων ατόμων παραβιάστηκαν στις ΗΠΑ πέρυσι, συμπεριλαμβανομένων παραβιάσεων, διαρροών και εκθέσεων.
«Πικάντικες» αποκαλύψεις από τον Σταύρο Μπαλάσκα για τη δεύτερη σύζυγό του: «Κατά βάση όλοι είμαστε…
Χρονοταξιδιώτης επέστρεψε από το μέλλον και σοκάρει Οι τρείς ημερομηνίες που κάτι τρομερό θα συμβεί…
Απίστευτη μπίζνα με νύφες και απεγνωσμένους άντρες που ψάχνουν να παντρευτούν με παράνομο εμπόριο ανθρώπων…
Στη φυλακή ο παλαιοχριστιανός Μανώλης Καλαϊτζιδάκης μετά από σύλληψη για ενδοοικογενειακή βία και αιμομιξία Ο…
Ένα περιστατικό που, δυστυχώς, επαναλαμβάνεται συχνά σε αστικές περιοχές της Ελλάδας, σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη. Μια…
Το κοκορέτσι, ένα παραδοσιακό ελληνικό έδεσμα, αποτελεί αγαπημένο μεζέ. Ιδιαίτερα δημοφιλές κατά τις εορταστικές περιόδους…