Καταψηφίστηκε, όπως αναμενόταν, η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη μια ημέρα αφότου έλαβε την επιστολή-απάντηση σε ερωτήματά του από τον Χρήστο Ράμμο, για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.
H πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης καταψηφίστηκε με 156 ψήφους.
Οι ομιλίες Τσίπρα και Μητσοτάκη κινήθηκαν σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους. Με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επαναλαμβάνει όσα είχε πει και τις προηγούμενες ημέρες γύρω από την υπόθεση των παρακολουθήσεων και τον πρωθυπουργό να απαντά, να θέτει τα δικά του ερωτήματα για τον κ. Τσίπρα και να κάνει μια σύνοψη των πεπραγμένων της κυβέρνησής του αλλά και σύγκριση με την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Η συζήτηση διήρκησε 34 ώρες. Από τις μεγαλύτερες, όπως ενημέρωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, που έχουν διεξαχθεί σε αντίστοιχες προτάσεις δυσπιστίας. Την πρώτη ημέρα, η συζήτηση ολοκληρώθηκε στις 3.30 τα ξημερώματα. Τη δεύτερη ημέρα ολοκληρώθηκε στις 4 τα ξημερώματα, προκειμένου να λάβουν τον λόγο όσο το δυνατόν περισσότεροι ομιλητές. Μίλησαν 126 βουλευτές, έξι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, 22 υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί, ένας πρώην πρωθυπουργός (Γιώργος Παπανδρέου), μία πρώην γραμματέας ΚΟ (Αλέκα Παπαρήγα) ένας πρώην πρόεδρος της Βουλής (Νίκος Βούτσης), ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμένος και οι πολιτικοί αρχηγοί, συνολικά δηλαδή 164 ομιλητές.
Σε ομολογία ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κων. Φλώρος, τον νυν υπουργό Εργασίας Κ. Χατζηδάκη και τέσσερα ακόμα πρόσωπα, προέβη, για πρώτη φορά, σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο οποίος, τις χαρακτήρισε και «νόμιμες», αν και δεν τις γνωρίζει μέχρι σήμερα, όπως είπε!
Άρα αφού ήταν «νόμιμες» έγιναν!
Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης, απευθυνόμενος προς τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι εξερχόμενος από την ΑΔΑΕ με έναν φάκελο που έγραφε «απόρρητος», τον έκανε φέϊγ βολάν. Τον ρώτησε, δε, πιεστικά αν στην επιστολή που του έδωσε ο κ. Ράμμος υπήρχαν ονόματα (αν και γνώριζε ότι στην επιστολή υπήρχαν μόνο οι απαντήσεις των ελέγχων για τις κωδικές ονομασίες που είχε δώσει η ΕΥΠ, ως απάντηση στα ερωτήματα του κ. Τσίπρα αν παρακολουθούνταν ή όχι τα πρόσωπα αυτά, με τους συγκεκριμένες κωδικές ονομασίες). «Αν δεν υπήρχαν, τότε παραπλανάτε τη Βουλή. Εγώ μπορώ να σας πω ότι στην επιστολή που έστειλε σε έμενα ο κ. Ράμμος δεν υπήρχαν ονόματα. Έστειλε άλλη επιστολή σε εσάς;».
«Ο φάκελος που πήρατε αναφέρεται ο κ. Ράμμος στη νομιμότητα των επισυνδέσεων; Ναι ή όχι; Οι επισυνδέσεις αυτές ήταν νόμιμες», είπε, αποκαλύπτοντας με τον τρόπο αυτόν όχι μόνο ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τα έξι αυτά πρόσωπα, αλλά και ότι το έπραττε νομίμως.
Συνεχίζοντας, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «δεν ήταν πολιτικά αποδεκτή η παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη. «Υπήρξε δική μου αυτόματη καταγγελία. Τη σκοτεινή αυτή υπόθεση την ερευνά η Δικαιοσύνη. Η Δικαιοσύνη δεν είναι καλή μόνο όταν βγάζουν αποφάσεις που σας βρίσκουν σύμφωνους κ. Τσίπρα», είπε.
Πως είναι να σε κατασπαράζει ένας καρχαρίας; Συγκλονιστικές εικόνες μέσα από τα τα σαγόνια του…
Τροχαίο σοκ στην Καβάλα με αυτοκίνητο που απογειώθηκε από το δρόμο και σφηνώθηκε σε 3οροφο…
Χάρτης σοκ με τους στόχους της Ρωσίας στην Ευρώπη... Σε πόση ώρα μπορεί να πλήξει…
Black Friday: Η ανατριχιαστική ιστορία της μέρας που έγινε θεσμός και οι μαύρες σελίδες Black…
Ποιός είναι ο φιλόλογος και υποψήφιος διδάκτωρ του ΕΚΠΑ που συνελήφθη στη γιάφκα στο Παγκράτι;…
«Καταπέλτης» ο Καραμανλής για τη διαγραφή Σαμαρά! Ολόκληρη η ομιλία του πρώην Πρωθυπουργού στην Πάτρα…