ΔΩΜΑΤΙΟ ΠΑΝΙΚΟΥ

‘Βόμβα’ από τον Παύλο: «Καθήκον να ανταποδίδουμε στο Έθνος! Είμαστε στην Ελλάδα για να…»

Αποκαλύψεις μετά τον θάνατο του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου

Μια πολυσέλιδη συνέντευξη στο γαλλικό περιοδικό Poind de vue έδωσε ο πρωτότοκος του γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλος.

Στις φωτογραφίες που συνοδεύουν την συνέντευξη στο πλευρό του βρίσκεται η σύζυγος του Μαρί Σαντάλ και ο γιος του Κωνσταντίνος – Αλέξιος. Ο Παύλος φωτογραφήθηκε μαζί τους, με θέα την Ακρόπολη από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία και στους χώρους της Αθηναϊκής Λέσχης.

Απαντώντας στον δημοσιογράφο του περιοδικού σχετικά με την θέση που θα επιθυμούσε να έχει στην ελληνική κοινωνία τόνισε: «Την ίδια θέση έως και σήμερα. Δεν θα αλλάξω ποτέ τη στάση μου. Ο κόσμος θα με βλέπει όπως είμαι: ο οικογενειάρχης, αλλά εξακολουθώ να είμαι ο Παύλος για όλους».

Ξεκάθαρος ήταν και στο θέμα του πρωτότοκου γιου του. Όταν ρωτήθηκε «πώς προετοιμάζετε τον μεγαλύτερο γιο σας Κωνσταντίνο για τον ρόλο του ως διαδόχου;» απάντησε: «Δεν σκοπεύω να αναλάβω επίσημο ρόλο, ούτε και αυτός. Το μόνο που μπορώ να του προτείνω είναι να ακολουθήσει το παράδειγμα του παππού του, να είναι καλός άνθρωπος όπως ελπίζω να είμαι και εγώ. Τον ενθαρρύνω επίσης να εξερευνήσει όλα όσα τον ενδιαφέρουν, να μην εγκλωβιστεί στο παρελθόν».

Η αγορά σπιτιού

Όσον αφορά τη φημολογούμενη αγορά σπιτιού στην Ελλάδα έκανε γνωστά τα εξής: «Ψάχνουμε να αγοράσουμε ένα σπίτι στην Ελλάδα, εδώ και καιρό και μετά το θάνατο του πατέρα μου υπάρχουν πολλές φήμες. Μπορεί να είναι στην Αθήνα, ανάλογα με το τι θα βρούμε. Τα παιδιά μας έχουν προχωρήσει αρκετά στη ζωή τους.
Ο μικρότερος γιος μας, ο Αριστείδης, πηγαίνει στο Wellington College στην Αγγλία, όπου πήγαν και τα αδέρφια του πριν από αυτόν. Ο Οδυσσέας μόλις αποφοίτησε από το λύκειο και θα πάει στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Ο Αχιλλέας είναι επίσης φοιτητής εκεί και θα αποφοιτήσει του χρόνου. Τέλος, η Ολυμπία συνεργάζεται με πολλούς οίκους μόδας. Όσο για μένα, έχω την δυνατότητα να εργαστώ από παντού. Δεν υπάρχει βιασύνη, αλλά ως επικεφαλής της οικογένειας, σίγουρα θα με βλέπουν περισσότερο εδώ».

«Είμαστε συγκινημένοι από τον κόσμο»

Μεταξύ άλλων ο Παύλος αναφέρει: «είμαστε συγκινημένοι από τον κόσμο που ήρθε να αποτίσει φόρο τιμής στον πατέρα μου. Γνωρίζω ότι πολλοί δεν μπόρεσαν να φτάσουν στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου όπου βρισκόταν η σορός του, καθώς η εξόδιος ακολουθία ξεκίνησε στις 11 το πρωί. Θα θέλαμε, να τους είχαμε δώσει μια ολόκληρη ημέρα, αλλά κάτι τέτοιο δεν ήταν δυνατό. Αυτό που έχει ενδιαφέρον, είναι το γεγονός της παρουσίας πολλών νέων ανθρώπων στο πλήθος, όχι μόνο γνωστών του πατέρα μου. Πιθανώς, επειδή κατάλαβαν ότι επρόκειτο για ένα ιστορικό γεγονός. Ο πατέρας μου υπήρξε αρχηγός κράτους, βασιλιάς και ένας χρυσός ολυμπιονίκης. Πολλοί δεν τον γνώριζαν, αλλά ήθελαν να αποτίσουν φόρο τιμής σε μια προσωπικότητα, ένα κομμάτι της ελληνικής ιστορίας».

Νέος επικεφαλής του Βασιλικού Οίκου της Ελλάδας

Στην ερώτηση «είστε ο νέος επικεφαλής του Βασιλικού Οίκου της Ελλάδας. Πώς βλέπετε αυτόν τον ρόλο;», ο Παύλος απάντησε: «Στην περίπτωσή μου, βέβαια, κληρονομώ αυτόν τον ρόλο από τον πατέρα μου, χωρίς να συνδέεται με οποιαδήποτε ευθύνη σε κρατικό επίπεδο, απλώς σε οικογενειακό επίπεδο.

Ο ρόλος μου, θα είναι να αποτελώ παράδειγμα για την οικογένεια μου. Και να ενθαρρύνω τη δική μου οικογένεια να αναλάβει το ρόλο της στο μέλλον. Είμαι τυχερός που έχω τη σύζυγό μου Μαρί-Σαντάλ, μια υπέροχη γυναίκα που έχει μεγαλώσει τα πιο υπέροχα παιδιά. Θα συνεχίσουμε με αυτόν τον τρόπο: να είμαστε ενωμένοι και να διατηρούμε ισχυρούς δεσμούς με τη χώρα μας.

Ήμουν τυχερός που μπόρεσα να ζήσω μια ανεξάρτητη ζωή μέχρι τώρα, κατά τη διάρκεια της οποίας δημιούργησα τη δική μου επιχείρηση πριν από είκοσι χρόνια. Αυτό μου επιτρέπει να είμαι παραγωγικός και αυτόνομος σε έναν σύγχρονο κόσμο. Χάρη σε αυτή την εμπειρία, σε συνδυασμό με την εκπαίδευσή μου και τη στρατιωτική μου θητεία, αισθάνομαι έτοιμος να αναλάβω αυτόν τον νέο ρόλο».

Καθήκον να ανταποδίδουμε στο Έθνος

Όσον αφορά τις αξίες που του κληροδότησαν οι γονείς του ανέφερε:«Η πιο σημαντική, την οποία μοιράζονταν και οι δύο, ήταν να κρατάς την οικογένεια ενωμένη. Το πέτυχαν αυτό, επειδή είμαστε κοντά ο ένας στον άλλον με τα αδέλφια μου. Και πιστεύω ότι έχουμε την ίδια ευκαιρία και με τα δικά μας παιδιά. Από εκεί και πέρα, φροντίζω να διατηρώ επαφές με τα ξαδέλφια μου και τις θείες και τους θείους μου. Και φυσικά, οι γονείς μου μας δίδαξαν σεβασμό για τη χώρα μας, για τη θρησκεία, για ορισμένες παραδόσεις που μας είναι πολύτιμες. Και επίσης το καθήκον να ανταποδίδουμε στο έθνος όσα περισσότερα μπορούμε. Να είμαστε καλοί άνθρωποι και να κερδίζουμε ένα αξιοπρεπές εισόδημα. Σήμερα, η κατοχή ενός κληρονομικού τίτλου πρίγκιπα ή βασιλέα-μονάρχη απομακρύνει τα προβλήματα της διαχείρισης. Αλλά όταν ζεις στον κανονικό κόσμο, πρέπει να συνδυάζεις δύο ζωές που δεν είναι πάντα συμβατές».

Δεν είμαστε εδώ για να αλλάξουμε το σύνταγμα, αλλά για να βοηθήσουμε τη χώρα

Τέλος όσον αφορά την πολιτική κατάσταση στη χώρα σημείωσε: «Είναι περίπλοκη, όπως παντού στον κόσμο. Η Ελληνική Δημοκρατία υπάρχει εδώ και σχεδόν πενήντα χρόνια. Ελπίζω ότι οι ηγέτες της μας βλέπουν ως ανθρώπους καλής θέλησης. Δεν είμαστε εδώ για να αλλάξουμε το σύνταγμα, αλλά για να βοηθήσουμε τη χώρα μας να προχωρήσει μπροστά. Δεν είχαμε ποτέ προβλήματα με τους ηγέτες άμεσα.

Νομίζω ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει κάνει καλή δουλειά στη διαχείριση της οικονομικής κρίσης, της κρίσης του Covid και της τουριστικής βιομηχανίας. Το 2022 ήταν ένα από τα καλύτερα έτη στην ιστορία από αυτή την άποψη. Η διατήρηση μιας σταθερής χώρας και οικονομίας μας επιτρέπει να έχουμε έναν ισχυρό τουρισμό».

Back to top button