Χορηγούμενο
ΚΟΣΜΟΣ

Ο ιδρυτής της Wagner έβγαλε στη φόρα ανατριχιαστική φωτογραφία νεκρών Ρώσων μαχητών, στην Ουκρανία και καταγγέλλει τη Ρωσία για «προδοσία»!

Χορηγούμενο

Μία σοκαριστική φωτογραφία δημοσίευσε ο αρχηγός της Wagner Γιεβγκένι Πριγκόζιν, που συνεχίζει την αντιπαράθεση με την στρατιωτική ηγεσία της Ρωσίας και φαίνεται να τραβά ακόμα περισσότερο το σκοινί μετά τις χθεσινές δηλώσεις για “προδοσία”.

Η εικόνα είναι αποκρουστική. Πτώματα δεκάδων μαχητών είναι πεσμένα στο έδαφος της ανατολικής Ουκρανίας, στο Μπαχμούτ. Καθώς οι ίδιοι σκοτώθηκαν επειδή δεν είχαν πυρομαχικά, όπως καταγγέλλει ο Πριγκόζιν.

Ο ιδρυτής της Wagner κατηγόρησε το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ότι στερεί σκόπιμα πυρομαχικά από τους μαχητές του. Και, μάλιστα, αυτό το αποκάλεσε προδοτική προσπάθεια να καταστραφεί η παραστρατιωτική οργάνωση.

Το υπουργείο Άμυνας, σε ανακοίνωσή του, ανέφερε ότι οι ισχυρισμοί αυτοί είναι «εντελώς αναληθείς». Και παραπονέθηκε -χωρίς να αναφέρει ονομαστικά τον Πριγκόζιν- για προσπάθειες δημιουργίας διασπάσεων που λειτουργούσαν «αποκλειστικά προς όφελος του εχθρού».

«Πέθαναν εξαιτίας της λεγόμενης πείνας των οβίδων»

«Αυτό είναι ένα από τα μέρη όπου έχουν συγκεντρωθεί τα πτώματα όσων έχουν πεθάνει», δήλωσε ο Πριγκόζιν σε συνέντευξή του σε διακεκριμένο Ρώσο στρατιωτικό μπλόγκερ.

«Αυτοί είναι νεαροί που πέθαναν χθες εξαιτίας της λεγόμενης πείνας των οβίδων. Οι μητέρες, οι σύζυγοι και τα παιδιά θα πάρουν τα πτώματά τους. Οι νεκροί θα έπρεπε να είναι πέντε φορές λιγότεροι . Ποιος ευθύνεται που πέθαναν; Υπεύθυνοι είναι εκείνοι που θα έπρεπε να είχαν λύσει το ζήτημα ότι θα είχαμε αρκετά πυρομαχικά.

Την τελική υπογραφή έπρεπε την είχε είτε (ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου) Γκεράσιμοφ, είτε (ο υπουργός Άμυνας) Σοϊγκού. Κανένας από αυτούς δεν θέλει να πάρει την απόφαση» δήλωσε, μάλιστα, ο Πριγκόζιν.

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button