Categories: ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Ηλίας Μαμαλάκης σπάει τη σιωπή: Αποκαλύπτει την πικρή αλήθεια για το υπερεκτιμημένο σουβλάκι στην Ελλάδα

Είναι δύσκολο να βρεις κάπου ένα πραγματικά νόστιμο και ποιοτικό σουβλάκι!

Published by
Συντακτική Ομάδα

Ο καταξιωμένος σεφ, Ηλίας Μαμαλάκης, μοιράστηκε τις σκέψεις του για την τέχνη του σουβλακιού και τις στρατηγικές μάρκετινγκ των σουβλατζίδικων. Σε μια ανάρτησή του στο Facebook, ο Μαμαλάκης αποκάλυψε τα μυστικά για ένα πραγματικά καλό σουβλάκι. Ενώ ταυτόχρονα σχολίασε τον τρόπο που προσελκύουν πελάτες οι επιχειρήσεις του κλάδου.

Το Μυστικό του Τέλειου Σουβλακιού

Ο Μαμαλάκης εκτιμά ότι υπάρχουν πάνω από 100.000 σουβλατζίδικα σε όλη την Ελλάδα, πολλά από τα οποία βασίζονται σε έτοιμα υλικά. Επιπλέον υπογραμμίζει ότι η ποιότητα του τελικού προϊόντος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το μεράκι, την υπομονή και την επιμονή των ψηστών και των τυλιχτών.

Για ένα ιδανικό σουβλάκι, ο σεφ προτείνει:

Πίτα: Καλά λαδωμένη και ψημένη.
Ντομάτα: Ψιλές φέτες, μαζί με άφθονο μαϊντανό.
Κρεμμύδι: Περασμένο από αλμυρό νερό, για να φύγει η αψάδα και η ελαφρά πικρίλα.
Τέλος: Αλάτι και μπόλικη γλυκιά πάπρικα.
Το Μάρκετινγκ των Σουβλατζίδικων

Όσον αφορά το μάρκετινγκ, ο Μαμαλάκης κρίνει ότι οι περισσότερες προσπάθειες είναι πρόχειρες. Αναφέρεται σε ερασιτεχνικά βίντεο που φτιάχνονται από φίλους των ιδιοκτητών ή από ομάδες νεαρών. Τα οποία, αν και δεν είναι κακά, δεν είναι ιδιαίτερα πειστικά.

Η απογοήτευση με το σουβλάκι: Ακριβό, άνοστο και υπερεκτιμημένο;

Πολλοί μοιράζονται την άποψη ότι το άλλοτε αγαπημένο ελληνικό σουβλάκι έχει χάσει την παλιά του αίγλη. Υπάρχει μια αυξανόμενη αίσθηση ότι πλέον είναι άνοστο, ακριβό και ότι είναι δύσκολο να βρεις κάπου ένα πραγματικά νόστιμο και ποιοτικό. Καθώς πολλοί το θεωρούν υπερεκτιμημένο σε σχέση με την ποιότητα που προσφέρει σήμερα.

Ωστόσο αυτή η δυσαρέσκεια έρχεται σε αντίθεση με την εικόνα του σουβλακιού ως εθνικού εδέσματος και βασικού στοιχείου της ελληνικής γαστρονομίας. Επίσης πιθανοί λόγοι για αυτή την αλλαγή μπορεί να είναι η μαζική παραγωγή, η χρήση έτοιμων υλικών, η έλλειψη μεράκι στην παρασκευή. Αλλά και οι αυξήσεις στις τιμές των πρώτων υλών που μετακυλίονται στον καταναλωτή.

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Σοκ: Μωρό γεννήθηκε χωρίς πόδια από λάθος γιατρού

Σοκ με μωρό που γεννήθηκε χωρίς πόδια από λάθος του γυναικολόγου γιατρού... Aποζημίωση 350.000 ευρώ…

5 ώρες ago

FDA: Στο φως έκθεση σοκ για θανάτους παιδιών από εμβόλια κατά της COVID

Έρχεται στο φως από τον FDA έκθεση σοκ, με πλήρη στοιχεία, για θανάτους παιδιών από…

7 ώρες ago

Λαμπερή επιδερμίδα με το μυστικό των Ιαπωνέζων: Φτιάξε τη δική σου κρέμα προσώπου

Το μυστικό για λαμπερή επιδερμίδα, σύμφωνα με τις Ιαπωνέζες, βρίσκεται στο ρύζι. Αυτό το φυσικό…

9 ώρες ago

Μουντιάλ 2026: Ο Καρέτσας αποθεώνεται – Έδωσε τα παπούτσια του σε παιδί (βίντεο)

Μετά τον θρίαμβο της Εθνικής Ελλάδας επί της Λευκορωσίας (5-1) στα προκριματικά του Μουντιάλ 2026,…

9 ώρες ago

Το υπέγραψε ο Τραμπ: Γιατί μετονομάζει ξαφνικά το Υπουργείου Άμυνας σε Πολέμου;

Γιατί ο Ντόναλντ Τραμπ μετονομάζει ξαφνικά το Υπουργείου Άμυνας σε Πολέμου; Υπέγραψε το σχετικό Διάταγμα…

9 ώρες ago

Άνδρας έσπειρε τον τρόμο στον Προαστιακό με μπαλτά

Άνδρας έσπειρε τον τρόμο στον Προαστιακό, στους Αγίους Αναργύρους, ενώ κυκλοφορούσε με μπαλτά μέσα σε…

10 ώρες ago